Kinkku on vasta +3 astetta. Voiko jo laittaa uuniin??? Muuten ei ehdi valmiiksi
Kommentit (21)
Kinkun voi nostaa pöydälle kunnes sisälämpö on kymmenen astetta. Jäisenäkin ok mutta eikö nyt se sähkönkulutus ole aikamoinen jos jäisenä jo laittaa.
Miten ei ehdi? Itse nostan huoneenlämpöön iltasella ja uuniin klo 1. Aamulla ehtii vähän jäähtyä. Kuorrutus ja saadaan pöytään vasta paistettu kinkku.
Ota nyt huoneenlämpöön ja yöksi uuniin.
Sehän on just sopiva raw. Eikun sinappihuntu päälle ja parempiin suihin.
Minäkin paistan kinkun jo nyt päivällä. Illalla lähdetään maalle niin saan valmiin kinkun mukaan.
Huomenna paistellaan kinkkua, hätähousut.
Kinkku pitää ottaa pois jääkaapista ja antaa olla huoneenlämmössä 1.5 tuntia ja sitten vasta uuniin. Voi että kun ihmiset ei tajua lukea ohjeita mistään. Minä pistin oman kinkkuni uuniin kello 00.00 ja otin pois 08.00. Kypsä kuin mikä ja hyvää on.
Vierailija kirjoitti:
Huomenna paistellaan kinkkua, hätähousut.
lämmin kinkku joulupöytään? No, tapansa kullakin
Vierailija kirjoitti:
Miksi te syötte sitä p*skaa?
Juu, kannattaa laittaa Seitankinkku, se on jo valmiiksi syöty aito kinkku kaikilla mausteilla 😁🤩
Laita se kinkku paistopussiin. Sitten paistomittari kun se on sulanut. Uunin laita ekaksi 150 astetta tunti, sitten 90 asteeseen loppuajaksi. 1.5 tuntia per kilo.
Paistoin kinkun jo viime yönä ja laitoin sen uuniin noin 4-asteisena. Ihan normaalisti tuo kypsyi.
En halua pilata muutenkin kiireistä jouluaattoa vielä kinkun paistolla, siksi meillä paistetaan aina vähän etuajassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huomenna paistellaan kinkkua, hätähousut.
lämmin kinkku joulupöytään? No, tapansa kullakin
Tottakai lämmin kinkku pöytään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huomenna paistellaan kinkkua, hätähousut.
lämmin kinkku joulupöytään? No, tapansa kullakin
Kyllä se ehtii hyvin jäähtyä, kun paistaa aattoyönä. Vai syökö joku jouluaterian jo aamupäivällä?
Ei mulla muuta kirjoitti:
Kinkku pitää ottaa pois jääkaapista ja antaa olla huoneenlämmössä 1.5 tuntia ja sitten vasta uuniin. Voi että kun ihmiset ei tajua lukea ohjeita mistään. Minä pistin oman kinkkuni uuniin kello 00.00 ja otin pois 08.00. Kypsä kuin mikä ja hyvää on.
Ei riittänyt meillä ainakaan 1,5h. Oli huoneenlämmössä yli neljä tuntia (3,5kg) kinkku ennen uuniin laittoa ja silloinkin sisälämpötila oli vasta 5-6 astetta. Eikä ollut edes jäinen kinkku, vaan tuoreena ostettu.
No, laitoin silti uuniin. Paistopussissa ei kuiva se pintakaan ja kun pitää ihan ajan kanssa uunissa, niin kypsää tulee. Eikä edelleenkään kuiva pussissa, vaikka pitäisi tooodella pitkään yli sen suositellun kypsyyden.
Kinkku on kyllä parasta aatto aamuna, juuri uunista tultuaan, joululle tuoksuvana. Silloin otan viipaleen, muutoin en juurikaan. Muu perhe tuhoaa loput 10 kiloa aattona ja joulupäivän aamuna.
Laita mikroon ensin sulatusohjelmalle pariksi minuutiksi ja sen jälkeen täysille 10 min ja valmista on. Metallisella paistomittarilla saat tarkat lämmitysajat.
Kinkun paisto ajoitetaan siten, että se otetaan pois uunista aattona ja annetaan levähtää, mutta niin ettei se kuitenkaan ehdi jäähtyä ennen ruokailua. Kinkku syödään lämpimänä!
Voit laittaa, mutta laita miedolle lämmölle, tai pinta kuivaa. Kinkun voi paistaa vaikka jäisenä ja hyvää tulee. Se oli kymmenen vuotta sitten muotiakin.