Jauheliha sulamassa, kertokaas parhaimmat kastike reseptinne
Kommentit (76)
Spagetti kastikkeen teet.
Paista jauheliha. Paistamisen loppuvaiheessa lisää siihen sekaan silputtu sipuli, jos siitä pidät.
Siirrä pois liedeltä ja lisää mausteet. Chilipippuri, suola, mustapippuri...
Kastike: kattilaan pane pari desiä vettä kiehumaan. Siihen lisäät lihaliemikuution, basilikaa, oreganoa,
mieluisia yrttejä ja valkosipulia. Vähän suolaa ja sokeria. Lisää tomaattimurska, tai tomaattipyree.
Nestettä siinä oltava 1 ja ½ desiä annosta kohden.
Tähän sekaan se paistettu ja maustettu jauheliha.
Kastikkeeseen voit lisätä jos tykkäät herkkusieniä, pilkottua paprikaa tms.
Vierailija kirjoitti:
Spagetti kastikkeen teet.
Paista jauheliha. Paistamisen loppuvaiheessa lisää siihen sekaan silputtu sipuli, jos siitä pidät.
Siirrä pois liedeltä ja lisää mausteet. Chilipippuri, suola, mustapippuri...
Kastike: kattilaan pane pari desiä vettä kiehumaan. Siihen lisäät lihaliemikuution, basilikaa, oreganoa,
mieluisia yrttejä ja valkosipulia. Vähän suolaa ja sokeria. Lisää tomaattimurska, tai tomaattipyree.
Nestettä siinä oltava 1 ja ½ desiä annosta kohden.
Tähän sekaan se paistettu ja maustettu jauheliha.
Kastikkeeseen voit lisätä jos tykkäät herkkusieniä, pilkottua paprikaa tms.
vettä ja lihaliemikuutio kastikkeena? Aika vetistä ja keiton makusta
Siihen tulee mukaan tomaattimurska!
Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, niin lisää siihen nesteeseen maizenan ruskeaa suurustetta.
Tällä tavoin sinun ei tarvitse ruskistella jauhoja rasvassa, ja siihen vettä vatkata.
t. kommentoija nro 2
Oli tarkoitus lisätä että lapselle maistuva. Ei siis tulista tmv. Mut kiitos jo tähän asti 😊
Kunhan muista pestä sen jauhenlihan, muulla ei niin väliä.
t. liian pitkään av:lla luuhannut luuhailija
Vierailija kirjoitti:
Muista pestä se jauheliha ensin!
Corrigenda : jauhenliha
Vierailija kirjoitti:
Spagetti kastikkeen teet.
Paista jauheliha. Paistamisen loppuvaiheessa lisää siihen sekaan silputtu sipuli, jos siitä pidät.
Siirrä pois liedeltä ja lisää mausteet. Chilipippuri, suola, mustapippuri...
Kastike: kattilaan pane pari desiä vettä kiehumaan. Siihen lisäät lihaliemikuution, basilikaa, oreganoa,
mieluisia yrttejä ja valkosipulia. Vähän suolaa ja sokeria. Lisää tomaattimurska, tai tomaattipyree.
Nestettä siinä oltava 1 ja ½ desiä annosta kohden.
Tähän sekaan se paistettu ja maustettu jauheliha.
Kastikkeeseen voit lisätä jos tykkäät herkkusieniä, pilkottua paprikaa tms.
Spagettikastike on yhdyssana,
Paras lihapullakastike on tämä
Pyörittelee jauhelihasta haluamillaan mausteilla pullat.
Kuullottaa kattilassa valkosipulia öljyssä oman maun mukaan
Päälle 400g tomaattimurskaa, ja huljauttaa reilun desin verran vettä vielä sekaan
mausteeksi mustapippuria ja basilikaa, suolaa,ja sokeria tietenkin kun tomaattipohjainen kastike.
Nostaa pullat (siis raakoina) kiehumaan kastikkeeseen. N. tunnin päästä valmista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muista pestä se jauheliha ensin!
Corrigenda : jauhenliha
Syvä huokaus...
Vierailija kirjoitti:
Kastikeresepti on yhdyssana.
Alapeukuttaja, kyllä se on yhdyssana.
Ja onhan sitä valmiita ruskeakastikejauhojakin olemassa. Monesti suurustan molemmilla samaa kastiketta eli maizenan ruskeaa suurustejauhoa ja pari ruokalusikallista knorr ruskeakastikejauhoja.
t. kommentoija nro 2
Vierailija kirjoitti:
Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, niin lisää siihen nesteeseen maizenan ruskeaa suurustetta.
Tällä tavoin sinun ei tarvitse ruskistella jauhoja rasvassa, ja siihen vettä vatkata.
t. kommentoija nro 2
Ruskistettu kastike ja maizena kstike on ihan eri makuisia. Puolisoni inhoaa noita maizenalla suurustettuja kuulaita kastikkeita jansitä maizenan makua.
Juu se on yhdyssana, mutta ei kiinnosta juuri nyt kovassa flunssassa. T. Ap.
Ruskista jauheliha, kuullota myös sipulia jos haluat. Mausta jauheliha haluamallasi tavalla. Lisää sekaan kuohukermaa ja jos haluaa niin tomaattimurskaa/pyrettä.
Keittele kastiketta hiljalleen ja lisää lopuksi ranskankerma.
Sekaan voi myös pilkkoa kasviksia. Ite laitan välillä paprikaa ja kesäkurpitsaa. Ripottelen valmiin annoksen päälle myös aurajuustoa.
Hyi, miksi kaikki ehdottaa aina tomaattimurskaa kastikepohjaksi? Bologneset on erikseen Alkaa tulee korvista ulos noi jauhelihakastikkeet, joissa aina tomaattia
Jauhelihan ruskistus pannulla, mausteina suola, mustapippuri, sipulijauhe ja paprika. Päälle paseerattua tomaattia ja ripaus sokeria. Antaa muhia jonkun aikaa ja se on siinä.
perus ruskeakastike - ruskistetuilla jauhoilla. Kastikkeeseen voi lorauttaa mukaan myös kermaa sakeuttamaan ja täyttämään sitä.
jauhelihasta voi pyöräyttää sitten lihapullat, jotka maustaa vaikka jalopenoilla tai chilillä, paprikaa, sipulia ja tuoreita yrttejä (persiljaa, basilikaa)