Matkailua Suomessa pidetään törkyhintaisena. Moni jättääkin kotimaiset matkailuyrittäjät nuolemaan näppejään ja kylvää euronsa ulkomaille. Onko se suomalaisten yrittäjien omaa syytä, että hinnoittelevat paikkansa tyhjiksi???
Esimerkiksi suomalainen ravintola on usein naurun aihe: Kouluttamaton ammattitaidoton ja kielitaidoton henkilökunta 0-tuntisopimuksella minimipalkalla, järkyttävä hintaso (muutaman euron viinipullo kymmeniä euroja), verojen kiertämistä JA SILTI ravintola ei kannata ja se kaatuu. Hyvää että tilaa yleensä löytyy ja on rauhallista.
Siis voisiko kotimainen matkailu paremmin, jos joka paikassa ei yritettäisi nylkeä vuoden toimeentuloa siltä ainoalta asiakkaalta?? Siis jos kotimaiset yrittäjät laskisivat hintoja??
Kommentit (3)
Monissa maissa osa tarjoilijan palkasta koostuu tipeistä. Suomessa ei.
Millaisissa paikoissa sä oikein hengailet? Kyllä minä olen saanut Suomessa oikein hyvää palvelua. Ja hintataso, se on mikä on. Ja on aika ristiriitaista, että toisaalta haluat laatupalvelua ja -ruokaa, mutta mitään se ei saisi maksaa. Eivät ravintolat mitään hyväntekeväisyyttä ole.
Oliskohan toi verotus syynä. Voisko olla?