Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mistä tietää, että avokado on kypsä ?

Vierailija
27.10.2006 |

Aattelin ostaa, kun en ole koskaan maistanut. Syödäänkö se sellaisenaan vai miten suosittelette syötävän ?



t. avokado-amatööri

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
27.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin että sormet uppoaa, sillä silloin maistuu jo liian imelälle. SEmmonen kiinteä. Ei missään nimessä vihreä ja kova, muuten ei ole kypsä.

Vierailija
2/6 |
27.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallisissa ruokakaupoissa: vihreää ja ruskeanmustaa. Jälkimmäisen väri sama, raaka tai kypsä. Vihreän kuoren tulee olla tummanvihreä. Kypsän pehmeysaste on about hyvin keitetyn perunan luokkaa, sen tuntee kun kokeilee.



laita vaikka ruisleivän päälle (alle voita/ margar.) viipaleita, päälle sitruunamehua ja mustapippuria. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
27.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herkkusalaatti tulee kun laitat vihersalaattia, sipulia, esim kurkkua + tomaattia, vuohenjuustoa (tai fetaa), avokadoa ja kylmäsavulohta.



Tai sitten täytä avokadon puolikkaat majoneesi / tonnikala mössöllä.



Sellaisenakin voi syödä.

Vierailija
4/6 |
27.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parasta soseutettuna, mukaan hieman pippuria, paprikaa ja suolaa. Loraus sitruunamehua estää tummumisen. Sosetta voi käyttää salaateissa, leivillä, dippinä... Voi jatkaa myös cremefraichella, silloin maku hieman " pehmenee" .

Vierailija
5/6 |
27.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Tämä on meidän avokadosuosikki: Avaa avokado ja poista kivi. Täytä reiät creme fraichella (15% raikkaampaa, kuin rasvaisempi). Tähän päälle katkarapuja. Mausta sitruunapippurilla. Taivaallisen hyvää, nam!



Salaattiin sopii myös. Ihan tavallinen salaatti, johon lisäät mozzarellaa ja avokadon siivuja.



No hö, nyt iski himot, täytyy mennä fiksailemaan herkkuilttis :) Meidän poika on syönyt 4 kk saakka avokadoa ihan sellaisenaan. Raaputetaan hedelmää lusikalla ja poika tykkää!

Vierailija
6/6 |
27.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

on hyvää salaateissa, leivän päällä. Mutta myös pastakastikkeissa, saa vain paistaa aika kauan ennenkuin " sulaa" kastikkeeseen.

Etenkin katkarapukastikkeeseen sopii erinomaisen hyvin.