Teettekö joka päivä ruokaa, vai isompi satsi kerralla, mistä lämmitätte osan?
Kommentit (23)
Teen joka päivä. Kyllästyttää. Ap.
Isompi satsi mitä syödään pari päivää.
On vain järkevää ja taloudellista tehdä isompi määrä ruokaa.
Vaihtelee. Usein teen joka päivä ruuan, mutta joku kiusaus, laatikko tai esim. lasagne on niin aina niin iso vuokallinen, että siitä riittää pariksi päiväksi. Silloin en tietenkään tee uutta ruokaa, jos edellistä on vielä jäljellä.
Meillä tehdään aika harvoin mitään kummempaa ruokaa, käytetään paljon pakasteita ja puolivalmisteita. Käydään paljon ulkona syömässä.
Mutta keittoja tehdään välillä sellainen 3pv satsi, makaronilaatikkoa tai lasagnea samoin.
Mies välillä laittaa peuran/hirven/kauriin kimpaleen jota mä närpin kerran, itse syö sitten useamman päivän.
Ison satsin josta syön 3-4 päivää, sen jälkeen teen jotain muuta ison satsin.
Kukaan ei kehtaa sanoa mut viikoks teen kerralla, ja kehtaan olla valehtelematta että pariks päiväks niinku moni väittää.
Usein pariksi kerraksi, mutta keittoja isompi annos. Keitothan vain paranevat, kun niitä lämmittää. Joskus menee myös pari annosta pakkaseen esim. kaalikeittoa tai kaalilaatikkoa.
Teen ison satsin joka kestää maksimissaan 4 päivää. Mies syö kuin hevonen :/
Isomman satsin, mistä riittää 2-4 päivää. Meitä on vain 2 aikuista ja syödään lämmin ruoka kerran päivässä myös vknloppuisin. Mies syö arkena töissä lämpimän lounaan, itse syön vain kerran plus tukevan aamupalan.
En viitsisi joka päivä kokkailla, siihenhän menee aikaakin vaikka miten paljon ja tulee hirveästi tiskiä (tiskaan käsin kaiken). Ei ihme, jos ap:tä kyllästyttää jokapäiväinen ruuanlaitto! Minua tympäisee tuo 2-3 krt viikossakin. Tai ei niinkään se itse kokkaaminen, vaan se suunnittelu. Miehellä ei ikinä ole mitään ideoita, kun kysyn ja minä käyn yksin kaupassa sekä teen yksin ruuat (hän tekee muita kotitöitä, mihin minä en osallistu eli sikäli ihan tasa-arvoista). Ärsyttää yrittää miettiä erilaisia ruokia, joten syödään muutamaa samaa ruokaa vuorotellen. Sellaisia, mitä saa helposti tehtyä ison satsin.
Vierailija kirjoitti:
Teen ison satsin joka kestää maksimissaan 4 päivää. Mies syö kuin hevonen :/
Miksi se hevonen ei tee ruokaanne?
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei kehtaa sanoa mut viikoks teen kerralla, ja kehtaan olla valehtelematta että pariks päiväks niinku moni väittää.
"Kotiruoka säilyy jääkaapissa 24 päivää, mutta vain jos se on jäähdytetty riittävän nopeasti ja säilytetty riittävän kylmässä jääkaapissa" Toivottavasti siis pakastat ateriasi.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/18e0036f-96b7-5df1-b6cd-6db47…
Eikö meal prepping ole muotia? Tosin ei sitä 80-luvulla kutsuttu sellaiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei kehtaa sanoa mut viikoks teen kerralla, ja kehtaan olla valehtelematta että pariks päiväks niinku moni väittää.
"Kotiruoka säilyy jääkaapissa 24 päivää, mutta vain jos se on jäähdytetty riittävän nopeasti ja säilytetty riittävän kylmässä jääkaapissa" Toivottavasti siis pakastat ateriasi.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/18e0036f-96b7-5df1-b6cd-6db47…
!! 2-4 päivää !! Lainauksista näköjään tippuu viivat pois..
Minun talouteeni kuuluu yksi ihminen, joten harvoin tulee tehtyä ruokaa sen verran, että sen saa kaiken syötyä kerralla. Pienimmätkin lihapaketit jne ovat sen kokoisia, että ruokaa tulee vähintään pariksi-kolmeksi kerraksi.
Tein tänään täytettyjä häränrulia ja kanaa currykastikkeella.
Meidän kahden aikuisen taloudessa kokataan isompi satsi aina sunnuntaisin - säästää aikaa ja sähköä ;)
Täysin viljattomat sämpylät ja nakkikeitto > lounas kolmeksi päiväksi
Ruusukaali-lihapullavuoka > päivällinen kolmeksi päiväksi
Uunivihanneksia ja bratwurstia > sunnuntain lounas ja loput pakastettuna torstain lounaaksi
Torstaina päivällisen mies syö ulkona ja minä noutoruokaa
Perjantain lounas on kana-mozzarella-pesto täytteiset pitaleivät (ei kokkaamista) ja illalla tehdään pellillinen pizzaa
Ja tänään illalla syödään kanatortillat, lisukkeet valmisteltiin muun kokkauksen ohessa.
Arkisin kokkaan pariksi päiväksi kerrallaan (plus mahdollisesti pakastan valmiita annoksia), mutta viikonloppuna teen jotakin sellaista, mikä syödään kerralla pois. Viikonloppuruoat ovat useammin sellaisia, etteivät sovellu mikrottamiseen seuraavana päivänä.
Isomman satsin. Entäs ap?