Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saat onnistumaan ihanat sämpylät?

Vierailija
25.01.2022 |

Tekisin lapsille ruoaksi nakkikeittoa ja sämpylöitä.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
25.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä vaivaus ja 1-2 dl vähemmän jauhoja kuin mitä ohje sanoo. Rasvaksi sulatettua voita. Hyvä nostatus ja paisto niin, että pinta on hiukan tumma.

Vierailija
2/9 |
25.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli laitappa kulhoon 5 vettä ja 1 dl maitoa (lämpöistä), lisää hiivaa 25 g ja suolaa 2 tl sekä 1 tl hunajaa tai ripaus sokeria ja noin 12 ja puol desiä vehnäjauhoja. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi, anna kohota kunnolla. Laita uuni lämpenemään noin 240 asteeseen, kaada taikina jauhotetulle pöydälle varovasti, niin ettei se lässähdä. Voit varovasti levittää taikinaa ja leikkaa siitä esim veitsen hamarapuolella tai lastalla palasia, jotka nostat pellille. Voit antaa palojen kohota hetken, tai laittaa suoraan uuniin. Paistoaika 12 -15 min. Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata pitkään ja kohotetaan siis vain kerran. Vehnäjauhoja voi korvata osan esim leseillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
25.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

(Jos käyt kaupassa ennen leipomista.)

Joku kokenut leipoja neuvoi netissä käyttämään perunakuitua. Ostin jo itse, mutta en ole vielä kokeillut, en ole leiponut kuukausiin.

Vierailija
4/9 |
25.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

(Jos käyt kaupassa ennen leipomista.)

Joku kokenut leipoja neuvoi netissä käyttämään perunakuitua. Ostin jo itse, mutta en ole vielä kokeillut, en ole leiponut kuukausiin.

Minä samanlainen hölmö.Luen reseptin, menen ostamaan vierasta tavaraa ,mistä en ole milloinkaan kuullut. Ja sitten lentää roskiin, kun en koskaan tehnyt tästä mitään. 

 

Vierailija
5/9 |
25.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuni niin kuumaksi, kun saa, niin tulee päältä rapeita ja sisältä pehmeitä sämpylöitä.

Tämä on oma luotto-ohjeeni https://www.soppa365.fi/reseptit/fantastinen-leipa-0

Omaan taikinaan laitan vajaa puolet ruisjauhoja. Tulee mahtava maku.

Vierailija
6/9 |
25.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uuni niin kuumaksi, kun saa, niin tulee päältä rapeita ja sisältä pehmeitä sämpylöitä.

Tämä on oma luotto-ohjeeni https://www.soppa365.fi/reseptit/fantastinen-leipa-0

Omaan taikinaan laitan vajaa puolet ruisjauhoja. Tulee mahtava maku.

Tämä on paras ohje!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
25.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eli laitappa kulhoon 5 vettä ja 1 dl maitoa (lämpöistä), lisää hiivaa 25 g ja suolaa 2 tl sekä 1 tl hunajaa tai ripaus sokeria ja noin 12 ja puol desiä vehnäjauhoja. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi, anna kohota kunnolla. Laita uuni lämpenemään noin 240 asteeseen, kaada taikina jauhotetulle pöydälle varovasti, niin ettei se lässähdä. Voit varovasti levittää taikinaa ja leikkaa siitä esim veitsen hamarapuolella tai lastalla palasia, jotka nostat pellille. Voit antaa palojen kohota hetken, tai laittaa suoraan uuniin. Paistoaika 12 -15 min. Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata pitkään ja kohotetaan siis vain kerran. Vehnäjauhoja voi korvata osan esim leseillä.

En kyllä koskaan kotona tekisi pelkästä vehnästä sämpylöitä.

Vierailija
8/9 |
25.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä mun luotto ohje

2.5dl kuumaa maitoa

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl siirappia

5 dl jauhoja(vehnää, Kaura yms)

Ainakin 35min nostatus

Leivo sämpylöiksi. Pellillä nostatus ja uuni 224 noin 12 min

Anna jäähtyä pellillä uunin jälkee (EI liinaa päälle)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
25.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaurahiutaleet tuo hyvää makua ja rakennetta, samoin erilaiset siemenet.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä kolme