Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kehtaanko tarjota perunamuussia juhlaillallisella?

Vierailija
15.06.2015 |

Meille tulossa iso porukka syömään, haluaisin tarjota sisäfilettä, pippurikastiketta ja lohkoperunoita. Mutta liha valloittaa koko uunin, joten ei mahdollisuutta paistaa perunoita. Muusi olis helppo, mutta onko arkinen ja nolo lisuke?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuunaa sitä jotenkin. Juuressose joillain ihanilla mausteilla?

Vierailija
2/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.06.2015 klo 00:02"]

Tuunaa sitä jotenkin. Juuressose joillain ihanilla mausteilla?

[/quote]

 

Eikä sillä, et muusikaan mikään ''nolo'' lisuke ois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ethän sä sisäfileelle uunia tarvitse? Paistat, ja folioon vetäytymään. Vai kengänpohjaako meinasit valmistaa?

Montako teitä on ?

Vierailija
4/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei, juuressose kuulostaa hyvältä, ei niin arkiselta kuin pelkkä peruna. Kiitos hurjasti vinkistäsi, alan etsimään reseptiä jos et kerran tyrmööää ajatustani muusista :)

Vierailija
5/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen lihan täytyy aika kauan levätä ennen tarjoilua kuitenkin, jos esikypsennät perunat niin ne ehtivät ihan hyvin uuniin.
Ei muusissakaan mitään vikaa ole, laitat kauniisti esille vaan. Kutsut sitä perunapyreeksi.

Vierailija
6/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä leipä miehen tiellä pitää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meitä on 10. Syömme ensin alkuruokia, siksi luulen että liha vetäytyy liian pitkään ja jäähtyy, en halua kovin paljoa kokkailla aterioiden vällissä.

Vierailija
8/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelin ruskistaa ison fileen kokonaisena ja sitten työntää hetkeksi uuniin. Leikkaan vasta vetäytymisen jälkeen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pursotat sen muussin semmosiksi näteiksi nökäreiksi ja käytät vähän uunissa että pintaan tulee väriä, täysin salonkikelpoista.

Vierailija
10/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mielestä perunamuussi on parasta ruokaa mitä voi ollakkaan. Itse ainakin innostuisin jos tulisin vieraille syömään ja saisin perunamuussia. Ikinä ei ole tullut vielä vastaan, mutta herkkua se olisi.
(Koulun perunaliisterimuussi ei kyllä ole hyvää)
T:teini

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

6, kiitos vinkistäsi, että esikypsentäisin perunat. Eli paistan esim ennen vieraiden saapumista hetken, annan jäähtyä ja paistan sit lihan kypsennyttyä/ vetäytyessä perunat kypsiksi? Voisin testata tuota, kiitokset sinulle :)

Vierailija
12/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.06.2015 klo 00:09"]

Pursotat sen muussin semmosiksi näteiksi nökäreiksi ja käytät vähän uunissa että pintaan tulee väriä, täysin salonkikelpoista.

[/quote]

Tämä. Mieluummin kuin juuresmuusia! Peruna on parasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.06.2015 klo 00:04"]

Kyllä leipä miehen tiellä pitää

[/quote]

 

Kuha hitto syö mitään leipää jos on parempaakin tarjolla. Se että leipää pitää olla aina tarjolla joka aterialla on vanhusten tapa.

Vierailija
14/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jep, pursottaisin muusin toki ja tuokin oli hyvä vinkki, että "grillaisi" pursotuksiin nätit pinnat. Kiitos, olette ihania. Muusireseptini on todella hyvänmakuinen, siksi kehtasin ylipäätään harkita sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.06.2015 klo 00:09"]Pursotat sen muussin semmosiksi näteiksi nökäreiksi ja käytät vähän uunissa että pintaan tulee väriä, täysin salonkikelpoista.
[/quote]
Duchess potatoes?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duchess_potatoes

Vierailija
16/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.06.2015 klo 00:10"]6, kiitos vinkistäsi, että esikypsentäisin perunat. Eli paistan esim ennen vieraiden saapumista hetken, annan jäähtyä ja paistan sit lihan kypsennyttyä/ vetäytyessä perunat kypsiksi? Voisin testata tuota, kiitokset sinulle :)
[/quote]
Joo, itse olen tehnyt noin. Liha ulos kun aloitatte alkuruuat ja perunat uuniin. Luha lepää ja perunat kypsyy valmiiksi.

Vierailija
17/17 |
15.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oi 16, et ehkä arvaakaan miten iloikseksi tulin linkistäsi. Lämpimät kiitokset vaivannäöstä, huomenna testailen noita varmasti! Ap