Hyvä paistinpannu?
Ehdottakaa jotain hyvää paistinpannua, mielellään teflon, keraaminen tms. pintainen pannu?
Ärsyttää, taas on tullut yksi pannu tiensä päähän. Olemme kokeilleet vaikka mitä Iittalan ja Fiskarsin pannuja yms, mutta mikään ei tunnu kestävän. Tuleeko tämä vain hyväksyä?
Kommentit (616)
Riippuu mitä tarkoitusta varten tarvitset pannua. Aiotko kokata vai paistaa munia?
Googleta, niin löydät vaikka mitä hyviä pannuja:
https://yleiskone.com/paras-paistinpannu/
Löytyy hyvää tietoa, voin suositella.
Ongelma on lastan toisessa päässä. Meillä kestää ikean halpispannutkin naarmuttomana vuosia.
Vierailija kirjoitti:
Ongelma on lastan toisessa päässä. Meillä kestää ikean halpispannutkin naarmuttomana vuosia.
Ikean halpispannut on pelkkä meemi, tehty jossain kiinassa ja on muka niin vastuullisia. En ihmettelisi jos noista kertyisi jotain raskasmetalleja ruuansulatukseen.
Kuinka pitkään ne sulla sitten kestää? Käytät puisia tai silikonilastoja, peset käsin etkä ylikuumenna niin kyllä kunnollinen teflon kestää vuosia. Itse olen todennut Tefalin hyväksi.
Olen monta pannua polttanut rikki, jopa Hackmannin kovanaaman aikoinaan.
Sitten siirryin vuosiksi valurautapannuun mutta se ei sovi aloittelijoille, vaikea kapistus!
Jokatapauksessa, laitatte liian kovalle lämmölle pannun, se kuumuu liikaa ja "palaa", en tiedä termejä.
Laittakaa postia noille paistinpannufirmoille ja kysykää vinkkiä.
Mulla on nyt toisena pannuna sveitsiäinen pannu ja aina jo alunperin EN laita "kuutoselle" vaan käytän "nelosta" . Nyt se on pysynyt jo vuoden hyvänä.
Vierailija kirjoitti:
Googleta, niin löydät vaikka mitä hyviä pannuja:
https://yleiskone.com/paras-paistinpannu/
Löytyy hyvää tietoa, voin suositella.
Juuri näin! Ihme kyselijöitä täällä vauva-palstalla pyörii
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ongelma on lastan toisessa päässä. Meillä kestää ikean halpispannutkin naarmuttomana vuosia.
Ikean halpispannut on pelkkä meemi, tehty jossain kiinassa ja on muka niin vastuullisia. En ihmettelisi jos noista kertyisi jotain raskasmetalleja ruuansulatukseen.
Saathan sitä uskoa vaikka keijuihin, jos haluat. Pinnoitettujen paistinpannujen käyttö tuntuu kuitenkin olevan monelle ylivoimaista.
Green Pan Barcelona tietysti, moninkertainen testivoittaja. Kestänyt omassa käytössä jo vuosikaudet.
Kannattaa hommata joko valurautaa tai hiiliterästä oleva. Käyttöönotto voi olla vaivalloista, mutta kun pinta on valmis, niin pannu kestää lapsenlapsille.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa hommata joko valurautaa tai hiiliterästä oleva. Käyttöönotto voi olla vaivalloista, mutta kun pinta on valmis, niin pannu kestää lapsenlapsille.
Itse en käytä valurautaa, koska kun sillä paistaa esim kalaa niin sitten seuraavat pihvit on kalanhajuisia ja en halua syödä niitä.
Mulla on Prisman "halpispannuja" House, pikkupannu ja iso, missä on sellainen mehiläiskennokuvioitu sisäpohja., mulla olleet kestäviä. Puu- tai silikonilasta käytössä, huuhtelen heti käytön jälkeen.
Mulla on myös Opan kasari ollut varmaan kohta 20v, hyvänä sekin pysynyt kun ei pahoinpitele, ehkä se on vaan käytöstä/käyttäjästä kiinni?
