Onko seistä tehty kalaruoka ihan ookoo?
Kommentit (22)
On se hyvää, vaatii vain tosi rasvaisen kastikkeen. Muutenhan siitä ei maistuvaa saa.
En voi sietää puukalaa. Kivikovaa ja harmaata .
Vierailija kirjoitti:
On se hyvää, vaatii vain tosi rasvaisen kastikkeen. Muutenhan siitä ei maistuvaa saa.
Kyllä reilu maustaminen auttaa, mm. sitruuna.
On se hyvää, meillä ei oikein muuta kalaa syödäkkään.
Seisoppa on hyvää. Niin myös sieniruoat, naitatti ja ryypätkääpä ovat hyviä.
Tykkään. Teen perunoille kastikkeen paistamalla pannulla kuin jauhelihaa sipulin kanssa ja sekaan kunnolla kermaa.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään. Teen perunoille kastikkeen paistamalla pannulla kuin jauhelihaa sipulin kanssa ja sekaan kunnolla kermaa.
Kastike kuuluu kylläkin sille kalalle.
Suomalaisten tyhmyyttä on tehdä kastike perunoille.
Mä teen seiti paketista fish and chips ruokaa. Todella hyvää. Kunnollinen panerointi ja rasvakeittimeen. Menee myös lapsille, jotka ei sinänsä kalasta pidä.
On ihan ookoo. Ei yleensä gurmeeta mutta ihan kelpo arkiruokaa.
En tykkää yhtään. Roskakala. Mautonta. Korviketta, sanon minä. Aina ruokalistoilla kerrotaan jos on lohikeittoa, uunilohta tai lohipaloja tms., mutta sanotaan peitellen vain kalakeitoksi tai uunikalaksi, kun se on seitä!
Tein kerran kalpuikkoja seitistä. Lapseni kertoi niiden olevan parempia kuin "oikeat" kalapuikot. No, olihan niissä kalaa, toisin kuin niissä teollisissa.
Se on jauhenlihasta ja seitiksestä, opettele kirjoittamaan.
Herkullista se on, sanon minä. :)
Meillä seitiä syödään sitruunan ja tillin kera sekä keitettyjen perunoiden (+salaatti).
Ihan ok jos tykkää kalasta, kalalta se maistuu. Siitä saa ihan hyvän kalakeiton. Paistettu sei vaatii mausteita ja jonkun kastikkeen, koska on aika kuivakkaa. Ei kuulu arkiruokavalioon, hinta-laatusuhde on huono. Työpaikkaruokalassa syön, jos kasvisvaihtoehto on huono.
Itse tykkään, kun seitiä laittaa valkokastikkeeseen, jossa on kananmunaa, tilliä ja maustekurkkua. Perunoiden kanssa syödään.
Teen seistä usein espanjalaistyyppistä kalavuokaa.
Viipaloidusta sipulista, tuoreesta viipaloidusta punaisesta paprikasta ja tölkitetyistä kirsikkatomaateista valmistetaan melko löysä muhennos, joka maustetaan reilusti tuoreella valkosipulilla ja yrteillä. Sekaan voi lorauttaa tilkan valkoviiniä. Kalapalat uunivuokaan, muhennos päälle. Reilu puoli tuntia uunissa noin 200 astetta.
Lisäkkeeksi keitettyjä perunoita tai tuoretta maalaisleipää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On se hyvää, vaatii vain tosi rasvaisen kastikkeen. Muutenhan siitä ei maistuvaa saa.
Kyllä reilu maustaminen auttaa, mm. sitruuna.
Jep.
Keitoksissa tomaattipohjaiset jutut sopivat hyvin.
Mä ainakin teen kalakeiton nimenomaan seistä.