Leivontakaakaon korvaaminen
Onko kukaan kokeillut käyttää leivonnassa O`boy tai jotain sen tyyppistä valmiskaakaota? Tiedän että nuo leivontaohjeet on tehty sitä oikeaa, vahvempaa kaakaojauhetta silmällä pitäen, mutta pystyykö sen korvaamaan jos laittaa vähän enemmän ja vastaavasti vähemmän sokeria?
Kommentit (9)
Ei vain tule yhtä hyvää, kyllä se muuten käy
Ei tule yhtä "suklaista" eli jos miedompi versio ei haittaa, niin voi maitokaakaota leivontaan käyttää.
Joskus vuosi kymmeniä sitten kokeillut. Ei tule hyvää. Nykyään en edes enää voisi käyttää, kun siinä on sokeria. Stevialla leivon nykyään tai hermesetas jauheella.
Aito Van Houttenin kaakaojauhe on parasta. En korvaa millään muulla, jätän sitten vaikka leipomatta.
Vierailija kirjoitti:
Aito Van Houttenin kaakaojauhe on parasta. En korvaa millään muulla, jätän sitten vaikka leipomatta.
Cacao
Noissa kaakaojuomajauheissa on usein seassa sekä sokeria että vaniljaa, ja joskus myös maitojauheen tyyppistä... jotain, ei sitä ihan maitojauheeksi kehtaa sanoa.
Kaakaota niissä on joskus tosi vähänkin, joten saa aika kieli keskellä suuta laskea, että saa oikeat suhteet siihen leivonnaiseen. Ja tosiaan jättää pois aika reippaasti sokeria ja vaniljasokeria, niin alkaa olla jo parempi.
Mutta eihän sitä koskaan tiedä jos ei kokeile!
En itse vaivautuisi ruveta laskemaan sitä oikeaa suhdetta, mieluummin leivon jotain muuta tai haen kaupasta leivontakaakaota. Voithan yrittää etsiä jonkun valmiin reseptin jossa sokerin ja kaakaon määrä on laskettu valmiiksi.
Onnistuu ilman laskematta, tulee vain vaaleampaa ja miedomman kaakaon makuista, jopa mutakakkua olen tehnyt.
Katsot vain sen valmiskaakaon sokeripitoisuuden ja vähennät perusohjeesta sen verran sokeria.