Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

sämpylätaikina öljy?

Vierailija
25.04.2022 |

Tarvitseeko sämpylätaikina öljyä? Yleensä en ole käyttänyt. Joskus muinoin kokeillut. Auttaako se jotenkin käsittelyssä,maussa?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
25.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasva

Rasvaa ei välttämättä tarvita taikinaan, mutta rasva voitelee jauhot ja tekee leivästä suuremman ja sisällöstä tasaisemman. Leivästä tulee myös mehukkaampi ja se pysyy pidempään tuoreena, kun taikinaan lisää nokareen rasvaa. Rasva lisää leivonnaisiin makua ja tekee niistä hyvin säilyviä. Hiivataikinoihin pehmeä margariini lisätään alustamisen loppuvaiheessa.

Rasvan merkitys taikinassa

Helpottaa taikinan alustamista ja muotoilua.

Tekee leivonnaisten sisuksesta pehmeämmän, vaaleamman ja huokosista hienojakoisia.

Parantaa tuotteiden makua ja säilyvyyttä.

https://meira.fi/raaka-aineet-ja-niiden-merkitys/

Vierailija
2/2 |
25.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo kiitos. kai sitä pitää kävästä ostamassa öljyä. Taikinan tein kohoomaan mutta jos nyt laitan öljyä ja kohotan toistamiseen. Yleensäkin kahteen kertaan kohotan. Teen sämpylöitä pakkaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi seitsemän yhdeksän