Käykö lihapulliin sipulijauhe yhtä hyvin kuin sipuli?
Kysyn varmaan tyhmiä mutta kasvissyöjänä (ja sipulia syömättömänä) en oikeasti tiedä.
Jos teen lihapullia ja niiden ohjeessa kehotetaan laittamaan pieni sipuli pilkottuna ja kuullotettuna voinko korvata sen sipulijauheella pilaamatta reseptiä? Paljonko sipulijauhetta pitäisi annostella jotta se vastaisi pientä sipulia?
Kiitos jos joku osaa vastata!
Kommentit (9)
Pussisipulikeitto sopii hyvin lihapulliin
[quote author="Vierailija" time="18.08.2015 klo 22:49"]
Kyllä oikea sipuli anta paremman maun. Mut jossei sulla oo sitä sipulia niin pärjäät ilmankin. Laittaisin 1-2 ruokalusikallista ja jo alkuvaiheessa nesteen joukkoon että turpoaa.
[/quote]
Minun ohjeessani ei näy mitään nestemäistä? Siinä on siis mausteiden lisäksi lihaa, kananmuna ja vehnäjauhoa.
Yleensä tulee korppujauhoja, vettä, liha ja mausteet.
[quote author="Vierailija" time="18.08.2015 klo 23:17"]Yleensä tulee korppujauhoja, vettä, liha ja mausteet.
[/quote] ja kananmuna, unohtui.
Jauheliha (400g), 1 1/2dl korppujauhoja, 1 kananmuna, 1pss ranskalainen sipulikeitto, 1 prk kermaviiliä
Tässä ohje perus lihapulla- / jauhelihamureketaikinaan :)
Lihapullaohjeita on pilvin pimein. Niitä voi tehdä vaikka pelkästä jauhelihasta ja mausteista, vaikkapa ap niin, että laittaa sitä sipulijauhetta ja suolaa. Itse teen aina "omasta päästä" ilman ohjeita ja aina onnistuu. En laita korppujauhoja koskaan.
Kyllä oikea sipuli anta paremman maun. Mut jossei sulla oo sitä sipulia niin pärjäät ilmankin. Laittaisin 1-2 ruokalusikallista ja jo alkuvaiheessa nesteen joukkoon että turpoaa.