Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Induktioliesi, suosittele omaasi?

Vierailija
09.02.2023 |

Minkä merkkinen induktioliesi on hyvä? Plussat ja miinukset? Suositteletko omaasi

Kommentit (106)

Vierailija
1/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Induktio aiheuttaa sydämentahdistimissa häiriöitä ja voi rikkoa koko tahdistimen.

Vierailija
2/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Obduktioliesi on parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on induktioliesi, mutten kyllä ymmärrä miksi sellaisen tarvitsee/ haluaa? 🤷🏻

Kertokaa tyhmälle mitä erikoista siinä on esim.keraamiseen verrattuna muuta, kuin se, että aina pitää tarkkaan ostaessa selvittää pannun tai kattilan sopivuus juuri induktiolle..?

Vierailija
4/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosituksia merkeistä?

Vierailija
5/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä on induktioliesi, mutten kyllä ymmärrä miksi sellaisen tarvitsee/ haluaa? 🤷🏻

Kertokaa tyhmälle mitä erikoista siinä on esim.keraamiseen verrattuna muuta, kuin se, että aina pitää tarkkaan ostaessa selvittää pannun tai kattilan sopivuus juuri induktiolle..?

Induktioliesi on nopeampi ja ei lämpene kuin kattilan alta jolloin helpompi pitää puhtaana. säästää myös sähköä koska kaikki on nopeampaa

Vierailija
6/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tällä foorumilla liesi on se minkä sossu maksaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei monellakaan ole ollut kuin 1 max 2 induktioliettä, vaikea suositella paremmaksi toista kun on vain yhtä käyttänyt.

Meillä on 50 cm leveä Elektrolux ja hyvin on toiminut. Käyttöohjeita kannattaa noudattaa induktioliettä käyttäessä, eli ei koskaan tyhjää pannua tai kattilaa tulelle.

Huomattavasti helpompi pitää puhtaana kuin keraaminen liesi.

Vierailija
8/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Meillä on induktioliesi, mutten kyllä ymmärrä miksi sellaisen tarvitsee/ haluaa? 🤷🏻

Kertokaa tyhmälle mitä erikoista siinä on esim.keraamiseen verrattuna muuta, kuin se, että aina pitää tarkkaan ostaessa selvittää pannun tai kattilan sopivuus juuri induktiolle..?

Induktioliesi on nopeampi ja ei lämpene kuin kattilan alta jolloin helpompi pitää puhtaana. säästää myös sähköä koska kaikki on nopeampaa

Kiitos tästä 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Electrolux saa plussaa nopeudesta ja kunnollisista säätimistä. Miinusta sirinästä etenkin kovemmilla tehoilla. Tarkkaa mallinumeroa en muista, lattialiesimalli kuitenkin.

Vierailija
10/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tällä foorumilla liesi on se minkä sossu maksaa.

Pattiliesi?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä on induktioliesi, mutten kyllä ymmärrä miksi sellaisen tarvitsee/ haluaa? 🤷🏻

Kertokaa tyhmälle mitä erikoista siinä on esim.keraamiseen verrattuna muuta, kuin se, että aina pitää tarkkaan ostaessa selvittää pannun tai kattilan sopivuus juuri induktiolle..?

Tässä tulee muutamia heti mieleen tulevia juttuja, vuoden käyttökokemuksella:

- Induktioliesi on paljon tehokkaampi kuin keraaminen, enimmäkseen siksi että sen hyötysuhde on parempi: sen energia menee kattilan ja sen kautta ruoan lämmittämiseen, ei lieden. Se on siis energiatehokas. Vesi kiehuu melkein yhtä nopeasti kuin vedenkeittimellä.

- Koska induktioliesi lämmittää kattilaa eikä itseään, ei sen levyt lämpene alkuunkaan samoihin lämpötiloihin kuin keraamisen lieden. Se ei siis polta pudonnutta ruokaa umpimustaksi klöntiksi, joka ei lähde hitollakaan pois. Jos ruokaa putoaa liedelle, kattila / pannu hetkeksi pois ja pikapyyhkäisy. Keittiörätti ei sihahda pahasti ja pala kiinni. Sillä ei myöskään polta itseään helposti: kun kattila on poistettu, ei levy polta väärään paikkaan laitettuja näppejä. On se kuuma, muttei alkuunkaan niin kuuma.

