Miksi amerikkalaiset tekevät kakut öljyllä, kun taas suomalaiset voilla?
Pääsääntöisesti on näin. Kyse tosiaan kakuista joihin tulee rasvaa. Lähes kaikissa amerikkalaisissa YouTube videoissa kakkutaikinaan ei tule voita yhtään, vaan kupillinen tms. kasviöljyä. Suomalaiset taas tiikerikakku- ja mokkapalavideoissaan laittavat aina pelkästään voita. Paitsi jos ovat lapsia tai vegaaneja tms. niin kasvimargariinia, mut silloinkin tosiaan kiinteää rasvaa eikä öljyä.
Kommentit (39)
Vierailija kirjoitti:
Ai jotain soijaöljyä? Ei kyllä ihme että jenkkilapsilla on kaikenlaisia mt ongelmia.
Ei vaan vaikka oliiviöljyä. Tosin paljon on voilla tehtäviäkin kakkuohjeita amerikkalaisissa ohjeissa. Tai sitten sitä shorteningia, joka on jonkunlaista "tekorasvaa". Maargariinin tapaista, mutta vielä prosessoidumpaa?
Valion propaganda on saanut suomalaiset uskomaan että maitorasva on terveellistä ja suorastaan välttämätöntä että verisuonet saadaan tukittua. Soijaöljystä en ole kyllä kuullutkaan. Maidossa on muuten erittäin paljon estrogeeniä ja muita naishormoneita, koska lehmä on naaraspuolinen.
Ne laittavat öljyä että saavat kuivemman ja ryhdikkäämmän kakun joka pysyy paremmin koossa. Kakun päälle tulee sitten voista ja tomusokerista sekoitettu jäykkö mössö joka sekin pysyy hyvin koossa. Tuskin nämä tekeleet on siis loppupeleissä yhtään sen terveellisempiä. Ja tietysti ainakin siihen päällystahnaan sekoitetaan iso kourallinen mielellään kirkkaan turkoosia karamelliväriä noin varmasti kaikki näkevät että on amerikkamamman tekemää.
Hyi helvetti. Varmaan todella herkullista kakkua, kun maistuu oliiviöljyltä. Juu ei kiitos.
Voi on maultaan herkullista ja sopii kakkuihin ja leivonnaisiin täydellisesti. Ja terveellisyys ei muutenkaan ole ykkösasia, kun puhutaan herkuista. Niitä ei ole tarkoituskaan mättää naamaan kilokaupalla.
Miksi Suomessa lämmitetään taloja talvella, kun Zimbabwessa pärjätään ihan hyvin savimajassa?
Vierailija kirjoitti:
Hyi helvetti. Varmaan todella herkullista kakkua, kun maistuu oliiviöljyltä. Juu ei kiitos.
Voi on maultaan herkullista ja sopii kakkuihin ja leivonnaisiin täydellisesti. Ja terveellisyys ei muutenkaan ole ykkösasia, kun puhutaan herkuista. Niitä ei ole tarkoituskaan mättää naamaan kilokaupalla.
Pitää ollakin hyvää ja leivontaan sopivaa oliiviöljyä ja esim sitrusta, niin tulee oikein hyvä kakku.
Mun Italian sukulaiset eivät myöskään ikinä käytä margariinia mihinkään, eihän sitä oikein edes myydä siellä. Isoista ruokakaupoista saattaa löytyä yksi merkki. Voitakin käytetään todella harvoin. Aina oliiviöljyä ruoanlaittoon ja leivontaan.
Kai se voin ja margariinin käyttö on suomalainen tapa.
Vierailija kirjoitti:
Hyi helvetti. Varmaan todella herkullista kakkua, kun maistuu oliiviöljyltä. Juu ei kiitos.
Voi on maultaan herkullista ja sopii kakkuihin ja leivonnaisiin täydellisesti. Ja terveellisyys ei muutenkaan ole ykkösasia, kun puhutaan herkuista. Niitä ei ole tarkoituskaan mättää naamaan kilokaupalla.
Itse asiassa öljyyn tehdyt kakut on ihan hyviä, ja koostumus niissä on usein parempi kuin voihin tehdyissä.
Vierailija kirjoitti:
Ai jotain soijaöljyä? Ei kyllä ihme että jenkkilapsilla on kaikenlaisia mt ongelmia.
No Suomessa on kylläkin erittäin paljon mt-ongelmaisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ai jotain soijaöljyä? Ei kyllä ihme että jenkkilapsilla on kaikenlaisia mt ongelmia.
Ei vaan vaikka oliiviöljyä. Tosin paljon on voilla tehtäviäkin kakkuohjeita amerikkalaisissa ohjeissa. Tai sitten sitä shorteningia, joka on jonkunlaista "tekorasvaa". Maargariinin tapaista, mutta vielä prosessoidumpaa?
