Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millä ohjeella hyviä lihapullia? En onnistu ikinä!

Vierailija
11.08.2015 |

Nyt kokeilin täĺlaista ohjetta: 400g jauhelihaa, puolikas sipuli, 1 dl kaurahiutaleita+1 dl vettä, 1 muna, mausteita. Paistoin uunissa 225c 20 minuuttia. Tuloksena kuivan näköisiä, tummia kokkareita, jotka olivat sisältä kuitenkin raakoja. Koostumus oli mössöinen ja jauhoinen, kastikkeessa hajosivat täysin puuroksi. Roskiin meni kaikki.

Olen yleensä ihan hyvä kokki, mutta lihapullia en kertakaikkiaan osaa tehdä. Auttakaa viisaammat!

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tsemppiä! en kyllä valitettavasti osaa auttaa.. t.eräs setä

Vierailija
2/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korppujauhoja, ei kaurahiutaleita... maitoa, ei vettä. Jos aivan vähärasvaista naudanlihaa, voi laittaa puolet kermaa. 

Kymmenen minuuttia uunissa, jos pieniä pullia, isommille toi kakskyt minuuttia ok. Ja liian kova lämpö sulla, sellanen 200 riittää, jopa pienempikin lukema. 

Tää on sellasta näppituntumaa, joka tulee kokemuksella. Vielä onnistut :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just tein. Tuli aivan loistavia. En käytä hiutaleita enkä korppujauhoja pullissa, niin hvviä tulee. Sitten paistan ne pannulla voissa ja öljyssä. Joskus lisään lihapullataikinaan esim. yli jääneet kermaviilidipit. Ja jos taikina on liian kostea, käytän hieman vehnäjauhoa.

Vierailija
4/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa (rasvaisempi musta parempi), sipulia ihan hienoksi leikattuna, valkosipulia vähän, mausteita oman maun mukaan. Siinä se. Pyörittelyyn vähän oliiviöljyä. Ei mitään jauhoja. Ja paista uunissa joku sellainen 35-45 min. Riippuu toki uunista. Tsemppii!

Vierailija
5/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Halpa jauheliha ja paista pannulla voissa.

Näin teki minun mummi ja mummin lihapullat on parhaita.

Vierailija
6/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei välttis maitoakaan.. Kermaviili. Jos tykkää homejuustosta ni sitä muruina. Todella nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilkaapa joskus jättää kananmuna pois ja sen tilalle n. 1-2 tl perunajauhoja! Tulee tosi hyviä. Eräältä kananmuna-allergikolta saatu vinkki. 

Vierailija
8/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei korppujauhoja vaan paahtoleipää!

Mun resepti: 1 dl kermaa, 1 dl Parmesanjuustoa, viipale paahtoleipää. Mausta suolalla, mustapippurilla, grillimausteella, HP-kastikkeella tai mitä ikinä haluatkin, tässä vaiheessa maistaminenkin onnistuu! Lisää yksi kananmuna ja 400 g naudan jauhelihaa. Paistetaan pannulla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistekorppujauhoihin teet.

Vierailija
10/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvainen jauheliha, sipulia ja voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

laita korppujauhoja ja kananmuna taikinaan, ja valkopippuria, silputtua valkosipulinkynttä ja kapriksia. suolaa. ei muita mausteita

Vierailija
12/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis eikö kukaan osaa!! 400 g jauhelihaa, 1 pss sipulikeittoa, 1 prk kermaviiliä, 1 muna, 0.5 dl korppujauhoja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

sulla on liian kuuma uuni. 200 astetta riittää.

Vierailija
14/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 19:13"]

Just tein. Tuli aivan loistavia. En käytä hiutaleita enkä korppujauhoja pullissa, niin hvviä tulee. Sitten paistan ne pannulla voissa ja öljyssä. Joskus lisään lihapullataikinaan esim. yli jääneet kermaviilidipit. Ja jos taikina on liian kostea, käytän hieman vehnäjauhoa.

[/quote]

Siis paistat vain jauhelihaa rasvassa!

Sitä kai ei lihapullilla varsinaisesti tarkoiteta, vaan tehdään lihapullataikina. Toki voi pyöritellä jauhelihaa mihin muotoon tahansa, mutta sitä kai aloittaja ei tarkoittanut?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

750g jauhelihaa
Sipuli
Valkosipulia tai valkosipulijauhetta
Suolaa
Mustapippuria
2 kermaviiliä
1 kananmuna
1 pss sweetchili -dippijauhetta
1 dl korppujauhoja
Välillä jätän sipulin pois kun en jaksa pilkkoa, ja saatan laittaa joskus 1,5 pss dippijauhetta. Onnea kokkailuun, kyllä sä vielä joskus onnistut taikomaan herkulliset lihapullat! :)

Vierailija
16/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

400g sikanautaa
400g paistijauhelihaa
2 dl kermaviiliä
1 sipuli
1 pss ranskalaista sipulikeittoa
1 muna
1,5dl korppujauhetta
(mausteet esim. chilikastike, ketsuppi tms.)

Vierailija
17/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihan sekaan pieneksi hakattua sipulia ja paprikaa. + mausteita tietysti. Pyörittelet pieniä pullia uunipellille ja laitat uuniin 225 asteeseen. Otat pois kun pinta on ruskistunut ja hyviä ovat.

Ei tarvita kananmunaa, viljaa tai mitään muutakaan täytettä.

Vierailija
18/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 19:24"]

Siis eikö kukaan osaa!! 400 g jauhelihaa, 1 pss sipulikeittoa, 1 prk kermaviiliä, 1 muna, 0.5 dl korppujauhoja!

[/quote]

sipulikeitosta tulee ihan sairaan suolaista. en tykkää

ohis

Vierailija
19/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

400g jauhelihaa
Puolikas muna
Mausteita.

Pyörittelet pingipallon kokoisiksi ja paistat uunissa. Ei voi mennä pieleen.

Vierailija
20/35 |
11.08.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.08.2015 klo 19:24"]

Siis eikö kukaan osaa!! 400 g jauhelihaa, 1 pss sipulikeittoa, 1 prk kermaviiliä, 1 muna, 0.5 dl korppujauhoja!

[/quote]

Just näin! Mausteita maun mukaan, esim. paprikaa, chiliä, pippuria. Jauhelihana käytän vain ja ainoastaan paistijauhelihaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan yhdeksän