Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä ja miten syötte naurista? Mitä siitä tehdään?

Vierailija
20.10.2022 |

Asun Turun saaristossa ja kävin syyslomalla Oulussa. Torilla oli joka kojussa myytävänä nauriita, ja ihmiset tutki ja käänteli niitä ja näyttivät ostavan niitä isoja säkkejä.
Niin kysynpä vaan että mitä te niistä valmistatte ja miten? Jotain raastetta, mutta ei kait sitäkään joka päivä jaksa syödä?
Täälläpäin ei ole oikein myynnissäkään nauriita siinä määrin kuin näytti pohjoisessa olevan.
Pidän kyllä sen mausta, ja voisin ottaa mukaan ruokalistalle.
Vinkkejä saa antaa, kiitos.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyvät hyvin sosekeittoihin ja uunivihanneksiksi.

Vierailija
2/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellaisenaan on hyvää syötävää! Ihan raakana siis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus vuosia sitten meillä tehtiin naurisleipää ja tykkäsin siitä. Osaako joku sanoa, miten sitä tehtiin?

Vierailija
4/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pataruokiin, keittoihin, uuninauriina joihin sopii kaikki mahdollinen lisukkeeksi, nauris muusina, valkosipulinauriit eli valkosiouperunoitten tapaan

Vierailija
5/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen vanhaan laitettiin nuotion hiillokseen kypsymään. Oli ihanaaa

Vierailija
6/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen vanhaan oli tapana tehdä naurishauvikkaita leivinuunissa. Itse tykkään syödä nauriita sellaisenaan ja voi jältätäkin jos viitsii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ennen vanhaan laitettiin nuotion hiillokseen kypsymään. Oli ihanaaa

Joo, vajaa 70-vuotias isäni on kertonut kuinka lapsuudessaan isoisäni valmisti noita, ja olivat kuulemma suurinta herkkua. 

Vierailija
8/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ennen vanhaan laitettiin nuotion hiillokseen kypsymään. Oli ihanaaa

Joo, vajaa 70-vuotias isäni on kertonut kuinka lapsuudessaan isoisäni valmisti noita, ja olivat kuulemma suurinta herkkua. 

Meillä niitä laitettiin lauantaisin saunan pesään hiillokselle ja syötiin suolan kanssa itse vuolluilla puulusikoilla. Sitten pestiin noet pois sormista ja naamasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ennen vanhaan laitettiin nuotion hiillokseen kypsymään. Oli ihanaaa

Joo, vajaa 70-vuotias isäni on kertonut kuinka lapsuudessaan isoisäni valmisti noita, ja olivat kuulemma suurinta herkkua. 

Meillä niitä laitettiin lauantaisin saunan pesään hiillokselle ja syötiin suolan kanssa itse vuolluilla puulusikoilla. Sitten pestiin noet pois sormista ja naamasta.

Mä luulen, että isoisäni teki noita nauriita vähän rosvopaistityylillä, mutta en oo ihan varma muistanko oikein. 

Ruokamuistoissa on useimmiten jotain todella mieltä lämmittävää 

Vierailija
10/10 |
20.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

googleta somtam-salaatti,   siinä voi papayan tilalle pistää naurista.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi kolme