Apua! Tein kastiketta, jota suurustetaan jauholla, koko soosi maistuu jauholle! Mitä teen???
Joo, olen surkea kokki. Kastike ei maistu siis pahasti jauholle, mutta sen verran, että sen huomaa ja on jauhomainen suuntuntuma. Mitä nyt pitäisi tehdä? Aloittaa alusta??:(
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Ei kun laitat kypsymään vielä, otit liian aikaiseen pois! Hiljaiselle "tulelle" hautumaan! Sekoittele välillä.
Ahaa, okei, kiitoksia teen näin!:)
-Ap
Teko on tulosta tärkeämpää. Todella reipasta tehdä aamupalaksi kastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kun laitat kypsymään vielä, otit liian aikaiseen pois! Hiljaiselle "tulelle" hautumaan! Sekoittele välillä.
Ahaa, okei, kiitoksia teen näin!:)
-Ap
Ja jos meinaa paksuuntua liikaa, lisää varovasti nestettä. Siis pienissä määrin kerrallaan, tarkoitan.
Ja siinä kastikkeessahan pitää olla jotain makua antavaa, ei vain pelkkää jauhoa. Esim. liemikuutio.
Tollo, jauho pitää "kypsentään" hauduttamalla kastiketta niin sitten tulee vasta hyvää!
Aamu kasilta kokkailemassa ruskeaa kastiketta? Okei varmasti olet.
Syötkö kastikkeen raakana? 15 min keittämistä.
Vierailija kirjoitti:
Aamu kasilta kokkailemassa ruskeaa kastiketta? Okei varmasti olet.
Kyllä, teen ruokaa tähän aikaan yleensä. Joskus aikaisemmin. Pääsen töistä kello 6. Teen pelkkää yötyötä, joten aamun/aamupäivän käytän mm pyykkäämiseen ja ruoanlaittoon. Viimeistään 12-13 olen sängyssä alkamassa nukkumaan "yöuniani".
-Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aamu kasilta kokkailemassa ruskeaa kastiketta? Okei varmasti olet.
Kyllä, teen ruokaa tähän aikaan yleensä. Joskus aikaisemmin. Pääsen töistä kello 6. Teen pelkkää yötyötä, joten aamun/aamupäivän käytän mm pyykkäämiseen ja ruoanlaittoon. Viimeistään 12-13 olen sängyssä alkamassa nukkumaan "yöuniani".
-Ap
Ja painotan vielä, että ruoanlaitto ei ole koskaan kuulunut vahvuuksiini :/
-Ap
Vierailija kirjoitti:
Aamu kasilta kokkailemassa ruskeaa kastiketta? Okei varmasti olet.
Niin teen minäkin, teen 3 litraa kerralla pakkaseen annosrasioihin, kestää 3 tuntia alusta loppuun , ruskista sipulit, sienet, jauhot hiljaa paahtaen, varo palamista, ilman rasvaa, lisää kiehuvan kuumaa vettä, ei tule paakkuja. Siivilöi, jos kuitenkin tuli paakkuja. Lisää mausteet, keitä hiljalleen parituntia sekoitellen välillä.
Jauhopohjaisen kastikkeen pitää porista eli kypsyä väh 10min jotta jauhomainen maku väistyy.
Sehän riippuu jauhoista, millä kastikkeen suurustaa.
On olemassa pelkkiä suuruste jahoja, kastikkeisiin ja keittoihin.
Sitten on se klassinen ruskea kastike. Jossa jauhot sekoitetaan voihin, annetaan ruskistua ja sitten lisätään vesi.
Vehnäjauhoja on kuitenkun keitettävä aina vähintään 10 min.
Ja kyllä muuten ruskean kastikkeen voi käyttää aivan sinällään, perunoiden / muusin kanssa. Ruskistettu sipuli ja pippuri on tietty makua antava.
Samoin on valkokastikeen kanssa.
Ei aina tarvita lihaa ruskealle kastikkeeseen.
Nälkä lähtee hyvin perunoilla, ruskealla kastikkeella, leivällä ja lasillisessa vaikkapa piimää.
Näin tiukkoina aikoina pystyy ruuasta pystyy ja on pakkokin oppia säästämään.
Pääasia, ettei tarvitse nälissään olla.
Perinteinen ruskea kastike vaatii vähintään 1,5-2 tuntia hautumista.
Ainakin itse tykkään, että vasta sitten on hyvää.
Ei kun laitat kypsymään vielä, otit liian aikaiseen pois! Hiljaiselle "tulelle" hautumaan! Sekoittele välillä.