Grillaus on enemmän amerikan mantereen juttu. Makkaran paisto on ominta suomalaisuutta
Koska Suomessa hyvä liha on aina niin kallista, ettei ole varaa grillailla.
Kommentit (9)
Onhan täällä oikeasti aina grillattu. Ei se temppu vaadi kummoista älyä paistaa lihaa hiilloksella. 1800-1900 luvulla Suomessa oli joku outo luterilainen moraalikäsitys että ruuan pitää olla pahaa koska mitään hauskaa ei saa ikinä olla.
Totta. En minä mitään pihviaterioita grillistä halua. Vähän kärähtänyttä makkara ja hyttysiä seurana. Se on suomalainen kesä.
Mulla on kylläkin varaa laittaa naudan sisäfilettä grilliin,
mutta possus kasleri on silti hyvää.
Meillä grillaus alkaa makkaran paistolla. Sen jälkeen yleensä jatkan broilerin koivilla, joista luut poistettu. Myös jotain muuta lihaa saattaa olla. Ei kuitenkaan nautaa, kun ei ole hyviin ruhon osiin varaa. Myös kalaa saattaa olla, lohta tai haukea.
Kasviksia voi olla myös. Kesäkurpitsaa ja padron chilejä.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on kylläkin varaa laittaa naudan sisäfilettä grilliin,
mutta possus kasleri on silti hyvää.
Maustamaton kasler on tosiaan hyvää. Rasvaista ja hyvää.
Vierailija kirjoitti:
1800-1900 luvulla Suomessa oli joku outo luterilainen moraalikäsitys että ruuan pitää olla pahaa koska mitään hauskaa ei saa ikinä olla.
Nykyäänhän tuo on vaan laajentunut koskemaan kaikkea elämässä.
Amerikassa nimenomaan BBQ on suosittua.
Suomessahan on ihan hillitön vegebuumi, eikä lihaa syö enää juuri kukaan.
Amerikan mantereella on aina ollut varaa harjoitella lihan valmistusta ja se osataan.