Kuinka kauan lihakastiketta säilyy pakastimessa?
Sulatin juuri arkkupakastimen. Pakastinta avataan harvoin, kun se on piharakennuksessa. Sieltä löytyi iso pyöreä astia täynnä lihakastiketta. Tuo on yksistä sukujuhlista pitopalvelun tekemää ruokaa. Juhlat oli noin 3vuotta sitten. Mietin, onkohan syömäkelpoista vielä? Söisimmekö?
Kommentit (10)
Kyllä se varmasti ihan turvallista on syödä vielä, rakenne ja maku on voinut kärsiä noin pitkässä säilytyksessä.
Juu, siellä se oli pohjalla ison laatikollisen puolukkahilloa vieressä. Laitoin kastikepurnukan nyt jääkaappiin. Sulakoon siellä. Tuon määrän sulamiseen tosin menee aikaa, umpijäässä kun on. Haistellaan ja maistellaan.
Ennen: syö, tietenkin
Nyt: heitä pois
Tulevaisuudessa: syö, vaikka lihaa onkin, kun on kuitenkin tehty ja paljon jo sillä kulutettu.
Säilyy kolme kuukautta, seitsemän päivää ja kuusi tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se varmasti ihan turvallista on syödä vielä, rakenne ja maku on voinut kärsiä noin pitkässä säilytyksessä.
Se mitä on voinut tapahtua on rasvojen härskiintyminen. Härskiintyneen rasvan syömistä ei pidä harrastaa. Jos maku on arvelluttava niin kannattaneeko tuota syödä - itse syön kyllä jollei maku tosiaan ole selvästi huonontunut. Kalaa pakastan, joskus ei meinaa säilyä kovin montaa kuukautta kun ovat kuivina muovipussissa.
Ilmatiiviissä pakkauksessa ja tasaisen kylmänä arkkupakastimen pohjalla voi säilyä hyvinkin kauan.
Tuota lihakastiketta syötiin kolmena päivänä. Jääkaapissa sulatus, ekan kerran oli oikeastaan kohmeista, kun otin. Maku ja haju oli ihan normaalit. Ei ollut hätskiintynyt mitenkään. Nyt heitin lopun pois, kun on ollut tosiaan jo kolme päivää jääkaapissa sulana. Hyvää oli. Kaikki perheestämme eivät tienneet, mistä juhlista tämä oli. Yksi lapsista on kovin epäluuloinen, niin helpompi näin. Tykkäsi ruuasta.
Vierailija kirjoitti:
Syökö joku muka vielä lihaa?
Kai se on luontoystävällisempään syödä jo tehty ruoka, kuin heittää pois. Poisheitetystä ruuasta tulee kaikkein suurin hiilijalanjälki.
Vierailija kirjoitti:
Syökö joku muka vielä lihaa?
Taidat olla joku vegaani-ideologi. Kaukaa tuodut soijapavun parempia, kuin kotoliha. (Edes luomumunat).
Sulata ja haista. Jos ei haise pahalta niin maista. Jos ei maistu pahalta niin voi syödä. Sanoisin kyllä että melkein varmasti on syötävää, jos se tosiaan on ollut siellä arkkupakastimessa koko ajan, eikä sitä pakastinta edes auota usein.