Suolapähkinä on kunnon terveysruoka. Rasvaa noin 50% :)
Kommentit (26)
Pähkinä ilman suolaa on, rasvat hyviä rasvoja. 30 g eli kourallinen päivässä riittää.
Entäs sitten macadamian pähkinät? Vielä enemmän rasvaa.
Terveellinen ja paljon energiaa sisältävä eivät sulje toisiaan pois, ap..
Itse hämmentää oikeastaan se, että vaikka kyseessä on SUOLApähkinä, niin esim. tässä Estrellan tuoteselosteessa suolaa on vain 1,3 % eli jos söisi vaikka 100g suolapähkinöitä, niin se on vasta noin neljäsosa päivittäisestä suositellusta suolan enimmäismäärästä.
Vierailija kirjoitti:
Itse hämmentää oikeastaan se, että vaikka kyseessä on SUOLApähkinä, niin esim. tässä Estrellan tuoteselosteessa suolaa on vain 1,3 % eli jos söisi vaikka 100g suolapähkinöitä, niin se on vasta noin neljäsosa päivittäisestä suositellusta suolan enimmäismäärästä.
Eikös se ole niin, että kun suola on siinä pähkinän pinnalla, eikä se imeydy pähkinään, se maistuu paljon suolaisemmalta suhteessa siihen, kun esim, jos mättää ruokaan suolaa, niin se imeytyy sinne soossiin, ja suolaa tulee syötyä paljon enemmän, vaikka se ei maistu vielä kovin suolaiselta.
Eräässä Risto Räppääjä elokuvassa he laittoivat suolapähkinöitä spagettikastikkeeseen.
Kokeilimme sitä ja tuli oikein hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Itse hämmentää oikeastaan se, että vaikka kyseessä on SUOLApähkinä, niin esim. tässä Estrellan tuoteselosteessa suolaa on vain 1,3 % eli jos söisi vaikka 100g suolapähkinöitä, niin se on vasta noin neljäsosa päivittäisestä suositellusta suolan enimmäismäärästä.
"Rasvaa 50,8 g
– josta tyydyttyneitä rasvahappoja 7,7 g"
Eli tarkoittaako tuo, että siinä on niitä ns. hyviä rasvoja 43 g ?
Ei rasvassa mitään vikaa ole, mutta suolassa kylläkin.
Vierailija kirjoitti:
Ei rasvassa mitään vikaa ole, mutta suolassa kylläkin.
1,3 % ei ole paljon.
Niin, hyviä rasvoja. Kaikki rasva ei ole pahaa.
Se omn juuri sitä hyvää rasvaa.
Mutta pähkinöissä oleva suola ei ole hyväksi.
Kannattaa syödä tavallisia pähkinöitä, ei suolattuja.
Oi oi, protskua 25%. Tämähän oikein superterveysruoka.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei rasvassa mitään vikaa ole, mutta suolassa kylläkin.
1,3 % ei ole paljon.
No minusta on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei rasvassa mitään vikaa ole, mutta suolassa kylläkin.
1,3 % ei ole paljon.
No minusta on.
Eihän niitä pähkinöitä kilokaupalla syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei rasvassa mitään vikaa ole, mutta suolassa kylläkin.
1,3 % ei ole paljon.
No minusta on.
Eihän niitä pähkinöitä kilokaupalla syödä.
Syön mieluummin suolattomia pähkinöitä, kuin otan turhaa suolaa suolapähkinöissä.
Vierailija kirjoitti:
Itse hämmentää oikeastaan se, että vaikka kyseessä on SUOLApähkinä, niin esim. tässä Estrellan tuoteselosteessa suolaa on vain 1,3 % eli jos söisi vaikka 100g suolapähkinöitä, niin se on vasta noin neljäsosa päivittäisestä suositellusta suolan enimmäismäärästä.
Aattele neljäsosa päivittäisestä suolasta jo pähkinöistä, jos syö 100 g. Siis tosi paljon päivittäisestä annoksesta.
Ihminen tarvitsee suolaa. Onhan veremmekin suolaliuosta. Se jo kertoo, että suola on vain hyväksi.Jos siitä on jollekin jotain haittaa niin silloin on vikaa jossakin muualla.
Rasva on välttämätön ravintoaine. Jos sitä syö liian vähän, aivot eivät pelaa. Se on myös hyvä energian lähde.
Niin?