50-vuotis synttärijuhlat tulossa! Mitä tarjoaisin?
Kommentit (27)
Nyt talvella vai keväällä/ kesällä? Onko sulla grilliä käytössä? Istuva illallinen vai cocktail-tyyliin? Voiko olla lihaa vai kalaa/ kasviksia?
Heran pieksut sentän jos täytät vuosia.Kutsut ne ihmiset jotka tunet,siloin tiedät heidän juomis, syömis tavat.Senmukaan murkinaa pöytää ja juomaa.
Jotain mitä voi ottaa erikseen kaikkien koskematta samaan tarjottavaan ja istumapaikat erillään tarjoiluista. Ei samasta kulhosta sormin kauhottavia, kuten kääreettömät karkit, suklaat, juustot, viinirypäleet, mansikat, pähkinät, keksit tai sipsit.
- Erilaiset cocktail-palat ja cocktail-tikut
- Valmiiksi annospaloina olevat kakut ja leivonnaiset
- Annospaloina piirakat ja suolaiset leivonnaiset
- Hyvät ottimet tarjoiluille, niin vieraat ei ala ottamaan sormin
- Tarjoilupöytä erikseen
Tekisin erilaisia pikkupaloja. Esim. rieskarullia, ruisnappeja täytteillä, paria salaattia, pasteijoita, piirakoita pieninä paloina. Itse ainakin tykkään enemmän syödä tämän tyylisiä kuin esim. oikeaa ruokaa. Lisäksi vaikka jotain juustokakkua makeaksi.
Vierailija kirjoitti:
Tekisin erilaisia pikkupaloja. Esim. rieskarullia, ruisnappeja täytteillä, paria salaattia, pasteijoita, piirakoita pieninä paloina. Itse ainakin tykkään enemmän syödä tämän tyylisiä kuin esim. oikeaa ruokaa. Lisäksi vaikka jotain juustokakkua makeaksi.
No mä sen sijaan tekisin ihan istuvan ilallisen kolmella ruokalajilla, mutta mulla onkin siihen rittävä ruokapöytä, astiat ja muutkin tilat. Mutta veikkaan, että ihan kaikilla ei ole...
Vierailija kirjoitti:
Tekisin erilaisia pikkupaloja. Esim. rieskarullia, ruisnappeja täytteillä, paria salaattia, pasteijoita, piirakoita pieninä paloina. Itse ainakin tykkään enemmän syödä tämän tyylisiä kuin esim. oikeaa ruokaa. Lisäksi vaikka jotain juustokakkua makeaksi.
Myös kokonainen ateria on hyvä, mutta silloin on mentävä ravintolaan syömään. Kaikki saavat tilata sitä mitä tahtovat.
Suomessakin voitaisi oppia tämä tapa, juhlia vietetään ravintolassa.
Juhlien pitäjä voi maksaa tai kaikki voivat maksaa itse omat ateriansa. Nuorten ja vähävaraisten juhlissa vieraat maksavat usein itse oman ateriansa. Rikkaammat tarjoavat kaikille. Ylimääräiset konjakit tms. maksetaan itse. Monissa maissa tämä on käytäntönä.
Alkumaljan tai juhlajuoman tarjoaa ja maksaa kaikille juhlien pitäjä.
Ei tarvitse siivota, etsiä kaikille astioita, leipoa ja laittaa ruokaa. Kaikki saavat syödä mitä voivat erityisruokavaliot huomioiden. Tunnelma on juhlava. Saman pöydän ääressä on kaikilla mukavaa keskustella yhdessä ja erikseen.
Nakkimukit kaikille ja juomat Saksasta
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tekisin erilaisia pikkupaloja. Esim. rieskarullia, ruisnappeja täytteillä, paria salaattia, pasteijoita, piirakoita pieninä paloina. Itse ainakin tykkään enemmän syödä tämän tyylisiä kuin esim. oikeaa ruokaa. Lisäksi vaikka jotain juustokakkua makeaksi.
Myös kokonainen ateria on hyvä, mutta silloin on mentävä ravintolaan syömään. Kaikki saavat tilata sitä mitä tahtovat.
Suomessakin voitaisi oppia tämä tapa, juhlia vietetään ravintolassa.
Juhlien pitäjä voi maksaa tai kaikki voivat maksaa itse omat ateriansa. Nuorten ja vähävaraisten juhlissa vieraat maksavat usein itse oman ateriansa. Rikkaammat tarjoavat kaikille. Ylimääräiset konjakit tms. maksetaan itse. Monissa maissa tämä on käytäntönä.
Alkumaljan tai juhlajuoman tarjoaa ja maksaa kaikille juhlien pitäjä.
Ei tarvitse siivota, etsiä kaikille astioita, leipoa ja laittaa ruokaa. Kaikki saavat syödä mitä voivat erityisruokavaliot huomioiden. Tunnelma on juhlava. Saman pöydän ääressä on kaikilla mukavaa keskustella yhdessä ja erikseen.
20 vierasta yhdessä juhlittavan kotona voi tuntua ahtaalta. Riittääkö ilmanvaihto?
