Koska olet viimeisi syönyt viineriä?
Tuo makumuisto 80-luvulta. Itse ehkä 10 v sitten Kööpenhaminan lentoasemalla.
Kommentit (29)
Jouluna tuli tehtyä jouluviinereitä eli joulutorttuja luumuhillolla.
Pari viikkoa sitten tein vikat taikinalevyt pois. Levyille munapesu, raesokerit pintaan ja keskelle vanilliittia ja mandariinin lohkoja. Kasarilta tuttuja mandariiniviinereitä.
Liian pitkä aika sitten. Ne ei taida olla enää kauhean suosittuja kun en muista nähneeni kovin usein kaupassa? Nyt alkoi tehdä mieli...
Tein itse viime viikolla! Pakastealtaisiin on ilmestynyt wiener-valmistaikina, ja Valiolta paiston kestävä vaniljakreemi (kylmätuote). Laitoin myös vadelmamarmeladia. Tuli ihania❣️
Joskus tammikuun puolessa välissä, kun työtoveri toi töhin ihanat tuoreet ja rasvaiset viinerit päiväkahveille, oman synttärinsä kunniaksi.
Voi miten ihanan hyviltä ne maistuivat.
Itse en ole pitkiin aikoihin viitsinyt viinereitä vääntää kotona, vaikka ne eivät olekaan suuri töisiä.
Leivon miehelle ja pojille parin vkon välein korvapuusteja, koska niiden menekki meillä on suurta.
Myös marjapiirakat ja toisin kuin vois luulla, myös mokkapalat maistuu heille.
Itse pidän kaikkein eniten maustetuista kuivakakuista, mutta en harrastakaan niin paljon ulkoliikuntaa kuin muu perheeni.
Tykkään siitä viineritaikinaan tehdystä leivonnaisesta jossa on sisällä kermavaahtoa. Syön joka perjantai-ilta sellaisen cafe latten kanssa
Taitaapi olla vuonna 2006, kun söin kampaviinerin....?
Useita vuosia sitten, lähemmäs 10v.
Vierailija kirjoitti:
Liian pitkä aika sitten. Ne ei taida olla enää kauhean suosittuja kun en muista nähneeni kovin usein kaupassa? Nyt alkoi tehdä mieli...
Maukkaita viinereitä on edelleen tarjolla monissa leipomoissa.
Ja usko pois, niitä myös ostetaan, sillä muutoin leipomot eivät niitä kauppahalleissa, eikä omissa myymälöissään pitäsi edes tarjolla.
Viinerit ovat ikisuosikki, sillä jo niiden rasvaisen maukas taikinan maku houkuttelee ja lisäksi niiden mitä erilaisin sisältö, vaniljakastikkeikkeineen.
Eiköhän tämä ketju poistu, kun poistui laskiaispullaketjukin! Mutta kampaviinerit omenahillolla ja pähkinärouheella olivat ihan parhaita.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään siitä viineritaikinaan tehdystä leivonnaisesta jossa on sisällä kermavaahtoa. Syön joka perjantai-ilta sellaisen cafe latten kanssa
Wienermunkki?
Siinä se vasta on herkkujen herkku ja saakelin syntistä syötävää.
Muutama kuukausi sitten. Ostin wiener-viinereitä ja hyviä oli.
Vierailija kirjoitti:
Jouluna tuli tehtyä jouluviinereitä eli joulutorttuja luumuhillolla.
Pari viikkoa sitten tein vikat taikinalevyt pois. Levyille munapesu, raesokerit pintaan ja keskelle vanilliittia ja mandariinin lohkoja. Kasarilta tuttuja mandariiniviinereitä.
Joulutortut ovat toki maukkaita.
Mutta ne eivät todellakaan ole mitään viinereitä.
Viinereiden taikina tehdään eri tavalla kuin joulutorttujen taikina, ja viinereiden täyte on monipuolisempi kuin joulutorttujen.
Viinereiden taikinaan kuuluu mm. tietty määrä hiivaa.
Joulutorttuhin taas ei hiivaa käytetään ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liian pitkä aika sitten. Ne ei taida olla enää kauhean suosittuja kun en muista nähneeni kovin usein kaupassa? Nyt alkoi tehdä mieli...
Maukkaita viinereitä on edelleen tarjolla monissa leipomoissa.
Ja usko pois, niitä myös ostetaan, sillä muutoin leipomot eivät niitä kauppahalleissa, eikä omissa myymälöissään pitäsi edes tarjolla.Viinerit ovat ikisuosikki, sillä jo niiden rasvaisen maukas taikinan maku houkuttelee ja lisäksi niiden mitä erilaisin sisältö, vaniljakastikkeikkeineen.
Hyvä että muutkin arvostaa! Voi kun olisi tässä vieressä joku leipomo niin heti noutaisin. Viinerit on ihania.
Tänä aamuna. Ostin ravintolakoulusta aitoja kotitekoisia .Maukkaita.
Tämä ei vastaa kysymykseen, mutta matkustin kerran laivalla Tanskasta Englantiin. Aamupalapöydässä oli 16 lajia viinereitä! Kyllä tanskalaiset osaavat. Tätä kokemusta muistelen vieläkin vesi kielellä.
meillä viinerien tarjoilu töissä kokouskahveilla loppui joskus kymmenkunta vuotta sitten. Siirryttiin sämpylöihin.