Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vaikuttaako ruoan verensokerinnostavuuteen se että minkä kanssa sitä syö? Että onko esimerkiksi aterian osana syötyä vai yksistään hillon kanssa?

Vierailija
29.01.2023 |

Onko siinä eroa että syökö vaikka puhtaan valkoista leipää osana ateriaa ja vaikkapa salaatin kyljessä tai kastikkeen kanssa tai sitten että syökö tyhjään vatsaan yksistään tai sipaisten hilloa päälle?

Onko ruokailu enemmän kokonaisuus vai onko yksittäisillä ruoka-aineilla merkitystä?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
29.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaan ihan eri asia syödä krutonkeja salaatissa kuin valkoista leipää marmeladilla ja limpparia juomana.

Vierailija
2/9 |
29.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksittäisiä ruoka-aineita ei mielestäni pitäisi laittaa pannaan vaan katsoa enemmän kokonaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
29.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä enemmän ateriassa on kuituja ja rasvaa, sitä hitaammin nousee verensokeri.

Vierailija
4/9 |
29.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entsyymit pilkkovat aineet verensokeriksi eli glukoosiksi, eli glukoosin määrä vaihtelee sen mukaan miten ne toimivat. Verensokerin säätely tapahtuu insuliinin ja glukagonien avulla. Jos saatavilla on paljon glukoosia, eritetään insuliinia ja viedään ylimääräinen maksan avulla varastoon. Eli vastaus kysymykseen: voi olla, mutta se riippuu.

Vierailija
5/9 |
29.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä miettisin enemmän sitä aterian kokonaisuutta. Enemmän hiilaria = korkeampi verensokeri.

Vierailija
6/9 |
29.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Määrät ratkaisevat. Makea jälkiruoka voi nostaa insuliinitasoa enemmän. Toisaalta lämpimän aterian jälkeen kylläisenä todennäköisesti syöt makeaa vähemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
29.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokonaisuudella on merkitystä. Hilloleipä nostaa verensokeria nopeammin kuin voileipä. Nopeat hiilihydraatit nostavat verensokeria nopeasti, erityisesti sellaisenaan syötynä. Rasva hidastaa hiilihydraattien imeytymistä eniten, proteiinit jonkun verran ja hitaat hiilihydraatit vähän.

Vierailija
8/9 |
29.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nopeat hiilarit ovat nopeita hiilareita vaikka ne nauttisi pienten kivien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
29.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietenkin hilloleipä kannattaa nauttia sulassa voissa uitettuna niin ei verensokeri nouse!!

Eiku...