Ei ne käytä oliiviöljyä vaan jotain teollista kasviöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Valion propaganda on saanut suomalaiset uskomaan että maitorasva on terveellistä ja suorastaan välttämätöntä että verisuonet saadaan tukittua. Soijaöljystä en ole kyllä kuullutkaan. Maidossa on muuten erittäin paljon estrogeeniä ja muita naishormoneita, koska lehmä on naaraspuolinen.
Höpönpöpön. Konditoria-ja leipomisperinne tulee meillä Ruotsista ja konditoriaperinne Ranskasta. Ranskasta varsinkin konditoriaperinne. Siellä käytetään voita,kuten myös ruuanlaitossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ai jotain soijaöljyä? Ei kyllä ihme että jenkkilapsilla on kaikenlaisia mt ongelmia.
Ei vaan vaikka oliiviöljyä. Tosin paljon on voilla tehtäviäkin kakkuohjeita amerikkalaisissa ohjeissa. Tai sitten sitä shorteningia, joka on jonkunlaista "tekorasvaa". Maargariinin tapaista, mutta vielä prosessoidumpaa?
Ei ne käytä oliiviöljyä vaan jotain teollista kasviöljyä.
Teollista se sun voisikin on. MIkä tekee "teollisesta" sinulle uhan? Eivät oliivit tiedä, millä ne on puristettu. Oot nyt varmaan viikon jauhanut pelkoasi teollista kohtaan mutta tuskin kirnuat itse voitasi itse lypetystä tissimaidosta, minkä sanoin sulle jo viime viikolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ai jotain soijaöljyä? Ei kyllä ihme että jenkkilapsilla on kaikenlaisia mt ongelmia.
Ei vaan vaikka oliiviöljyä. Tosin paljon on voilla tehtäviäkin kakkuohjeita amerikkalaisissa ohjeissa. Tai sitten sitä shorteningia, joka on jonkunlaista "tekorasvaa". Maargariinin tapaista, mutta vielä prosessoidumpaa?
Ei ne käytä oliiviöljyä vaan jotain teollista kasviöljyä.
auringonkukkaöljyä, oliiviöljyä, shoteningia, voita milloin mitäkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyi helvetti. Varmaan todella herkullista kakkua, kun maistuu oliiviöljyltä. Juu ei kiitos.
Voi on maultaan herkullista ja sopii kakkuihin ja leivonnaisiin täydellisesti. Ja terveellisyys ei muutenkaan ole ykkösasia, kun puhutaan herkuista. Niitä ei ole tarkoituskaan mättää naamaan kilokaupalla.
Itse asiassa öljyyn tehdyt kakut on ihan hyviä, ja koostumus niissä on usein parempi kuin voihin tehdyissä.
Raskaampi,kuin voisin tehdyissä. Voi vaahdotetaan, öljyä ei voi vaahdottaa.
Voi on näiden lehmämaiden perinne. Öljy taas lämpimämpien, joissa voi ei säily. Mongolit laittaa voita teehen.
Etelä-euroopassa asuessa jouduin useasti syömään öljyyn tehtyjä kakkuja, ovat hirveitä. No onhan siellä moni muukin ruoka ja varsinkin ranskassa aivan ala-arvoista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyi helvetti. Varmaan todella herkullista kakkua, kun maistuu oliiviöljyltä. Juu ei kiitos.
Voi on maultaan herkullista ja sopii kakkuihin ja leivonnaisiin täydellisesti. Ja terveellisyys ei muutenkaan ole ykkösasia, kun puhutaan herkuista. Niitä ei ole tarkoituskaan mättää naamaan kilokaupalla.
Itse asiassa öljyyn tehdyt kakut on ihan hyviä, ja koostumus niissä on usein parempi kuin voihin tehdyissä.
Raskaampi,kuin voisin tehdyissä. Voi vaahdotetaan, öljyä ei voi vaahdottaa.
Riippuu ihan reseptistä, mitä voille tehdään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyi helvetti. Varmaan todella herkullista kakkua, kun maistuu oliiviöljyltä. Juu ei kiitos.
Voi on maultaan herkullista ja sopii kakkuihin ja leivonnaisiin täydellisesti. Ja terveellisyys ei muutenkaan ole ykkösasia, kun puhutaan herkuista. Niitä ei ole tarkoituskaan mättää naamaan kilokaupalla.
Itse asiassa öljyyn tehdyt kakut on ihan hyviä, ja koostumus niissä on usein parempi kuin voihin tehdyissä.
Raskaampi,kuin voisin tehdyissä. Voi vaahdotetaan, öljyä ei voi vaahdottaa.
Kananmunat voi. Öljytaikina on mehevämpi kuin voihin tehty, josta tulee helposti liian kuiva.
Jaaha, näköjään voikin on joillekin uskonto.
Ai jotain soijaöljyä? Ei kyllä ihme että jenkkilapsilla on kaikenlaisia mt ongelmia.