Suositelkaa yleiskonetta
Suositelkaa yleiskonetta tai pelkkää taikinakonetta.
Koneen pitäisi jaksaa vaivata yli litran taikinaa, siis nestemäärä vähintään litran.. Se on tärkein ominaisuus. Kaikki muu on vain bonusta
Kommentit (14)
Mulle aina sanotaan, että kone kannattaa kasata ite. Tulee halvemmaksi kuulemma.
Käsi ja näppituntuma on paras ja tarkin. Tulee paras taikina ja tarvittaessa myös leipoutuvuus ja sitko. Suosin käsikäyttöistä sähkövatkainta kakuille yms ja sauvasekoitinta sosekeitolle ja perunamuusille ja smoothielle. Piimäkakku ja lettutaikina syntyvät ihan käsivispilällä, kun ensiksi sekoittaa jauhot pienempään määrään nestettä, niin että paakut hajoavat ja sitten löysentää.
Yleiskone meluaisi ja tärisisi pöydällä liikaa ja veisi tilaa, eikä siinä saisi samanlaista tuntumaa valmistamaansa ruokaan. Ihoan koneiden osien kokoamista ja pesua (ei se pelkkä surautus koneella pesuaineen kanssa kuitenkaan riittäisi) , joten sauvassa ja vatkaimessa nekin ovat helpompia. Haaveilin aikani yleiskoneesta, mutta onneksi jätin hankkimatta. Idea oli kai jonkinlaisesta statussymboolista muun statukseni oheen.
Kun on ikää tullut, tahdon eroon kaikesta ylimääräisestä. Jokaisesta omistamastaan kun joutuu pyyhkimään myös pölyjä! Varsinkin naisten vankilaksi tahtoo muodostua koti, sen tavarat, järjestely ja siivoaminen.
Olen ollut oikein tyytyväinen Kenwood Chefiin. Sillä ei saa noin isoa taikinaa, mutta vastaava isompi malli on Kenwood Major, jolla pitäisi litrankin taikinan onnistua.
Tosin oma koneeni on jo 23 vuotta vanha, enkä ole varma, ovatko nykyisin valmistettavat koneet yhtä hyviä ja kestäviä.
Kenwood XL titanium. Onnistuu 1L taikinat.
Yleiskonetta ei kannata säilyttää pöydällä, vaan kaapissa, mutta niin että sen saa helposti esiin. Silloin siitä ei yleensä tarvitse pyyhkiä pölyjäkään.
Mulla on hommaan ollut akka. Nyt se tosin on alkanut nikottelemaan yli 20v. Jälkeen. Ei hätää. Vaihdan pian uuteen.
Teen joka päivä ruokaa ja leivon usein. Taikinat ovat helppoja ilman yleiskonetta. Käytän vain sauvasekoitinta ja sähkövatkainta.
Tarvitsisin lisäksi pienen ja näppärän raastimen, jolla tekisin esim porkkanaraastetta suoraan tarjoiluastiaan. Millä saisin hienojakoista raastetta tehokkaasti? Käsikäyttöinen raastemylly ei kestänyt käyttöä ja toinen käsiraastin on liian hidas, vaikka siitä saakin käsitreeniä.
Vierailija kirjoitti:
Käsi ja näppituntuma on paras ja tarkin. Tulee paras taikina ja tarvittaessa myös leipoutuvuus ja sitko. Suosin käsikäyttöistä sähkövatkainta kakuille yms ja sauvasekoitinta sosekeitolle ja perunamuusille ja smoothielle. Piimäkakku ja lettutaikina syntyvät ihan käsivispilällä, kun ensiksi sekoittaa jauhot pienempään määrään nestettä, niin että paakut hajoavat ja sitten löysentää.
Yleiskone meluaisi ja tärisisi pöydällä liikaa ja veisi tilaa, eikä siinä saisi samanlaista tuntumaa valmistamaansa ruokaan. Ihoan koneiden osien kokoamista ja pesua (ei se pelkkä surautus koneella pesuaineen kanssa kuitenkaan riittäisi) , joten sauvassa ja vatkaimessa nekin ovat helpompia. Haaveilin aikani yleiskoneesta, mutta onneksi jätin hankkimatta. Idea oli kai jonkinlaisesta statussymboolista muun statukseni oheen.
Kun on ikää tullut, tahdon eroon kaikesta ylimääräisestä. Jokaisesta omistamastaan kun joutuu pyyhkimään myös pölyjä! Varsinkin naisten vankilaksi tahtoo muodostua koti, sen tavarat, järjestely ja siivoaminen.
Mä vaivaan viimeiseksi käsin kun täytyy kuitenkin laittaa toiseen kulhoon nousemaan. Siinä se näppituntuma tulee.
Smoothieita en tee, kakut yms tulee yleiskoneella tehtyä. Voin kertoa jotta 7 hengen perheelle ei käsin vispata lettutaikina tai kermavaahtoa.