- Induktioliesi sammuttaa itsensä automaattisesti, kun kattilan ottaa pois. Se ei käynnisty, ellei hellalla ole kattiloita. Lapset ja kotieläimet eivät siis aiheuta sen kanssa helposti tulipaloa, kunhan kattilat (ja uunipellin) poistaa levyiltä.

- Induktioliedessä saattaa jokainen levy olla pikalevy niin kauan, kun käyttää niistä korkeintaan kahta yhtaikaa. Lihan paistamiseen 2.7 kW:n levy, jossa on vielä hyvä hyötysuhde, on oikeasti tosi kiva. Voin tehdä neljä sadan gramman pihviä kerralla niin, että kaikkiin tulee kaunis paistopinta.

Vierailija
12/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Meillä on induktioliesi, mutten kyllä ymmärrä miksi sellaisen tarvitsee/ haluaa? 🤷🏻

Kertokaa tyhmälle mitä erikoista siinä on esim.keraamiseen verrattuna muuta, kuin se, että aina pitää tarkkaan ostaessa selvittää pannun tai kattilan sopivuus juuri induktiolle..?

Induktioliesi on nopeampi ja ei lämpene kuin kattilan alta jolloin helpompi pitää puhtaana. säästää myös sähköä koska kaikki on nopeampaa

Näin ja lisäksi induktioliesi on nopeampi myös toiseen suuntaan. Kun tehoa laskee, se vaikuttaa heti eikä pitkällä viiveellä. Erityisesti paistaessa tämä on kätevää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Electrolux saa plussaa nopeudesta ja kunnollisista säätimistä. Miinusta sirinästä etenkin kovemmilla tehoilla. Tarkkaa mallinumeroa en muista, lattialiesimalli kuitenkin.

Kunnolliset pyöritettävät säätimet ovat ehdoton plussa. On paljon hankalampaa, jos tehoa voi säätää vain hipaisunäppäimillä, jotka menevät vielä helposti sekaisin, jos niiden päälle räiskyy vettä.

Vierailija
14/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Meillä on induktioliesi, mutten kyllä ymmärrä miksi sellaisen tarvitsee/ haluaa? 🤷🏻

Kertokaa tyhmälle mitä erikoista siinä on esim.keraamiseen verrattuna muuta, kuin se, että aina pitää tarkkaan ostaessa selvittää pannun tai kattilan sopivuus juuri induktiolle..?

Induktioliesi on nopeampi ja ei lämpene kuin kattilan alta jolloin helpompi pitää puhtaana. säästää myös sähköä koska kaikki on nopeampaa

Näin ja lisäksi induktioliesi on nopeampi myös toiseen suuntaan. Kun tehoa laskee, se vaikuttaa heti eikä pitkällä viiveellä. Erityisesti paistaessa tämä on kätevää.

Toisaalta tämä on myös huono puoli esimerkiksi haudutusta vaativissa ruoissa. Samoin perunoita keittäessä ne alkavat kiehumaan hyvin nopeasti, mutta aikaa menee sitten lieden tehon alentamisessa. Jos suoraan laittaa pienelle, niin se kiehuminen loppuu kokonaan. Joutuu vähitellen pienentämään tehoja, että se kiehuminen jatkuu ja saa sen pienelläkin vielä poreilemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap:lle: olen se, joka hetki sitten kirjoitti induktiolieden eduista keraamiseen verrattuna.

Itselläni on 50-senttinen Upo LIT53MF6V, ostettu vuosi sitten tarjouksesta 499€.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/632821/Upo-LIT53MF6V-induktioli…

Plussia:

+ Tehokas

+ Jokainen levy on pikalevy (jos käyttää yli 2 levyä yhtaikaa, alkavat tehot laskea)

+ Kiertoilmauuni lämpenee alle 6 minuutissa 225 asteeseen (mainoslause, mutta mitattu todeksi)

+ P-Pikateholla (tehoasetukset siis 0-9 + P) voi paistaa puolikin kiloa lihaa niin, että saa keiton sijaan kanuista paistopintaa

+ Toimii hienosti valurautapaistinpannun kanssa

Miinusta:

- Hellapuolta säädetään piip-nappuloista

- Käytettäessä kuuluu induktioliesimäistä sirinää useiden kattiloiden kanssa, ei kuitenkaan esim. valurautapannun kanssa

- Joskus jää tuulettelemaan itseään pitkäksikin aikaa käytön jälkeen, jos sekä uunia että useampaa hellan levyä on käytetty pidempään (uunin 300 asteen käyttöönottolämmityksen jälkeen suhisi omiaan aikojaan puolitoista tuntia, mutta yleensä ei tee sitä sammutuksen jälkeen)

