Sriracha-majoneesi, mihin kaikkeen käy?
Ostin lähikaupasta heräteostoksena Rainbow:n Asia-sarjan srirachamajoneesin. Söin sitä äsken röstiperunoiden dippinä (nopea hätäpala), oli mausteista ja hyvää. Tottakai varmaan itse tehden saisi vielä parempaa, jne… Mutta kysymys kuuluu:
Mihin kaikkeen tuo sopisi? Onkin ehkä tulisempaa kuin ajattelin, joten kerralla ei kulu suurta määrää. Sushin päälle en oikein ymmärrä, ehkä joskus voisin harjoitella. Siihen tuo kai sopisi? Mutta entäs muuhun? Ideoita otetaan ilolla vastaan 😊
Kommentit (19)
Voisikohan tuota välillä vaikka jatkaa jollain, että saisi vähän miedompaa kastiketta vaikkapa kanafileelle? Mikähän olisi paras, kermaviili, kerma, jogurtti…? Tai salaatinkastikkeeksi?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vaalean leivän päälle, salaatinkastikkeeksi, täytettyihin muniin, pihvin tai
broilerin kanssa, hampurilaiseen jnejne.
Kiitos ideoista, tässä tulikin jo monta! 👍
Millä sinä tarvittaessa miedontaisit/jatkaisit hieman tätä soosia? Entä millaiseen salaattiin olet käyttänyt, ihanko vihersalaattiin vai esim. pastasalaattiin?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaalean leivän päälle, salaatinkastikkeeksi, täytettyihin muniin, pihvin tai
broilerin kanssa, hampurilaiseen jnejne.Kiitos ideoista, tässä tulikin jo monta! 👍
Millä sinä tarvittaessa miedontaisit/jatkaisit hieman tätä soosia? Entä millaiseen salaattiin olet käyttänyt, ihanko vihersalaattiin vai esim. pastasalaattiin?
Ap
Jos haluat miedompaa, lisää maustamatonta majoneesia tai jogurttia. Minusta käy ihan kaikkiin salaatteihin. Jos haluat ohuempaa, lisää vaikka tilkka maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaalean leivän päälle, salaatinkastikkeeksi, täytettyihin muniin, pihvin tai
broilerin kanssa, hampurilaiseen jnejne.Kiitos ideoista, tässä tulikin jo monta! 👍
Millä sinä tarvittaessa miedontaisit/jatkaisit hieman tätä soosia? Entä millaiseen salaattiin olet käyttänyt, ihanko vihersalaattiin vai esim. pastasalaattiin?
Ap
Jos haluat miedompaa, lisää maustamatonta majoneesia tai jogurttia. Minusta käy ihan kaikkiin salaatteihin. Jos haluat ohuempaa, lisää vaikka tilkka maitoa.
Kiitos vinkeistä! Kokeilenkin varmaan heti viikonloppuna tuota salaatinkastikkeeksi. Uskon, että miesystäväkin tykkäisi, hän ei niin mielellään/omaehtoisesti salaatteja syö mutta pitää mausteisesta, miten en olekaan tätä aiemmin hoksannut? 😅
Itse käytän jäätelössä. Maku keskustelee hyvin etenkin rommirusinan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaalean leivän päälle, salaatinkastikkeeksi, täytettyihin muniin, pihvin tai
broilerin kanssa, hampurilaiseen jnejne.Kiitos ideoista, tässä tulikin jo monta! 👍
Millä sinä tarvittaessa miedontaisit/jatkaisit hieman tätä soosia? Entä millaiseen salaattiin olet käyttänyt, ihanko vihersalaattiin vai esim. pastasalaattiin?
Ap
Jos haluat miedompaa, lisää maustamatonta majoneesia tai jogurttia. Minusta käy ihan kaikkiin salaatteihin. Jos haluat ohuempaa, lisää vaikka tilkka maitoa.
Kiitos vinkeistä! Kokeilenkin varmaan heti viikonloppuna tuota salaatinkastikkeeksi. Uskon, että miesystäväkin tykkäisi, hän ei niin mielellään/omaehtoisesti salaatteja syö mutta pitää mausteisesta, miten en olekaan tätä aiemmin hoksannut? 😅
Ap tässä siis. Ja aloin samalla jo kehitellä mielessäni erilaisia pastasalaatteja, joihin tämä voisi käydä. Käteviä evääksi silloin kun ei ole mahdollisuutta lämmittää ruokaa. Esim. jokin pasta-broilerikuutiosalaatti voisi toimia tosi hyvin tämä kastikkeenaan!
Vierailija kirjoitti:
Lisää nuudelikanakeittoon tms
Kestääkö niin kuumaa? Muuten voisi kyllä toimia!
Ap
Kokeile kestääkö kuumaa
Pistä lautaselle soppa ja sijaan se soosi
Onko tämä sitä jota laitetaan joihinkin poke bowleihin?
Riisi-tonnikala-kurkku, tilkka soijakastiketta ja sitten maun mukaan tuota. Käy kylmänä riisin (aasialaisen) jämistä, hyvä jämäherkku.
Turha sitä on millään miedonnella, jos sen aikoo sekoittaa pastaan tai muuhun lähes mauttomaan.
Dipiksi esim. vihannestikuille. Voi jatkaa jogurtilla jos liian tuhtia,
Dipiksi esim. kukkakaaliwingseille tai muulle lämpimälle dippailtavalle.
Sitten tuli mieleen ”maustevoi”: Kokeile pursottaa kiekko ja laittaa hetkeksi pakkaseen jähmettymään. En ole kokeillut, nyt vasta tuli mieleen. Voisi toimia pihvin päällä.
Söin tuota kerran kaverilla makkaran kanssa, oli hyvää, voisi sopia moneen sellaiseen mihin ketsuppikin
Opin koulussa että majoneesi on kylmä kastike. Mitä käy jos sitä lämmittää?
Sopisiko paahdetulle leivälle. Makua tuomaan, muiden täytteiden alle. Toast-tyyliin
Tai hot dogiin?
Jostain syystä mieleen tulee myös katkaravut. Tahna leivän päälle?
Vaalean leivän päälle, salaatinkastikkeeksi, täytettyihin muniin, pihvin tai
broilerin kanssa, hampurilaiseen jnejne.