Auttakaa ideoimaan buffetlounas
Hakusessa kiva, nuorekas mutta isovanhemmillekin maistuva buffetlounas 18-vuotispäiville noin 15:lle. Saisi olla ihan kunnon ruokaisaa syötävää, koska osa vieraista tulee kauempaa.
Kommentit (26)
Tekisin ison vihersalaatin ja sitten eri kippoihin lisukkeita. Esim fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, pähkinöitä, kuivattua viikunaa, artisokkaa...Jokainen voisi ottaa mieleistä. Tämän lisäksi savulohta ja hyvin maustettua kanan rintafilepaloja kylmänä. Voi siis paistaa edellisenä päivänä ja pilkkoa juhlapäivänä. Jotain hyvää kylmää kastiketta esim kermaviilistä ja dippimausteseoksesta. Patonkia, coctailpiirakkaa ja paria tuorejuustoa.
Makeaksi mutakakkua (voi tehdä parikin päivää aiemmin) ja jäätelöä plus jotain pikkuleipiä.
Vierailija kirjoitti:
Tekisin ison vihersalaatin ja sitten eri kippoihin lisukkeita. Esim fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, pähkinöitä, kuivattua viikunaa, artisokkaa...Jokainen voisi ottaa mieleistä. Tämän lisäksi savulohta ja hyvin maustettua kanan rintafilepaloja kylmänä. Voi siis paistaa edellisenä päivänä ja pilkkoa juhlapäivänä. Jotain hyvää kylmää kastiketta esim kermaviilistä ja dippimausteseoksesta. Patonkia, coctailpiirakkaa ja paria tuorejuustoa.
Makeaksi mutakakkua (voi tehdä parikin päivää aiemmin) ja jäätelöä plus jotain pikkuleipiä.
Tää on tosi lähellä sitä mitä itsekin pyörittelin mielessäni. En ole koskaan tarjonnut kanaa kylmänä, mutta tietty jos sen ajattelisi salaatin lisukkeeksi niin se varmaan menisi.
Mutta tuleeko siitä kaikille lounaan syönyt olo, jos lounas on periaatteessa salaatti? Mulla on kieltämättä taipumusta vetää kaikki överiksi ja tämä tuntuu jotenkin vajaalta
Mites tortilloja tai tacoja erilaisilla täytevaihtoehdoilla? Eli pöytään erilaisia täytteitä, jokainen kokoaa mieleisensä?
Vierailija kirjoitti:
Mutta tuleeko siitä kaikille lounaan syönyt olo, jos lounas on periaatteessa salaatti? Mulla on kieltämättä taipumusta vetää kaikki överiksi ja tämä tuntuu jotenkin vajaalta
Tulee, jos lohta ja kanaa on reilusti per syöjä. Eihän tosta puutu kuin peruna verrattuna normiruokaan. Ja patongit ja coctailpiirakatkin täyttää vatsaa.
Huomioi ainakin nuo seniorit niin, että on helppoa syötävää. Joten yksi vaihtoehto ihan tuiki tavallinen klassikko vaikka kinkkupiirakka tjtn vastaavaa. Moni heistä myös kaipaa "tylsiä" karjalanpiirakoita.
Ja eikös sakea kasvissosekeittokin pienistä annoskupeista voisi olla ruokaisaa? Helppoa ainakin tehdä edellisenä päivänä.
Vierailija kirjoitti:
Mites tortilloja tai tacoja erilaisilla täytevaihtoehdoilla? Eli pöytään erilaisia täytteitä, jokainen kokoaa mieleisensä?
Kiitos, periaatteessa ihan kiva, mutta on niin sotkevaa puuhaa, etten viitsi tarjota juhlissa, joissa vieraat ovat kuitenkin enimmäkseen aikuisia sukulaisia. Jos olisi nuoren kaverimielessä kyseessä niin tuo olisi tosi kiva.
Lasagne on helppo tehdä isolle porukalle ja rinnalle saa helposti tehtyä myös kasvisversion esim. belugalinsseistä jos joukossa on kasvissyöjiä. Kaveriksi vihersalaattia sekä vaikka valkosipulipatonkia. Jälkiruuaksi vaikka juustokakku isoon neliön muotoiseen uunivuokaan tehtynä (ja neliöiksi leikattu). Näyttää kivalta ja helppo tehdä jälkkäri isommallekin porukalle. Toinen vaihtoehto on tehdä lasiseen isoon kulhoon Eton mess -tyylinen kerrosjälkiruoka johon voi kasata esim. digestive-muruja, tuoreita marjoja ja kerma-mascarpone tai rahvavaahtoa.
Vierailija kirjoitti:
Huomioi ainakin nuo seniorit niin, että on helppoa syötävää. Joten yksi vaihtoehto ihan tuiki tavallinen klassikko vaikka kinkkupiirakka tjtn vastaavaa. Moni heistä myös kaipaa "tylsiä" karjalanpiirakoita.