- Jos tehoasetus levyllä on alle 8, se tehdään pätkimällä sähkönsyöttöä eikä tehoa alentamalla (ei tiedä, osaavatko kalliimmat pelit tehdä asian hienommin). Usein tällä ei ole väliä, mutta joskus pieniä kastikkeita tehdessä se hieman haittaa

Olen muuten lieteen tyytyväinen, mutta hellan säätö kosketusnappuloista on typerää. Jos ostaisin nyt lieden, pistäisin hieman enemmän rahaa, jotta saisin sellaisen, jossa on perinteiset nappulat hellan säätöön. Muuten mainio peli: ruoka kypsyy niin uunissa kuin hellallakin

Kun kaupan rasvat poltetaan pois, kannattaa kytkeä palohälytin pois päältä. Sen verran sinistä savua tulee ekan viiden minuutin aikana taloon. Tämä tosin taitaa olla yleistäkin, kunhan nyt huomautan.

Pitkään halusin induktioliettä, ja nyt, vuotta sellaisen hankinnan jälkeen, en vaihtaisi takaisin. Pienine miinuksineenkin se on ehdottomasti tukenut ruoanlaittoani.

Vierailija
16/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Meillä on induktioliesi, mutten kyllä ymmärrä miksi sellaisen tarvitsee/ haluaa? 🤷🏻

Kertokaa tyhmälle mitä erikoista siinä on esim.keraamiseen verrattuna muuta, kuin se, että aina pitää tarkkaan ostaessa selvittää pannun tai kattilan sopivuus juuri induktiolle..?

Induktioliesi on nopeampi ja ei lämpene kuin kattilan alta jolloin helpompi pitää puhtaana. säästää myös sähköä koska kaikki on nopeampaa

Näin ja lisäksi induktioliesi on nopeampi myös toiseen suuntaan. Kun tehoa laskee, se vaikuttaa heti eikä pitkällä viiveellä. Erityisesti paistaessa tämä on kätevää.

Aivan, tämän unohdin pitkältä listaltani. Induktioliesti tosiaan tottelee heti, eikä vasta minuuttien päästä. Se on siinä mielessä kuin kaasuliesi.

Vierailija
17/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei monellakaan ole ollut kuin 1 max 2 induktioliettä, vaikea suositella paremmaksi toista kun on vain yhtä käyttänyt.

Meillä on 50 cm leveä Elektrolux ja hyvin on toiminut. Käyttöohjeita kannattaa noudattaa induktioliettä käyttäessä, eli ei koskaan tyhjää pannua tai kattilaa tulelle.

Huomattavasti helpompi pitää puhtaana kuin keraaminen liesi.

Kotona Rosenlew lattialiesi 800€ joku 8 vuotta vanha. Kakkosasunnolla Whirlpoolin 2 levyinen taso. Näillä kahdella ei eroa, paitsi että namiskoista käännettävä on kätevämpi käyttää kuin "kosketusnäyttö". Vuokraluukkuun laitoin halvan 2 levyisen tason, saattoi olla jopa Cello-merkkinen, en muista varmaksi. Vinkuu, rahisee ja on hidas.

Vierailija
18/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Meillä on induktioliesi, mutten kyllä ymmärrä miksi sellaisen tarvitsee/ haluaa? 🤷🏻

Kertokaa tyhmälle mitä erikoista siinä on esim.keraamiseen verrattuna muuta, kuin se, että aina pitää tarkkaan ostaessa selvittää pannun tai kattilan sopivuus juuri induktiolle..?

Tässä tulee muutamia heti mieleen tulevia juttuja, vuoden käyttökokemuksella:

- Induktioliesi on paljon tehokkaampi kuin keraaminen, enimmäkseen siksi että sen hyötysuhde on parempi: sen energia menee kattilan ja sen kautta ruoan lämmittämiseen, ei lieden. Se on siis energiatehokas. Vesi kiehuu melkein yhtä nopeasti kuin vedenkeittimellä.

- Koska induktioliesi lämmittää kattilaa eikä itseään, ei sen levyt lämpene alkuunkaan samoihin lämpötiloihin kuin keraamisen lieden. Se ei siis polta pudonnutta ruokaa umpimustaksi klöntiksi, joka ei lähde hitollakaan pois. Jos ruokaa putoaa liedelle, kattila / pannu hetkeksi pois ja pikapyyhkäisy. Keittiörätti ei sihahda pahasti ja pala kiinni. Sillä ei myöskään polta itseään helposti: kun kattila on poistettu, ei levy polta väärään paikkaan laitettuja näppejä. On se kuuma, muttei alkuunkaan niin kuuma.

