Miten saat onnistumaan ihanat sämpylät?
Tekisin lapsille ruoaksi nakkikeittoa ja sämpylöitä.
Kommentit (9)
Eli laitappa kulhoon 5 vettä ja 1 dl maitoa (lämpöistä), lisää hiivaa 25 g ja suolaa 2 tl sekä 1 tl hunajaa tai ripaus sokeria ja noin 12 ja puol desiä vehnäjauhoja. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi, anna kohota kunnolla. Laita uuni lämpenemään noin 240 asteeseen, kaada taikina jauhotetulle pöydälle varovasti, niin ettei se lässähdä. Voit varovasti levittää taikinaa ja leikkaa siitä esim veitsen hamarapuolella tai lastalla palasia, jotka nostat pellille. Voit antaa palojen kohota hetken, tai laittaa suoraan uuniin. Paistoaika 12 -15 min. Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata pitkään ja kohotetaan siis vain kerran. Vehnäjauhoja voi korvata osan esim leseillä.
(Jos käyt kaupassa ennen leipomista.)
Joku kokenut leipoja neuvoi netissä käyttämään perunakuitua. Ostin jo itse, mutta en ole vielä kokeillut, en ole leiponut kuukausiin.
Vierailija kirjoitti:
(Jos käyt kaupassa ennen leipomista.)
Joku kokenut leipoja neuvoi netissä käyttämään perunakuitua. Ostin jo itse, mutta en ole vielä kokeillut, en ole leiponut kuukausiin.
Minä samanlainen hölmö.Luen reseptin, menen ostamaan vierasta tavaraa ,mistä en ole milloinkaan kuullut. Ja sitten lentää roskiin, kun en koskaan tehnyt tästä mitään.
Uuni niin kuumaksi, kun saa, niin tulee päältä rapeita ja sisältä pehmeitä sämpylöitä.
Tämä on oma luotto-ohjeeni https://www.soppa365.fi/reseptit/fantastinen-leipa-0
Omaan taikinaan laitan vajaa puolet ruisjauhoja. Tulee mahtava maku.
Vierailija kirjoitti:
Uuni niin kuumaksi, kun saa, niin tulee päältä rapeita ja sisältä pehmeitä sämpylöitä.
Tämä on oma luotto-ohjeeni https://www.soppa365.fi/reseptit/fantastinen-leipa-0
Omaan taikinaan laitan vajaa puolet ruisjauhoja. Tulee mahtava maku.
Tämä on paras ohje!
Vierailija kirjoitti:
Eli laitappa kulhoon 5 vettä ja 1 dl maitoa (lämpöistä), lisää hiivaa 25 g ja suolaa 2 tl sekä 1 tl hunajaa tai ripaus sokeria ja noin 12 ja puol desiä vehnäjauhoja. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi, anna kohota kunnolla. Laita uuni lämpenemään noin 240 asteeseen, kaada taikina jauhotetulle pöydälle varovasti, niin ettei se lässähdä. Voit varovasti levittää taikinaa ja leikkaa siitä esim veitsen hamarapuolella tai lastalla palasia, jotka nostat pellille. Voit antaa palojen kohota hetken, tai laittaa suoraan uuniin. Paistoaika 12 -15 min. Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata pitkään ja kohotetaan siis vain kerran. Vehnäjauhoja voi korvata osan esim leseillä.
En kyllä koskaan kotona tekisi pelkästä vehnästä sämpylöitä.
Tässä mun luotto ohje
2.5dl kuumaa maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
5 dl jauhoja(vehnää, Kaura yms)
Ainakin 35min nostatus
Leivo sämpylöiksi. Pellillä nostatus ja uuni 224 noin 12 min
Anna jäähtyä pellillä uunin jälkee (EI liinaa päälle)
Kaurahiutaleet tuo hyvää makua ja rakennetta, samoin erilaiset siemenet.
Hyvä vaivaus ja 1-2 dl vähemmän jauhoja kuin mitä ohje sanoo. Rasvaksi sulatettua voita. Hyvä nostatus ja paisto niin, että pinta on hiukan tumma.