Mieluiten niin vieraana kuin juhlittavanakin menisin ravintolaan juhlimaan 20:n vieraan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tekisin erilaisia pikkupaloja. Esim. rieskarullia, ruisnappeja täytteillä, paria salaattia, pasteijoita, piirakoita pieninä paloina. Itse ainakin tykkään enemmän syödä tämän tyylisiä kuin esim. oikeaa ruokaa. Lisäksi vaikka jotain juustokakkua makeaksi.
Myös kokonainen ateria on hyvä, mutta silloin on mentävä ravintolaan syömään. Kaikki saavat tilata sitä mitä tahtovat.
Suomessakin voitaisi oppia tämä tapa, juhlia vietetään ravintolassa.
Juhlien pitäjä voi maksaa tai kaikki voivat maksaa itse omat ateriansa. Nuorten ja vähävaraisten juhlissa vieraat maksavat usein itse oman ateriansa. Rikkaammat tarjoavat kaikille. Ylimääräiset konjakit tms. maksetaan itse. Monissa maissa tämä on käytäntönä.
Alkumaljan tai juhlajuoman tarjoaa ja maksaa kaikille juhlien pitäjä.
Ei tarvitse siivota, etsiä kaikille astioita, leipoa ja laittaa ruokaa. Kaikki saavat syödä mitä voivat erityisruokavaliot huomioiden. Tunnelma on juhlava. Saman pöydän ääressä on kaikilla mukavaa keskustella yhdessä ja erikseen.
Näin itse tein viisikymppisiä juhliessani. Varasin juhlatilan ravintolasta yksityiskäyttöön, tarjosin 3 ruokalajin illallisen juomineen, ohjelmassa oli puheita, laulua ja tanssiorkesteri. Illan mittaan oli baari auki ja vapaasti käytettävissä. Mahdolliset lahjat pyysin hyväntekeväisyyteen. Oli tosi onnistuneet juhlat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tekisin erilaisia pikkupaloja. Esim. rieskarullia, ruisnappeja täytteillä, paria salaattia, pasteijoita, piirakoita pieninä paloina. Itse ainakin tykkään enemmän syödä tämän tyylisiä kuin esim. oikeaa ruokaa. Lisäksi vaikka jotain juustokakkua makeaksi.
No mä sen sijaan tekisin ihan istuvan ilallisen kolmella ruokalajilla, mutta mulla onkin siihen rittävä ruokapöytä, astiat ja muutkin tilat. Mutta veikkaan, että ihan kaikilla ei ole...
Kahdellekymmenelle aikuiselle kolmen ruokalajin illallinen kotikeittiössä hygieenisesti, kylmä- ja kuumasäilytys asianmukaisena ja ruokalajien oikea-aikainen tarjoilu?
Juhlissa on aina kivaa, jos menu on sankarin näköinen. Mikä olisi sinusta näköisesi tarjoilu ? sen mukaan kannattaa lähteä rakentamaan. Jos olet fine dininigin ystävä ehkä sellaista, jos taas enempi naposteltava on mieleesi, niin sellaista. tai mitä vaan siltä väliltä :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tekisin erilaisia pikkupaloja. Esim. rieskarullia, ruisnappeja täytteillä, paria salaattia, pasteijoita, piirakoita pieninä paloina. Itse ainakin tykkään enemmän syödä tämän tyylisiä kuin esim. oikeaa ruokaa. Lisäksi vaikka jotain juustokakkua makeaksi.
Myös kokonainen ateria on hyvä, mutta silloin on mentävä ravintolaan syömään. Kaikki saavat tilata sitä mitä tahtovat.
Suomessakin voitaisi oppia tämä tapa, juhlia vietetään ravintolassa.
Juhlien pitäjä voi maksaa tai kaikki voivat maksaa itse omat ateriansa. Nuorten ja vähävaraisten juhlissa vieraat maksavat usein itse oman ateriansa. Rikkaammat tarjoavat kaikille. Ylimääräiset konjakit tms. maksetaan itse. Monissa maissa tämä on käytäntönä.
Alkumaljan tai juhlajuoman tarjoaa ja maksaa kaikille juhlien pitäjä.
Ei tarvitse siivota, etsiä kaikille astioita, leipoa ja laittaa ruokaa. Kaikki saavat syödä mitä voivat erityisruokavaliot huomioiden. Tunnelma on juhlava. Saman pöydän ääressä on kaikilla mukavaa keskustella yhdessä ja erikseen.
Näin itse tein viisikymppisiä juhliessani. Varasin juhlatilan ravintolasta yksityiskäyttöön, tarjosin 3 ruokalajin illallisen juomineen, ohjelmassa oli puheita, laulua ja tanssiorkesteri. Illan mittaan oli baari auki ja vapaasti käytettävissä. Mahdolliset lahjat pyysin hyväntekeväisyyteen. Oli tosi onnistuneet juhlat.
Yksityistilaa ja orkesteria ei ole myöskään pakko varata. Vähemmillä varoilla riittää pöytävaraukset ja etukäteen ilmoitus juhlista ravintolalle.
Joditabletteja tarjoat. Niille voi tulla käyttöä.
Kannattaa vilkaista vegaanihää-ketju: Halpa tapa saada juhlista ikimuistoiset.
Aamupäivällä vai iltapäivällä vai illalla?