Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hapanjuurileivonta

Vierailija
06.11.2022 |

Sain 10g juurta. Kerro parhaat vinkit oman hapanjuurileivonnan aloitukseen. Vaikuttaa niin omalta taiteen lajiltaan etten tiedä mitä tästä tulee.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täältäkö meinasit saada ohjeet?

Ihan oikeesti!

Aiheesta fb-ryhmiä, videoita ja kirjoja.

Vierailija
2/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos astiassa on reunoilla vanhaa juurta se riittää hapattamaan taikinan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa Satu Koivisto hapanjuurileivonta, siellä on mainiot ohjeet. Niillä jopa minä olen onnistunut. 

Vierailija
4/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten tehdään oikea peruna rieska tai limppu vaatii vähän harjoittelua.

Vierailija
5/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entä miten tehdään keitetystä punajuuresta säilötty punajuuri purkkiin.

Vierailija
6/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää juureen nestettä, jauhoja ja suolaa. Kohota. Leivo. Kohota. Paista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeasti ennen vaatteet leikattiin suikaleiksi tehtiin mattoja niistä. Hapanjuuri on samaa menneisyyttä että itse tehtiin leivät.

Vierailija
8/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teet leivän lähdeveteen luomusuolaan saat aidompaa kuin kloorivedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Täältäkö meinasit saada ohjeet?

Ihan oikeesti!

Aiheesta fb-ryhmiä, videoita ja kirjoja.

Kiitos asiallisesta kommentistasi. Parhaillaan kirjaa pidän kädessäni, mutta en vaan ymmärtänyt saanko tuosta 10g juuresta tehtyä ainoastaan 1 leivän vai onko juuren ruokkimista jatkettava ja miten juuren jakaminen menee. Sellainen päänsärky menossa, että en nyt oikein käsitä asiaa. Ajattelin jos joku olisi sanallisesti selventänyt jatkoa.

Vierailija
10/14 |
06.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Täältäkö meinasit saada ohjeet?

Ihan oikeesti!

Aiheesta fb-ryhmiä, videoita ja kirjoja.

Kiitos asiallisesta kommentistasi. Parhaillaan kirjaa pidän kädessäni, mutta en vaan ymmärtänyt saanko tuosta 10g juuresta tehtyä ainoastaan 1 leivän vai onko juuren ruokkimista jatkettava ja miten juuren jakaminen menee. Sellainen päänsärky menossa, että en nyt oikein käsitä asiaa. Ajattelin jos joku olisi sanallisesti selventänyt jatkoa.

Voit käyttää sitä seuraavat sata vuotta. Ruokkimalla, hoitamalla ja käyttämällä sitä se uudistuu ja säilyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
25.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luomu jauhot kirjoitti:

Jos teet leivän lähdeveteen luomusuolaan saat aidompaa kuin kloorivedestä.

Hanavesi kannattaa kiehauttaa ennen juuren ruokkimista. Lähtee kloori ja lähtee mahdolliset ylimääräiset mikrobit jotka voivat pilata juuren sen säilyttämisen aikana nopeammin.

Vierailija
12/14 |
25.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoki juurtasi jotta sinulla on sitä yli 100g. Sitten googlaat k-kaupan hapanjuurileipäohjeen, joka on varmaan helpoin mahdollinen. 

Oikeasti hapanjuurileivän tekeminen ei ole niin vaikeaa miltä monet sen saa kuulostamaan. Nopeasti tulee tottumus eikä jokainen gramma enää merkitse😁

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
25.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruoki juurtasi jotta sinulla on sitä yli 100g. Sitten googlaat k-kaupan hapanjuurileipäohjeen, joka on varmaan helpoin mahdollinen. 

Oikeasti hapanjuurileivän tekeminen ei ole niin vaikeaa miltä monet sen saa kuulostamaan. Nopeasti tulee tottumus eikä jokainen gramma enää merkitse😁

Ja muista aina jättää juurta seuraavaan leipomiskertaan. 

14/14 |
25.06.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aion jossain vaiheessa yrittää itse tehdä hapanjuuren leipätaikinaan. YouTubessa on joitain selkeitä suomalaisten tekemiä ohjevideoita. Myös itse hapanjuurileivän leivonnasta löytyy videoita.

Olen ylipäätään innostunut hapattamalla valmistetuista ruoista kuten näköjään moni muukin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi kolme