Kauppojen kylmähyllyt,kaapit ja pakastinaltaat.
Oletteko huomannut että kauppiaat säästää sähköstä? Maito ja jogurttipurkit ihan paisuneita , jäätelöt pehmeitä.
Näin meidän K-marketissa. Eikös heidän pitänyt muutenkin voida hyvin ? Tahkovat ennätystulosta.
Kommentit (15)
Ostin jonkin aikaa sitten K:sta mansikkapirtelön joka on kallis ja pieni. Kotona join suuren osan sitä, katsoin sisälle, oli pilaantunutta hyytelöä. Ei ole vitsi edes. Tuntui vaan oudon painavalta ensin koko purkki, mutten kiinnittänyt huomiota.
Onko tuotteet enää myyntikelpoisia jos kovin lämpimässä säilytetään? Maitotuotteet ainakin vaatii kunnon kylmäsäilytyksen. Lihoista puhumattakaan.
En olis uskonut tätäkään päivää näkeväni. Tänään oli myös ilmestynyt hyllyyn virolaista juustoraastetta ja saksalaista possua. Halvempaa kun on. Halpahallissa tosin tämä.
Vierailija kirjoitti:
Tarviiko kaikkien limppareiden ja kaljojen olla talvisin jääkylmässä. Turhaa kulutusta todellakin.
Ei tietenkään. Kuka täällä semmoisesta puhui?
Voisikohan osan kaupoista sulkea kun sähkön hinta ylittää tietyn rajan esim 30 senttiä. Tarviiko joka kulmassa olla tarjolla samat maitopurkit?
Ymmärrän oikein hyvin että mehut, limsat ja muut juomat jotka ei vaadi kylmäsäilytystä ovat huoneenlämmössä.
Sitä en ymmärrä, että maitopurkit ja jogurtit on niin lämpimässä, että pilaantuvat. En halua maksaa tuotteesta jonka kylmäsäilytys on katkennut ja se on pilalla joko heti kotiin päästyä tai seuraavana päivänä.
Mitähän Valvira tästä on mieltä?
Ennätystuloksenkin voi lukea monella tapaa. Euromääräisesti joo ennätys, mutta onko tulostaso silti kummoinen?
Viime vuonna naapuriin aukesi uusi S-market ja ihmettelen isoja avonaisia kylmäkaappeja. Vähän myöhemmin aukesi uusi K-Supermarket, missä kylmäkaapeissa ovet. Mutuna ovelliset kaapit varmaan kuluttavat vähemmän sähköä.
Ranskassa on monessa kaupassa myynnissä erikseen kylmä ja lämmin tuote. Hinta on esimerkiksi oluesta 0,69€ lämpimänä ja kylmänä 0,99€. Ainakin Carrefourissa ja Sparissa olen törmännyt tähän.
Vierailija kirjoitti:
Ranskassa on monessa kaupassa myynnissä erikseen kylmä ja lämmin tuote. Hinta on esimerkiksi oluesta 0,69€ lämpimänä ja kylmänä 0,99€. Ainakin Carrefourissa ja Sparissa olen törmännyt tähän.
Voin jo kuvitella suomalaisten tarjoushaukkojen pyörivän kaupassa odottamassa, että kylmä juoma on sen verran lämmennyt, että voi kassassa sitten tapella onko juoma enää riittävän kylmää ollakseen lisähintainen.
Vierailija kirjoitti:
Ranskassa on monessa kaupassa myynnissä erikseen kylmä ja lämmin tuote. Hinta on esimerkiksi oluesta 0,69€ lämpimänä ja kylmänä 0,99€. Ainakin Carrefourissa ja Sparissa olen törmännyt tähän.
Toivottavasti K-kauppias ei lue tätä, muuten kädenlämpöisestä tuotteesta saa maksaa +100% ja normaalihintainen lämmin on joku varaston lattialla pyörinyt turvonnut tölkki..
Vierailija kirjoitti:
Tarviiko kaikkien limppareiden ja kaljojen olla talvisin jääkylmässä. Turhaa kulutusta todellakin.
Vaikka tämä onkin eri asia mitä aloituksessa haettiin, niin tässäkin on hyvä pointti, eli kyllä tällaisia turhia kylmälaitteita löytyy myös aika paljon.
Vierailija kirjoitti:
Viime vuonna naapuriin aukesi uusi S-market ja ihmettelen isoja avonaisia kylmäkaappeja. Vähän myöhemmin aukesi uusi K-Supermarket, missä kylmäkaapeissa ovet. Mutuna ovelliset kaapit varmaan kuluttavat vähemmän sähköä.
Avonaiset kylmäkaapit ovat muutenkin aivan täysi aivopierujen riemuvoitto. Miksi huudattaa kylmäkoneita kellon ympäri yrittäen pitää tietyn alhaista lämpötilaa, jota ei koskaan tavoiteta ympäröivän ison lämpimän tilan takia? Yhtä järkevää kuin avata talvella kaikki ikkunat ja yrittää pitää samalla asunto lämpimänä.
Jos siellä kaupassa oikeasti on kylmälaitteiden lämpötilaa laskettu niin paljon, että tuotteet pilaantuvat, niin kyllähän se kiinnostaa terveysviranomaisia. Niille säilytyslämpötiloille on melko tarkat rajat siellä kaupoissa, minkä yli ei kylmäsäilytyksen lämpötila saa nousta.
Vierailija kirjoitti:
Jos siellä kaupassa oikeasti on kylmälaitteiden lämpötilaa laskettu niin paljon, että tuotteet pilaantuvat, niin kyllähän se kiinnostaa terveysviranomaisia. Niille säilytyslämpötiloille on melko tarkat rajat siellä kaupoissa, minkä yli ei kylmäsäilytyksen lämpötila saa nousta.
Laskettu? Paremminkin lämpötilaa on nostettu, jos ap:n kuvailemaa tapahtuu.
En kyllä usko moiseen, siitähän syntyy vaan hävikkiä, kun ruoat pilaantuvat.
Tarviiko kaikkien limppareiden ja kaljojen olla talvisin jääkylmässä. Turhaa kulutusta todellakin.