Hiiliteräspannut on loistavia, mutta vaatii kaasuhellan. Teflonpannujen omistajien suurin virhe on laittaa levy kovimmalle lämmölle, pinnoite on muutaman kuukauden jälkeen pilalla.
Kunhan pannussa ei ole keskellä reikää
Vierailija kirjoitti:
Googleta, niin löydät vaikka mitä hyviä pannuja:
https://yleiskone.com/paras-paistinpannu/
Löytyy hyvää tietoa, voin suositella.
Joo on hyvää tietoa. Miten tehdään teräspannu, joka kestää vain 250 astetta lämpöä?
Pinnoitettua käyttäville suosittelen mitä tahansa paikallisen halpakaupan Tefalia tai vastaavaa perustason tarjouspannua. Pihvejä ym. paistaville hiiliteräspannu, esimerkiksi se iänikuinen DeBuyer. Anemiaan taipuvaisille valurautainen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa hommata joko valurautaa tai hiiliterästä oleva. Käyttöönotto voi olla vaivalloista, mutta kun pinta on valmis, niin pannu kestää lapsenlapsille.
Itse en käytä valurautaa, koska kun sillä paistaa esim kalaa niin sitten seuraavat pihvit on kalanhajuisia ja en halua syödä niitä.
Helpointa olla paistamatta kalaa lainkaan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Googleta, niin löydät vaikka mitä hyviä pannuja:
https://yleiskone.com/paras-paistinpannu/
Löytyy hyvää tietoa, voin suositella.
Joo on hyvää tietoa. Miten tehdään teräspannu, joka kestää vain 250 astetta lämpöä?
Pinnoitettua käyttäville suosittelen mitä tahansa paikallisen halpakaupan Tefalia tai vastaavaa perustason tarjouspannua. Pihvejä ym. paistaville hiiliteräspannu, esimerkiksi se iänikuinen DeBuyer. Anemiaan taipuvaisille valurautainen.
Ei nuo modernit teräspannut kestä mitään ne on suunniteltu induktioliesille. Eli luultavasti pohjakerros on valmistettu jostain magneettisesta metallista joka ei kestä kuumuutta (alumiini tms?)
Vierailija kirjoitti:
Olen monta pannua polttanut rikki, jopa Hackmannin kovanaaman aikoinaan.
Sitten siirryin vuosiksi valurautapannuun mutta se ei sovi aloittelijoille, vaikea kapistus!
Jokatapauksessa, laitatte liian kovalle lämmölle pannun, se kuumuu liikaa ja "palaa", en tiedä termejä.
Laittakaa postia noille paistinpannufirmoille ja kysykää vinkkiä.
Mulla on nyt toisena pannuna sveitsiäinen pannu ja aina jo alunperin EN laita "kuutoselle" vaan käytän "nelosta" . Nyt se on pysynyt jo vuoden hyvänä.
Minä kuumennan kaikki teflonpannutkin kuutosella, mutta pienennän lämmön heti kuumentumisen jälkeen. Yhdenkään pannun pinta ei ole tuosta kärsinyt. Pannuja on pitänyt vaihtaa vain sen takia, kun muut perheenjäsenet saattavat ronkkia ruokaa haarukallakin eli naarmuttuvat. Sulla täytyy olla tolkuttomasti rahaa sähkölaskuihin, kun on varaa pitää hellaa päällä pitkiä aikoja turhan takia,
Vierailija kirjoitti:
Ongelma on lastan toisessa päässä. Meillä kestää ikean halpispannutkin naarmuttomana vuosia.
Tämä. Mulla on ikean halpispannu ollut nyt 10 vuotta käytössä ja vielä on täysin käyttökelpoinen. Miten ihmeessä ihmiset saa pannut hajoamaan? Mitä oikein teette niillä?
Mitä helekuttia te oikein niille pannuillene teette kun ne vuoden tai kahden jälkeen on kaatiskamaa? Mä en muista milloin mä olisin viimeksi saanut pannun joka olisi hajonnut. Ei ole mun pannuissa naarmuakaan ja on joka päivä käytössä.