Samoin kaikki silppuaminen, raastaminen etc vie tuhottomasti aikaa ilman konetta.
Mikään statussymboli se ei ole vaan joka päivä käytössä.
Siksi on myös esillä koko ajan: kulhot, vispilät ja terät saa ihan nopsasti pestynä. Ne voi myös laittaa koneeseen jos ei jaksa pestä.
Sauvasekoittimella tehdään soseleitot yms kun sen voi tehdä suoraan kattilassa.
Koita nyt vaan ymmärtää, että vaikka joku tekee toisin kuin sinä niin se ei silti ole väärin 😘
Yleiskone kaapissa on turha ostos. Liian laiska siivoamaan pöytää perheen aina kerryttämästä sotkusta ja nostamaan konetta esille!
Vierailija kirjoitti:
Teen joka päivä ruokaa ja leivon usein. Taikinat ovat helppoja ilman yleiskonetta. Käytän vain sauvasekoitinta ja sähkövatkainta.
Tarvitsisin lisäksi pienen ja näppärän raastimen, jolla tekisin esim porkkanaraastetta suoraan tarjoiluastiaan. Millä saisin hienojakoista raastetta tehokkaasti? Käsikäyttöinen raastemylly ei kestänyt käyttöä ja toinen käsiraastin on liian hidas, vaikka siitä saakin käsitreeniä.
Tee joka päivä ruokaa isommalle perheelle. Kone helpottaa isoissa määrissä.
Et siis osannut vastata aplle.....
Vierailija kirjoitti:
Käsi ja näppituntuma on paras ja tarkin. Tulee paras taikina ja tarvittaessa myös leipoutuvuus ja sitko. Suosin käsikäyttöistä sähkövatkainta kakuille yms ja sauvasekoitinta sosekeitolle ja perunamuusille ja smoothielle. Piimäkakku ja lettutaikina syntyvät ihan käsivispilällä, kun ensiksi sekoittaa jauhot pienempään määrään nestettä, niin että paakut hajoavat ja sitten löysentää.
Yleiskone meluaisi ja tärisisi pöydällä liikaa ja veisi tilaa, eikä siinä saisi samanlaista tuntumaa valmistamaansa ruokaan. Ihoan koneiden osien kokoamista ja pesua (ei se pelkkä surautus koneella pesuaineen kanssa kuitenkaan riittäisi) , joten sauvassa ja vatkaimessa nekin ovat helpompia. Haaveilin aikani yleiskoneesta, mutta onneksi jätin hankkimatta. Idea oli kai jonkinlaisesta statussymboolista muun statukseni oheen.
Kun on ikää tullut, tahdon eroon kaikesta ylimääräisestä. Jokaisesta omistamastaan kun joutuu pyyhkimään myös pölyjä! Varsinkin naisten vankilaksi tahtoo muodostua koti, sen tavarat, järjestely ja siivoaminen.
Kysyikö AP tätä?
Ei kysynyt joten sun vastaus on ihan diipadaapaa...
Teen lettutaikinan suoraan maitotölkkiin, niin ei tule turhaa tiskiä. Iso perhe voi tehdä vaikka isoon tölkkiin! Tarvitaan tölkki, jossa on vähän maitoa. Lisätään muut aineet, sekoitetaan ja lisätään toisesta purkista maitoa täyteen asti. Sekoittamiseksi käy ravistelukin, kun vain puristaa purkkia kunnolla kiinni ja sitten 15 min jauhojen turpoamista huoneen lämmössä ja paistamaan. Ennen paistoa voi laittaa lorauksen hiilihapotettua vettä tai limua, niin tulee lettuun kaunis pitsimäinen rakenne.
Vierailija kirjoitti:
Teen lettutaikinan suoraan maitotölkkiin, niin ei tule turhaa tiskiä. Iso perhe voi tehdä vaikka isoon tölkkiin! Tarvitaan tölkki, jossa on vähän maitoa. Lisätään muut aineet, sekoitetaan ja lisätään toisesta purkista maitoa täyteen asti. Sekoittamiseksi käy ravistelukin, kun vain puristaa purkkia kunnolla kiinni ja sitten 15 min jauhojen turpoamista huoneen lämmössä ja paistamaan. Ennen paistoa voi laittaa lorauksen hiilihapotettua vettä tai limua, niin tulee lettuun kaunis pitsimäinen rakenne.
Tätäkään ei tainnut AP kysyä, vai mitä?
Aina jaksaa ihmetyttää avpalstailijoiden lukemisen ymmärrättömyys 🤷
AP ei kysynyt neuvoja lettutaikina tekoon tai ylipäätään ruuanlaittoon. Hän myöskään ei kysellyt naisten perään...
Meillä muuten mies on se yleiskone 😉
Mulla on sellainen, kuin nainen. On aika hyvä, voin suositella. Kallis tosin.