- Induktioliesi sammuttaa itsensä automaattisesti, kun kattilan ottaa pois. Se ei käynnisty, ellei hellalla ole kattiloita. Lapset ja kotieläimet eivät siis aiheuta sen kanssa helposti tulipaloa, kunhan kattilat (ja uunipellin) poistaa levyiltä.

- Induktioliedessä saattaa jokainen levy olla pikalevy niin kauan, kun käyttää niistä korkeintaan kahta yhtaikaa. Lihan paistamiseen 2.7 kW:n levy, jossa on vielä hyvä hyötysuhde, on oikeasti tosi kiva. Voin tehdä neljä sadan gramman pihviä kerralla niin, että kaikkiin tulee kaunis paistopinta.

Kiitos, kiitos tästäkin!

Vierailija
19/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Electrolux saa plussaa nopeudesta ja kunnollisista säätimistä. Miinusta sirinästä etenkin kovemmilla tehoilla. Tarkkaa mallinumeroa en muista, lattialiesimalli kuitenkin.

Kunnolliset pyöritettävät säätimet ovat ehdoton plussa. On paljon hankalampaa, jos tehoa voi säätää vain hipaisunäppäimillä, jotka menevät vielä helposti sekaisin, jos niiden päälle räiskyy vettä.

Meillä on Electrolux, ja siinä ne raivostuttavat hipaisunäppäimet, en tykkää 🙄

Vierailija
20/106 |
09.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ap:lle: olen se, joka hetki sitten kirjoitti induktiolieden eduista keraamiseen verrattuna.

Itselläni on 50-senttinen Upo LIT53MF6V, ostettu vuosi sitten tarjouksesta 499€.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/632821/Upo-LIT53MF6V-induktioli…

Plussia:

+ Tehokas

+ Jokainen levy on pikalevy (jos käyttää yli 2 levyä yhtaikaa, alkavat tehot laskea)

+ Kiertoilmauuni lämpenee alle 6 minuutissa 225 asteeseen (mainoslause, mutta mitattu todeksi)

+ P-Pikateholla (tehoasetukset siis 0-9 + P) voi paistaa puolikin kiloa lihaa niin, että saa keiton sijaan kanuista paistopintaa

+ Toimii hienosti valurautapaistinpannun kanssa

Miinusta:

- Hellapuolta säädetään piip-nappuloista

- Käytettäessä kuuluu induktioliesimäistä sirinää useiden kattiloiden kanssa, ei kuitenkaan esim. valurautapannun kanssa

- Joskus jää tuulettelemaan itseään pitkäksikin aikaa käytön jälkeen, jos sekä uunia että useampaa hellan levyä on käytetty pidempään (uunin 300 asteen käyttöönottolämmityksen jälkeen suhisi omiaan aikojaan puolitoista tuntia, mutta yleensä ei tee sitä sammutuksen jälkeen)

- Jos tehoasetus levyllä on alle 8, se tehdään pätkimällä sähkönsyöttöä eikä tehoa alentamalla (ei tiedä, osaavatko kalliimmat pelit tehdä asian hienommin). Usein tällä ei ole väliä, mutta joskus pieniä kastikkeita tehdessä se hieman haittaa

Olen muuten lieteen tyytyväinen, mutta hellan säätö kosketusnappuloista on typerää. Jos ostaisin nyt lieden, pistäisin hieman enemmän rahaa, jotta saisin sellaisen, jossa on perinteiset nappulat hellan säätöön. Muuten mainio peli: ruoka kypsyy niin uunissa kuin hellallakin

Kun kaupan rasvat poltetaan pois, kannattaa kytkeä palohälytin pois päältä. Sen verran sinistä savua tulee ekan viiden minuutin aikana taloon. Tämä tosin taitaa olla yleistäkin, kunhan nyt huomautan.

Pitkään halusin induktioliettä, ja nyt, vuotta sellaisen hankinnan jälkeen, en vaihtaisi takaisin. Pienine miinuksineenkin se on ehdottomasti tukenut ruoanlaittoani.

On tuo pätkiminen pienellä teholla pätkiminen paremmin hanskassa ainakin mun nykyisessä verrattuna vanhempaan halvempaan induktiolieteen.