Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

No miten niitä kaupan joululaatikoita voi parantaa? Laittaa vaan sekaan voita ja kermaa?

Vierailija
21.12.2022 |

Vai miten?

Kommentit (39)

Vierailija
1/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi ei ainakaan noin

Vierailija
2/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ite ainakin laitan aina nokareen voita ja sekoitan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voita ja kermaa. Näillä on maustettu huonompiakin ruokia jo vuosisatojen ajan. Tuhansien hups.

Vierailija
4/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joulupöydässä on jo valmiiksi kinkkua, rasvaista kalaa, mätiä, smetanaa, juustoja ja muuta rasvaista. Se kaipaa seurakseen jotain kevyttä.

Ei ne laatikot siitä parane että on sinnekin laitettu voita ja suolaa ja kermaa. Ne on juuri hyviä kun on kasvispitoisia ja kevyempiä.

Harvoin on ongelmana että jäi rasvan saanti turhan pieneksi joulupöydässä.

Vierailija
5/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee itse niin saat parempia.

Vierailija
6/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanalaatikko on ainakin kaupasta ostaessa aivan raakaa, niin se kyllä uunissa paranee huomattavasti ilmankin mitään lisäyksiä. Päälle laitan henkilökohtaisesti itselleni joko sinappia, tai hp:ta. Niin ja chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon miettinyt, että miten ne sekoittuu kun lanttu- ja porkkanalaatikossa on sellainen rapea pinta. Onko sitä "rapeaa" sitten siellä tasaisen massan seassa? Hyi. Tai perunalootan se paistopinta tummina kökkäreinä.

Varsinkin kun monessa ohjeessa kehoitetaan sekottamaan sinne voita ja kermaa. En tajua.

Vierailija
8/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riittävät mausteet tulee siitä että otat haarukkaan samaan aikaan vaikka silliä mikä on jo valmiiksi voimakkaan makuista ja rasvaista. Laatikon makeus tasapainottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tehkää myös gluteeniton+maidoton (kummatkin samassa), niin me ruokavammaisetkin voidaan syödä muuta kuin rosollia. Kinkkuunkin yleensä tulee korppujauhoja.

Vierailija
10/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saarioisten laatikoitq ei ainakaan tarvi parannella. Parasta on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vauvansoseisiin EI saa lisätä kermaa eikä varsinkaan voita. Juuresten maku riittää.

Vierailija
12/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on aikaa, tee itse! Oikeasti ei ole vaikeaa ja taatusti parempaa, kuin kaupasta ostettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tehkää myös gluteeniton+maidoton (kummatkin samassa), niin me ruokavammaisetkin voidaan syödä muuta kuin rosollia. Kinkkuunkin yleensä tulee korppujauhoja.

Enpä tiennytkään että te ruokavammaiset olette tulossa juuri meille syömään.

Vierailija
14/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oon miettinyt, että miten ne sekoittuu kun lanttu- ja porkkanalaatikossa on sellainen rapea pinta. Onko sitä "rapeaa" sitten siellä tasaisen massan seassa? Hyi. Tai perunalootan se paistopinta tummina kökkäreinä.

Varsinkin kun monessa ohjeessa kehoitetaan sekottamaan sinne voita ja kermaa. En tajua.

Ei tarvitse sekoittaa. Laitat pinnalle ja uuniin. Imeytyy kyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tehkää myös gluteeniton+maidoton (kummatkin samassa), niin me ruokavammaisetkin voidaan syödä muuta kuin rosollia. Kinkkuunkin yleensä tulee korppujauhoja.

Tee itse omat ruokasi tai ilmoita erityisruokavaliosi kokille.

T. Gluteeniton

Vierailija
16/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niissä usein on jo reilusti voita tai rasvaa. Riippuen minkä valmistajan ostat.

Vierailija
17/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni ateria kaipaa jotain raikasta mikä on kevyempää. Esimerkiksi salaattia, perunaa, kasviksia tai jotain mikä tasapainottaa rasvaisia ja suolaisia ruokia.

Vierailija
18/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No eihän niitä joululaatikoita lautasellisia syödä.

Niitähän otetaan nokare, muun jouluruuan ohessa.

Vai kahmaako muka joku lautasellisen pelkkää lanttu-tai porkkanalaatikkoa?

Tai imellettyä perunalaatikkoa?

Vierailija
19/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oon miettinyt, että miten ne sekoittuu kun lanttu- ja porkkanalaatikossa on sellainen rapea pinta. Onko sitä "rapeaa" sitten siellä tasaisen massan seassa? Hyi. Tai perunalootan se paistopinta tummina kökkäreinä.

Varsinkin kun monessa ohjeessa kehoitetaan sekottamaan sinne voita ja kermaa. En tajua.

Tätä on kuule moni miettinyt aikojen saatossa, mutta niin vain on 80-luvulta saakka kehoitettu "parantamaan" kaupan laatikoita sekoittamalla niihin kermaa :) Yäk. Ei kai ne nyt ainakaan parane, jos sekoitetaan ne kaikki rapeat päälliset sine sekaisin ja sitten sotketaan sinne lisää kermaa, huoh. En käsitä, kuka tuonkin on keksinyt. Joko syö sellaisenaan tai tekee omat alusta asti.

Vierailija
20/39 |
21.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. sekoittaa sekaan kuohukermaa, ja tekee lusikalla uudet kuviot. Jos haluaa niin päälle ripotella korppujauhoja hieman. Voi laittaa pienet nokareet voita jos haluaa. Toinen jos ei halua kermaa tai voita laittaa on, että ostaa valmislanttusosepussin kaupasta ja sekoittaa lanttusosetta sekaan, voi vaihtaa isompaan vuokaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi yksi