Siis eikö lihatuotteet mene piloille jos pyörii kaupassa tunnin verran ne lihat kärryssä??
Ystäväni teki noin ja sitten vielä kotimatkaa 15 min!
Kommentit (10)
Tämä lienee Porvoossa tapahtunutta?
No, ei mene. Jos se aupan tiskistä lähtiessä noin 5-asteista niin se ehkä kotona on sen 10-asteista, kun sen vähän peittelee muiden kylmien tuotteiden kanssa. Eli se ei tuossa ajassa mene miksikään.
Tunnissa? Miljardit ihmiset kuolisi siihen paikkaan, jos liha noin nopeasti pilaantuisi.
No jos kaupassa ja ulkona on 40 astetta, niin voi mennä pilalle.
Budapestin kauppahallissa myydään kesällä +36 asteen lämmössä kanaa/broileria, jonka kylmäketju ei ole katkennut. Koska se ei ole alkanutkaan. Ja hengissä nuo ihmiset vaikuttaa olevan.
Kaupassa ei koskaan kohoa lämpötila niin korkeaksi että lihapilaintuisi.Eikä pilaannu viellä kotimatkallakaan.Heidän perhe tottunut ravintoketjussa ja sen kulussa,vatsakan ei mene sekaisin,vaikka kuljettaisi lihaa monta tuntia matkallan. Kai sulla on isovanhemmat? Eivät kuoleet vaikka ei jääkappia,Ei autoa ymm. Ruoka kulki kesä heteet tai talvi pakkanen heidän matkassa tunteja kotiin. Valmistetin liha kenties seuraava päivä vasta,Kassi useimiten ruokakomerossa,Komero eteisessä.
Entä ihmisen sisällä kehon lämmössä? Eikö teitä inhota ajatus mätänevästä, haisevasta, maatuvasta ruumista suolistossa? Eläimen ruumiista tulee osa sinun kehoasi, eli olet osittain sika? Olet mitä syöt.
Liha justiin ei mene kauhean helposti pilalle. Sitä roikotetaankin vaikka kuinka ja kauan, ennen myyntiä. Paranee vaan. Jauheliha pilaantuu nopeammin, mutta ei läheskään yhtä nopeasti, kuin vaikkapa kala tai keitetty riisi.
Vierailija kirjoitti:
Entä ihmisen sisällä kehon lämmössä? Eikö teitä inhota ajatus mätänevästä, haisevasta, maatuvasta ruumista suolistossa? Eläimen ruumiista tulee osa sinun kehoasi, eli olet osittain sika? Olet mitä syöt.
Ruoan hajoittaminen alkaa jo syljenerityksestä suussa. Sitten se ruoka menee mahalaukkuun suolahappoon lillumaan ja hajoamaan alkutekijöihinsä. Siitä sitten jatkuu matka läpi suoliston, missä eri osat suolesta ottavat siitä ainesosa kerrallaan irti erilaiset ravinteet bakteerien avustamana.
Ei se liha niinkuin sulaudu osaksi omaa lihaasi minään yhtenäisenä könttinä, tai sellaisenaan. Eihän sormiesi tilalle ole kasvissyöjänäkään ilmaantunut porkkanoita jne.
No ei ihan noin helposti mene pilalle.