Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ei kai keittiöapulaisen työ ole "kuolemassa"?

Vierailija
24.06.2015 |

Olen 20-vuotias ja sain vakituisen työn koulun keittiön ruokapalvelutyöntekijänä eli vanhalla nimellä keittiöapulaisena jonka laitoin otsikkoon että kaikki tietäisi heti mistä on kyse. Työnkuvaani kuuluu tiski, salaatin teko, ruoan esivalmistelut ja "muut keittiön avustavat työt." esim. lounaslinjaston vahtiminen ruokailun ajan.

Nyt kun löysin tuon yhden ketjun jonka nimeä en muista mutta siinä puhuttiin katoamassa olevista ammateista niin rupesin miettimään omaa työtäni ja sitä että entä jos kuulun siihen ryhmään jonka ammatti pikku hiljaa katoaa? :/

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
25.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

ap

Vierailija
2/7 |
25.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mä katsoisin että ruokahuollon työt tulee säilymään. Muista kuitenkin kehittää itseäsi ja jos tosiaan tulee uusia koneita tms. opi käyttämään niitä jne. Mutta ei syöminen vielä ainakaan ole mihinkään katoamassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
25.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.06.2015 klo 12:32"]

Kyllä mä katsoisin että ruokahuollon työt tulee säilymään. Muista kuitenkin kehittää itseäsi ja jos tosiaan tulee uusia koneita tms. opi käyttämään niitä jne. Mutta ei syöminen vielä ainakaan ole mihinkään katoamassa.

[/quote]

Syöminen ei katoa, mutta ruokahuolto koneellistuu ja ruokaa tuotetaan paljon keskitetysti. Toisaalta einestuotantoakin on vähennetty, koska itsetehtyä ja kotiruokaa on alettu arvostaa. Näitä on vaikea ennustaa, mutta mitä mekaanisempi ja yksinkertaisempi työ, sen helpommin se on korvattavissa. Toki ap en usko, että sinulta menee työ ihan lähipäivinä tai -vuosinakaan (ellei määrärahoja leikata), vaikka tuskin eläkkeelle asti ihan samassa työssä missään tapauksessa pääset jatkamaan.

Vierailija
4/7 |
25.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei nuo tekemäsi työt tuole koskaan katoamaan niin kauan kun on ihmisiä.

Toki suunta on se että siirrytään isoihin keskuskeittiöihin joissa ruoanvalmistus tapahtuu ja moni koulu on ainoastaan jakelukeittiö.

Tiskata täytyy astiat edelleen joka päivä, samoin täyttää linjastoa.

Voi olla että työpaikkasi pysyy, riippuu kunnasta mikä siellä on linjauksena. Toki sekin on totta että oppilasmäärät vähenee tietyiltä alueilta. Jos näin käy niin sitten siirto toiseen kouluun jossa on oppilaita.

On selvää että aaltoliikettä on aina, rakennetaan uusia alueita ja on pikkulapsivaihe jossain vaiheessa ne koululaiset kasvaa seuraavaan vaiheeseen ja keski-ikäiset ja vanhukset asuttaa aluetta.

 

Vierailija
5/7 |
25.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

 

Minä olen ison, lähes tuhannen annoksen koulukeittiön esimies. Meillä on jatkuva pula osaavista ruokapalvelutyöntekijöistä. Vakituinen henkilökunta on olemassa, mutta sijaisia tarvitaan päivittäin ja heistä on huutava pula.

Ammattikoulut suoltavat vuosittain kymmeniä ammattilaisia meidänkin kaupungissamme, mutta johonkin he katoavat.

Sijaiset ovatkin usein keski-ikäisiä, mutta heissäkin on osaajia ja vähemmän osaavia. Vai mitä sanotte rouvasta, jolla on aikoinaan saatu keittäjän koulutus, mutta hän sanoi, ettei ole ikinä tehnyt esim. jälkiruokarahkaa tai kiisseliä. Tuo kiisseli on ollut kyllä monelle muullekin kompastuskivi. En kyllä käsitä, miksi.

Vierailija
6/7 |
25.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="25.06.2015 klo 12:46"]

Ei nuo tekemäsi työt tuole koskaan katoamaan niin kauan kun on ihmisiä.

Toki suunta on se että siirrytään isoihin keskuskeittiöihin joissa ruoanvalmistus tapahtuu ja moni koulu on ainoastaan jakelukeittiö.

Tiskata täytyy astiat edelleen joka päivä, samoin täyttää linjastoa.

Voi olla että työpaikkasi pysyy, riippuu kunnasta mikä siellä on linjauksena. Toki sekin on totta että oppilasmäärät vähenee tietyiltä alueilta. Jos näin käy niin sitten siirto toiseen kouluun jossa on oppilaita.

On selvää että aaltoliikettä on aina, rakennetaan uusia alueita ja on pikkulapsivaihe jossain vaiheessa ne koululaiset kasvaa seuraavaan vaiheeseen ja keski-ikäiset ja vanhukset asuttaa aluetta.

 

[/quote]

Mutta suuntaus monissa keittiöissä esim. tiskauksen suhteen on se, että ei ole enää varsinaisia tiskareita, vaan ne hoidetaan "siinä sivussa" koneilla. Sama koskee kaikkia avustavia hommia alalla kuin alalla, niistä säästetään ensimmäisenä ja siirretään hoidettavaksi "siinä sivussa", vaikka todellista säästöä se ei oikeasti toisikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
24.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä, minkä verran sun työhön kuuluvia asioita voidaan tulevaisuudessa hoitaa koneilla.