No miten niitä kaupan joululaatikoita voi parantaa? Laittaa vaan sekaan voita ja kermaa?
Kommentit (39)
Ite ainakin laitan aina nokareen voita ja sekoitan.
Voita ja kermaa. Näillä on maustettu huonompiakin ruokia jo vuosisatojen ajan. Tuhansien hups.
Joulupöydässä on jo valmiiksi kinkkua, rasvaista kalaa, mätiä, smetanaa, juustoja ja muuta rasvaista. Se kaipaa seurakseen jotain kevyttä.
Ei ne laatikot siitä parane että on sinnekin laitettu voita ja suolaa ja kermaa. Ne on juuri hyviä kun on kasvispitoisia ja kevyempiä.
Harvoin on ongelmana että jäi rasvan saanti turhan pieneksi joulupöydässä.
Porkkanalaatikko on ainakin kaupasta ostaessa aivan raakaa, niin se kyllä uunissa paranee huomattavasti ilmankin mitään lisäyksiä. Päälle laitan henkilökohtaisesti itselleni joko sinappia, tai hp:ta. Niin ja chiliä.
Oon miettinyt, että miten ne sekoittuu kun lanttu- ja porkkanalaatikossa on sellainen rapea pinta. Onko sitä "rapeaa" sitten siellä tasaisen massan seassa? Hyi. Tai perunalootan se paistopinta tummina kökkäreinä.
Varsinkin kun monessa ohjeessa kehoitetaan sekottamaan sinne voita ja kermaa. En tajua.
Riittävät mausteet tulee siitä että otat haarukkaan samaan aikaan vaikka silliä mikä on jo valmiiksi voimakkaan makuista ja rasvaista. Laatikon makeus tasapainottaa.
Tehkää myös gluteeniton+maidoton (kummatkin samassa), niin me ruokavammaisetkin voidaan syödä muuta kuin rosollia. Kinkkuunkin yleensä tulee korppujauhoja.
Saarioisten laatikoitq ei ainakaan tarvi parannella. Parasta on.
Vauvansoseisiin EI saa lisätä kermaa eikä varsinkaan voita. Juuresten maku riittää.
Jos on aikaa, tee itse! Oikeasti ei ole vaikeaa ja taatusti parempaa, kuin kaupasta ostettu.
Vierailija kirjoitti:
Tehkää myös gluteeniton+maidoton (kummatkin samassa), niin me ruokavammaisetkin voidaan syödä muuta kuin rosollia. Kinkkuunkin yleensä tulee korppujauhoja.
Enpä tiennytkään että te ruokavammaiset olette tulossa juuri meille syömään.
Vierailija kirjoitti:
Oon miettinyt, että miten ne sekoittuu kun lanttu- ja porkkanalaatikossa on sellainen rapea pinta. Onko sitä "rapeaa" sitten siellä tasaisen massan seassa? Hyi. Tai perunalootan se paistopinta tummina kökkäreinä.
Varsinkin kun monessa ohjeessa kehoitetaan sekottamaan sinne voita ja kermaa. En tajua.
Ei tarvitse sekoittaa. Laitat pinnalle ja uuniin. Imeytyy kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Tehkää myös gluteeniton+maidoton (kummatkin samassa), niin me ruokavammaisetkin voidaan syödä muuta kuin rosollia. Kinkkuunkin yleensä tulee korppujauhoja.
Tee itse omat ruokasi tai ilmoita erityisruokavaliosi kokille.
T. Gluteeniton
Niissä usein on jo reilusti voita tai rasvaa. Riippuen minkä valmistajan ostat.
Mielestäni ateria kaipaa jotain raikasta mikä on kevyempää. Esimerkiksi salaattia, perunaa, kasviksia tai jotain mikä tasapainottaa rasvaisia ja suolaisia ruokia.
No eihän niitä joululaatikoita lautasellisia syödä.
Niitähän otetaan nokare, muun jouluruuan ohessa.
Vai kahmaako muka joku lautasellisen pelkkää lanttu-tai porkkanalaatikkoa?
Tai imellettyä perunalaatikkoa?
Vierailija kirjoitti:
Oon miettinyt, että miten ne sekoittuu kun lanttu- ja porkkanalaatikossa on sellainen rapea pinta. Onko sitä "rapeaa" sitten siellä tasaisen massan seassa? Hyi. Tai perunalootan se paistopinta tummina kökkäreinä.
Varsinkin kun monessa ohjeessa kehoitetaan sekottamaan sinne voita ja kermaa. En tajua.
Tätä on kuule moni miettinyt aikojen saatossa, mutta niin vain on 80-luvulta saakka kehoitettu "parantamaan" kaupan laatikoita sekoittamalla niihin kermaa :) Yäk. Ei kai ne nyt ainakaan parane, jos sekoitetaan ne kaikki rapeat päälliset sine sekaisin ja sitten sotketaan sinne lisää kermaa, huoh. En käsitä, kuka tuonkin on keksinyt. Joko syö sellaisenaan tai tekee omat alusta asti.
Esim. sekoittaa sekaan kuohukermaa, ja tekee lusikalla uudet kuviot. Jos haluaa niin päälle ripotella korppujauhoja hieman. Voi laittaa pienet nokareet voita jos haluaa. Toinen jos ei halua kermaa tai voita laittaa on, että ostaa valmislanttusosepussin kaupasta ja sekoittaa lanttusosetta sekaan, voi vaihtaa isompaan vuokaan.
Hyi ei ainakaan noin