Ja eikös sakea kasvissosekeittokin pienistä annoskupeista voisi olla ruokaisaa? Helppoa ainakin tehdä edellisenä päivänä.
No joo, nämä seniorit on kyllä ihan vetreää ja avarakatseisia väkeä. Ehkä just tacot ja tortillat ja sellaiset jättäisin pois.
Lisäyksenä aiempaan: tässä aivan todella hyvä ja helppo lasagne-resepti https://liemessa.fi/2019/06/munakoisolasagne/
Salaattien lisäksi pizzapaloja, niin kyllä täyttää.
Tarjolle kannattaa laittaa yksinkertaisesti syntymäpäiväsankarin suosikkiruokia ja tehdä tarjoilusta syntymäpäiväsankarin näköinen. Kun itse täytin 18 vuotta järjestin sukulaisilleni aterian, johon kuului ainakin vihersalaatti, täytetyt paprikat,uuniperunoita parilla kastikkeella/dipillä, lohipasta, tuulihattuja makealla ja suolaisella täytteellä ja suklaatäytekakku. Taisi olla jotain keksejäkin. Juomana oli vain vettä, vichyä ja kahvia sekä teetä. Tästä on toki 20 vuotta aikaa ja ruoka oli tuolloin halvempaa. Kaikki tarjoilut tehtiin itse. Itse tein suurimman osan, äiti vähän auttoi ja maksoi. Tosiaan juomiin meni vain ehkä 2 euroa eli vain vichyä ostettiin, muut juomat löytyivät kotoa ja noista aineksistahan peruna ja pasta olivat ja ovat toki yhä halpaa. Joku ehkä 70 euroa kaikki ainekset maksoivat, mutta muita kuluja ei ollut kun tilaisuus järjestettiin kotona. Nykyään maksaisivat kyllä varmasti pitkälle yli 100 euroa. Koti toki siivottiin ennen tilaisuutta. Syöjiä oli noin 10 ja ruokaa jäi ylikin. Kenenkään syömisiä ei rajoitettu.
Vierailija kirjoitti:
Lasagne on helppo tehdä isolle porukalle ja rinnalle saa helposti tehtyä myös kasvisversion esim. belugalinsseistä jos joukossa on kasvissyöjiä. Kaveriksi vihersalaattia sekä vaikka valkosipulipatonkia. Jälkiruuaksi vaikka juustokakku isoon neliön muotoiseen uunivuokaan tehtynä (ja neliöiksi leikattu). Näyttää kivalta ja helppo tehdä jälkkäri isommallekin porukalle. Toinen vaihtoehto on tehdä lasiseen isoon kulhoon Eton mess -tyylinen kerrosjälkiruoka johon voi kasata esim. digestive-muruja, tuoreita marjoja ja kerma-mascarpone tai rahvavaahtoa.
Oi nää jälkkärit! 😋
Kuorittuna keitetyt perunat tai lohkoperunat, lihapullia ja falafelejä, kermaviilikastike, höyrytettyjä kasviksia tai uunikasviksia (höyrytetyt lohkoperunoiden kanssa ja uunikasvikset keitettyjen perunoiden kanssa...) savulohta ja sitä kanaa salaattipöydän yhteyteen, niitä voi ottaa myös perunoiden kanssa - ihmisethän yleensä yhdistää kaiken samalle lautaselle, että se on se ja sama, miten ne laittaa. Myös karjalanpaisti voisi olla näin talviaikaan ihan jees, mutta se liemi on vähän haasteellista. Ehkä joku suurustettu lihakastike.
Salaattibuffettiin ihan vihreä salaatti, tomaattilohkoja tai miniluumutomaatteja, kurkkulohkoja, melonikuutioita, jotain juustoa, viinirypäleitä, oliiveja jne säilykkeitä.
Leipänä sekä patonkiviipaleita että karjalanpiirakoita, myös cocktailpiirakat on ihan jees - ja tietenkin munavoita ;-)
Tarpeeksi suuret lautaset, joissa on jonkin verran reunaakin, kertakäyttölautaset tuppaa olemana kovin lituskoita.
Kaikki tarjoilut kannattaa valmistaa laktoosittomiksi. Se on yksinkertaista ja todellakin riittää, että korvaa maitotuotteet laktoosittomilla maitotuotteilla.
Joo no ehkä tässä on jo ainesta joista voin neuvotella sankarin kanssa, kiitosta teille kaikille! Lasagnestakin saisi tosiaan herkullisen lounaan helpolla.
Jos haluat päästä helpolla jälkkärin suhteen, tee jotain pakastamisen kestävää jo etukäteen. Esim. porkkanakakku/-piirakka tuorejuustokuorrutteineen. Ota edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.
Toinen hyvä vaihtoehto on joku sellainen suklaakakku, joka on parhaimmillaan vasta parin päivän päästä leipomisesta. Voi odottaa jääkaapissa rauhassa ja kerätä makua juhlapäivään asti.
Ja nuoresta itsestään ei tässä ole kauheasti apua: Mähän tykkään kaikesta ruoasta. :)