Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Olen keittänyt, säilönyt ja kuivattanut sata kiloa raparperia, saisinko raparperivinkkejä!

Vierailija
27.05.2022 |

Tänään sadas kilo täyttyi raparperikiisselin muodossa!
Tämä raparperi homma kasvoi odotettua suuremmaksi.
Keväällä kuulin että erään autiotalon takapihalla on vanha hevostalli ja loputtomasti raparperejä.
Maa muhentunut hevosten antimista, nyt koko takapiha tuosta autiotalosta täysin raparperin valtaama.
Raparperia voi poimia valtavia saavillisia ja seuraavana päivänä mahdoton sanoa mistä edellispäivänä poimi. Uudet raparperit täyttäneet aukkopaikat!
Parasta ehkä raparperipiirakka, rapaperejä voi myös säilöä nahkeuttamalla jolloin lopputulos parhaimmillaan ihanaan leivonnaiseen.
Tuottelias kasvi ja tuo pihapiiri myös, tuttavani jolta tästä kuulin on poiminut paikalla ämpäreittäin viinimarjoja vuosien ajan ja vain pienen osan marjoista jaksaa kerätä kun niitä on valtavasti, vadelmapensaita koko pihapiiri täynnä.
Alueella on kaksi hylättyä kaivoa jotka myös tunnetaan mutta yllätyksiä voi olla lisääkin ja siksi vähän kyllä kammottaa välillä kun siis hyvin paljon kasvillisuutta.

Kommentit (46)

Vierailija
1/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ymmärrä, siis keitit ja sitten vasta kuivasit?

Siinähän lähtee vaikka kuinka paljon tehoja sit jos sen keittää ennen kuivaamista.

Vierailija
2/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä mäkeen, on epäterveellistä syödä suuria määriä, netistä löytyy tietoa. Mutta jos on pakko niin keitä marmeladiksi, sellaiseksi tummaksi vähän pohjaanpalaneeksi, puolet painosta sokeria, kestää jälkipolville. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloita kuuntelemalla Leevi Leavingsin Raparperitaivas.

Vierailija
4/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ymmärrä, siis keitit ja sitten vasta kuivasit?

Siinähän lähtee vaikka kuinka paljon tehoja sit jos sen keittää ennen kuivaamista.

Varmaan luetteli eri säilöntätapoja.

Varoitan raparperista!

Lapsena sain hirveän oksaalihappomyrkytyksen kun söin liikaa raparperejä!

Mummolassa oikein muistan kuinka ihanan kitkeriä raparperit olivat. Aivan hirveä olo seurasi, ihoni punertui raparperin varren väriseksi ja kasvoiltani olin vihreä kuin raparperin lehti!

Jouduin olemaan melkein koko kesän sairaalahoidossa niitten kitkerin varsien aiheuttaman houkutukset vuoksi!

En myöskään enää pysty tai vieläkään en pysty syömään myöskään karviaismarjoja, se aiheuttaa hyvin vastenmielisen puistatuksen ja mielikuvan raparperista.

Vierailija
5/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiisseli, piirakka, mehu. Lahjoita muille. En kuivaisi, raparperi ei ole hyvää, jos sen rakenne menee piikkiseksi.

Vierailija
6/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reilu litra raparperilirua. ( yritä sanoa nopeasti ääneen)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raparperien satokausi ei ole vielä. T. Puurarhuri.

Vierailija
8/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen "raparperipuuroa" keitettiin saunojen muuripadoissa.

Oksaalihapon vaikutukset voi torjua näuttimalla maitoa esimerkiksi jäätelönä raparperikeiton seassa.

Ihanaa vihreää velliä jossa raparperipalat lilluvat hyytelössäån!

Raparperihyytelö säilyy lähes loputtomiin juuri happoisuuksiensa voimista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiisseli, hillo puuro, salsa, paistos, piirakka, mehu, hyytelö

Vierailija
10/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meilläkin metriset varret joissa sanomalehden sivujen kokoiset lehdet, ollaan etelärinteessä harjulla.

Juuri järsin yhden pienemmistä versiosta ja ovat kyllä pirteitä maultaan, noissa isoimmissa jo lähes puumainen varsi (myös maultaan!)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raparperimansikkapiirakka, raparperipiirakka, raparperisose jäätelöön ja marjaa. Raparperileivosta pakkaseen, siihen voi yhdistellä muita makuja.

Vierailija
12/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raparperipiirakka on parasta mitä on olemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raparperihillo voisi olla hyvää sopivan juuston kanssa?

Vierailija
14/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lettujen kanssa ihanaa se kiisseli. Myös pakastimessa vain paranee kiisseli. Kesällä kätevää ottaa pakasteesta litra tai kiisseliä pitämään muut eväät kylminä ja jälkiruokana voi nauttia lettujen tai jäätelön kanssa.

Kuituisuuudeltaan raparperi on ylittämätön!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapissakin varret parinkymmenen sentin mittaisia. Tee simaa. Raparperista tulee  marjan kanssa hyvä tuoremehu - sauvasekoittimella soseeksi ja joukkoon vettä. Jos pakastat, älä sulata kokonaan vaan vedä kohmeisena- ihanan raikas. Raparperi+ viinimarja pakasteesta osittain sulaneena ja makeutus oman maun mukaan - ilman veden lisäystä sorbettia muistuttava herkku.

Vierailija
16/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Raparperimansikkapiirakka, raparperipiirakka, raparperisose jäätelöön ja marjaa. Raparperileivosta pakkaseen, siihen voi yhdistellä muita makuja.

Raparperimansikkapiirakka ihanimpia piiraita. Oli entisaikoihin tunnettu häätalojen herkku.

Myös lohilaatikko raparperista oli hääherkku, siinä raparperi on uunihauteessa lohen tai riistalihan kanssa tunteja, raparperin hapot luettavat kalan tai lihan hauteisen pehmeäksi. Hyvin vanha suomalainen ruokalaji

Vierailija
17/46 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Raparperimansikkapiirakka, raparperipiirakka, raparperisose jäätelöön ja marjaa. Raparperileivosta pakkaseen, siihen voi yhdistellä muita makuja.

Raparperimansikkapiirakka ihanimpia piiraita. Oli entisaikoihin tunnettu häätalojen herkku.

Myös lohilaatikko raparperista oli hääherkku, siinä raparperi on uunihauteessa lohen tai riistalihan kanssa tunteja, raparperin hapot luettavat kalan tai lihan hauteisen pehmeäksi. Hyvin vanha suomalainen ruokalaji

Kyllä. Piirakkaan voi laittaa jäätelön päälle tai vaniljakastiketta. Kokeellisiakin testejä voi tehdä mauissa.

Vierailija
18/46 |
28.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

raparperi on hyvää mutta se happo

Ja puutarhurinkanssa samaa mieltä

Vierailija
19/46 |
28.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ymmärrä, siis keitit ja sitten vasta kuivasit?

Siinähän lähtee vaikka kuinka paljon tehoja sit jos sen keittää ennen kuivaamista.

Mitä sä horiset! Tekee raparperipiirakkaa, ja raparperia VOI MYÖS ...lue ja koeta ymmärtää!

Vierailija
20/46 |
28.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paloina pakastimeen, ei tarvita esikäsittelyjä. Olen laittanut mm possukastikkeeseen, se sopi tomaattiseen soosiin yllättävän hyvin.