Mistä tietää, että avokado on kypsä ?
Aattelin ostaa, kun en ole koskaan maistanut. Syödäänkö se sellaisenaan vai miten suosittelette syötävän ?
t. avokado-amatööri
Kommentit (6)
tavallisissa ruokakaupoissa: vihreää ja ruskeanmustaa. Jälkimmäisen väri sama, raaka tai kypsä. Vihreän kuoren tulee olla tummanvihreä. Kypsän pehmeysaste on about hyvin keitetyn perunan luokkaa, sen tuntee kun kokeilee.
laita vaikka ruisleivän päälle (alle voita/ margar.) viipaleita, päälle sitruunamehua ja mustapippuria. Nam!
Herkkusalaatti tulee kun laitat vihersalaattia, sipulia, esim kurkkua + tomaattia, vuohenjuustoa (tai fetaa), avokadoa ja kylmäsavulohta.
Tai sitten täytä avokadon puolikkaat majoneesi / tonnikala mössöllä.
Sellaisenakin voi syödä.
Parasta soseutettuna, mukaan hieman pippuria, paprikaa ja suolaa. Loraus sitruunamehua estää tummumisen. Sosetta voi käyttää salaateissa, leivillä, dippinä... Voi jatkaa myös cremefraichella, silloin maku hieman " pehmenee" .
Tämä on meidän avokadosuosikki: Avaa avokado ja poista kivi. Täytä reiät creme fraichella (15% raikkaampaa, kuin rasvaisempi). Tähän päälle katkarapuja. Mausta sitruunapippurilla. Taivaallisen hyvää, nam!
Salaattiin sopii myös. Ihan tavallinen salaatti, johon lisäät mozzarellaa ja avokadon siivuja.
No hö, nyt iski himot, täytyy mennä fiksailemaan herkkuilttis :) Meidän poika on syönyt 4 kk saakka avokadoa ihan sellaisenaan. Raaputetaan hedelmää lusikalla ja poika tykkää!
on hyvää salaateissa, leivän päällä. Mutta myös pastakastikkeissa, saa vain paistaa aika kauan ennenkuin " sulaa" kastikkeeseen.
Etenkin katkarapukastikkeeseen sopii erinomaisen hyvin.
niin että sormet uppoaa, sillä silloin maistuu jo liian imelälle. SEmmonen kiinteä. Ei missään nimessä vihreä ja kova, muuten ei ole kypsä.