MIKSI kaikkiin kasvispyöryköihin ja pihveihin tungetaan nykyään valkosipulia??
Olen aivan jäätävän allerginen valkosipulille, eikä kaupasta meinaa löytyä mitään kasvisjuttua, jossa ei olisi valkosipulia. Ihan hemmetin raivostuttavaa!!
Se, että on kasvisyöjä, ei tarkoita, että voisi aivan kaikkea kasvista syödä.
Huraa Ikealle, jonka kasvispulla-pakasteessa ei ainakaan vielä ole valkosipulia. Toivottavasti ymmärtävät olla muuttamatta pullien reseptiä.
Kommentit (24)
Valkosipuli on hyvä mauste ja terveellinen kasvis. Allergia on tietty harmi juttu mutta sellaista on elämä.
Koska kasvisruoka maistuu paskalta jos siinä ei ole mitään antamassa makua.
Koska yleensä kasvispulla ei maistu millekään.
Valkosipuli on helppo ja halpa tapa lisätä edes jotain makua.
Valkosipuli on niin älyttömän hyvää, sen takia. Mikään ei korvaa valkosipulin ainutlaatuista makua, en voisi elää ilman valkosipulia!
Valkosipuli on kyllä niin voimakas mauste, että jättäisin sen valmisruuista pois.
Ravintolassa yleisin pyyntö on - ilman valkosipulia. Kyseessä on siis mauste, joka jakaa porukkaa kahteen osaan. Mikään muu ei näin tee. Siksi on turvallisinta tehdä ruuat ilman valkosipulia ja laittaa aiolia tarjolle niille, jotka haluavat.
Samoin esim Pippuri-palstan ohjeissa on kaikissa valkosipulia ja parmesaania.
Eikö kokit keksi mitään muuta. Ihme kun lettutaikinan ohjeessa eiollut kumpaakaan🤣
Valkosipulilla peitetään sen kasvipullan paska maku
Totta. En ymmärrä miksi jokaisessa ja kastikkeessa ruuassa kaupassa on myös väkeviä mausteita. Ovatko kaikki tulleet hulluksi?
Jos ei ole mausteita, motkotetaan tylsästä ruoasta. Jos on mausteita, motkotetaan liian mausteisesta ruoasta. Koskaan ei ole hyvä, koska ihmiset ovat ihmisiä.
En tiedä. Sitä tungetaan kaikkiin maustettuihin grillimakkaroihinkin.
Ihan samaa miettinyt. En voi ottaa valmisruokia koskaan evääksi, koska kasvisversioissa on niin paljon valkosipulia, että haju lämmittäessä laukaisee työkaverin migreenin..
Enpä ole huomannut, kun en mitään einespihvejä/pullia pysty syömään sipuliallergiani takia. Valkosipulista tulee "ruokaisa" maku ruokiin, mutta kaikki eivät siitä tykkää. Ja toiset tosiaan ovat allergisia.
No, minä teen itse kaikki ruuat, kun en enää lainkaan luota noihin tuoteselosteisiin. Siellä on "mausteet", "luontaiset aromit" pahimmillaan "yrtit" tai "kasvikset" joiden sisällä on lähes 100% varmasti sipuli. Koska se ei ole yleisallergeeni, sitä ei tarvitse mainita...
Sipulia sisältävien ruokien haju (tai siis se sipulin haju) yleensä aikaansaa vain hengitysoireita, harvemmin iskee migreeni. En ole pitkään aikaan testannut, että miten kävisi, jos oikeasti söisin sitä.
En ole allerginen mutta inhoan valkosipulia ja sen hajua yli kaiken. Onneksi nykyään saa olla etätöissä eikä tarvitse istua toimistolla haistelemassa työkavereiden ellottavia valkosipulihengityksiä.
Kun tekee itse, saa sellaisia kuin haluaa.
Vierailija kirjoitti:
Syö lihaa apina!
Huomaa että lintsasit eläinopin tunnulla!
Miksi kaikkien pitäisi syödä mautonta ruokaa sun allergian takia?
Mitä vingut, tee itse ruokasi.