Valmis savulohi, mitä siitä voi tehdä?
Kommentit (16)
Makaroneja keitettyä munaa tomaattia valkosipulia majoneesia,katkaravutkin sopii.
Syödä sellaisenaan. Eilen tehtiin perunamuusia, tilli-kermaviilikastiketta, salaattia lisäksi.
Kylmä riisipohjainen lohisalaatti. Eli riisiä, pakastekasviksia mitä haluat ja savulohta. Mausteeksi varovasti valkopippuria ja vaikka tilliä tms.
Tai sitten vihersalaattiin kala proteiiniksi.
Itse käytän usein savukalan pizzan täytteenä. Sellainen iso valmis pizzapohja, johon reilusti kalaa ja vähän herkkusieniä, niin yksi pizza riittää kahdelle, kun on runsaat täytteet.
Savulohipasta ja reseptejä kyllä löytyy vaikka kuinka paljon.
Savulohipasta. Tuorepastaa, Kuohukermaa keitän vähän kokoon ja maustan, siihen lohipalat ja pastan sekaan.
Tekisin siitä nyt jotain kausiherkku parsan kanssa.
Lohikeittoon. Tai lohipastakastikkeeseen. Lohilaatikko. Lohipiirakka. Ja voi pakastaa. Ja tietysti ihan sellaisenaan salaatissa tai perunoiden kanssa jne. Munakkaassa..
Itse syön salaatin mukana ateriana tai teen perunamuusin ja tillikastikkeen. Savulohipiirakka on myös hyvä, se menee hetkessä. Vasta savustettu lämmin lohi menee ihan siltään syöden, ei ehdi keittiöön asti.
Jos on tähteeksi jäänyttä lämminsavulohta, sen voi tilsiä haarukalla hienoksi ja käyttää kalapihvien raaka-aineeksi. Muiksi aineiksi käy esim sipuli, perunamuusi ja erilaiset tuorejuustot.
Ensiksi kuumentaisin huolellisesti niin, että tirisee omassa rasvassaan (bakteerit kuolee).
Sitten voi syödä vaikka sellaisenaan, perunoiden kanssa, leivänpäällisenä tms.
Vierailija kirjoitti:
Keitä potaatteja, valmista hyvä kastike ja salaatti. Nauti savulohen kera.
Tämä! Miksi pilata hyvää kalaa. Ylijäävästä voi tehdä pastaa, sakaattia, piirakkaa.
Kypsentää risottoriisin ja nakkaa sekaan, maustaa sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Hyvä tulee.
Keitä potaatteja, valmista hyvä kastike ja salaatti. Nauti savulohen kera.