Oisko jollain hyvää kinkkukiusaus reseptiä?
Siis joo googlesta löytyis mut joku sun oma hyväks havaittu..
Kommentit (29)
Palasteestakin saa tosi hyvää, mutta pitää paistaa uunissa oikeasti pitkään. Vuokaan perunasipulisekoitus, suikaloitu palvikinkku, kuohukermaa ja juustokermaa, suolaa ja mistapippuria. Paistetaan n. 200 asteessa vähintään kaksi tuntia.
Kuori perunat, huuhtele, leikkaa suikaleiksi, munamaitoon suolaa ja pippuria. Sekoita kinkkusuikaleet, perunat ja munamaito voideltuun vuokaan. Sitten vaan aamulla lämmitettyyn leivinuuniin muhimaan. Muut mausteet voi jättää kaappiin. Ja eikun syömää.
Perusreseptiin lisäksi purjoa, perusmausteiden lisäksi Worcestershire tai HP kastiketta, osa kermasta juustoruokakermana, päälle juuston lisäksi pikku kuoppiin pari kananmunaa kypsymään niin tulee cabonara-efekti, ja lopulta lautasella pinnalle paljon persiljaa.
Kinkkukiusausresepti on yhdyssana.
Vierailija kirjoitti:
Kuori perunat, huuhtele, leikkaa suikaleiksi, munamaitoon suolaa ja pippuria. Sekoita kinkkusuikaleet, perunat ja munamaito voideltuun vuokaan. Sitten vaan aamulla lämmitettyyn leivinuuniin muhimaan. Muut mausteet voi jättää kaappiin. Ja eikun syömää.
Tarvitaanko tähän sakseja?
Älä kiusaa kinkkua. Ei se ole tehny sulle mitään pahaa.
Kuohukerma, mausteeksi valkosipulia ja savupaprikaa.
Vierailija kirjoitti:
Palasteestakin saa tosi hyvää, mutta pitää paistaa uunissa oikeasti pitkään. Vuokaan perunasipulisekoitus, suikaloitu palvikinkku, kuohukermaa ja juustokermaa, suolaa ja mistapippuria. Paistetaan n. 200 asteessa vähintään kaksi tuntia.
Just tein yks päivä ja n. tunnin uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Palasteestakin saa tosi hyvää, mutta pitää paistaa uunissa oikeasti pitkään. Vuokaan perunasipulisekoitus, suikaloitu palvikinkku, kuohukermaa ja juustokermaa, suolaa ja mistapippuria. Paistetaan n. 200 asteessa vähintään kaksi tuntia.
Ei tarvitse ylipaistaa. Ei ole mikään haudutettava ruoka.
Sen kerran jälkeen kun tein kiusauksen suikaloimalla itse perunat ja sipulit niin en ole kertaakaan käyttänyt pakasteperunaa. Niin paljon parempaa. Tuosta aikaa jotain 15 vuotta.
Ei ole mitään ihmereseptejä kuten vastauksista huomaat.
Laitan sekaan kinkun lisäksi paloiteltuja pekonisiivuja. En ole siis minkäänsortin vege enkä hifistelijä.
Pakastetusta perunasipulisekoitteesta tulee ihan hyvää. Oikeata kermaa, purjosipulia, juustokermaa, juustoraastetta tai Koskenlasijaa, jotain maustetta mistä itse kukin tykkää.
Tarpeeksi kypsäksi pitää uunissa paistaa.
Oikeastaan perunasipulin ja kerman lisukkeiksi voi laittaa mitä itse mielii ja mitä kotoa sattuu löytymään. No, tietenkin järjen rajoissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuori perunat, huuhtele, leikkaa suikaleiksi, munamaitoon suolaa ja pippuria. Sekoita kinkkusuikaleet, perunat ja munamaito voideltuun vuokaan. Sitten vaan aamulla lämmitettyyn leivinuuniin muhimaan. Muut mausteet voi jättää kaappiin. Ja eikun syömää.
Tarvitaanko tähän sakseja?
Ehkä sun ei kannata alkaa tekemään kinkkukiusausta tai muuta yhtä vaativaa ruokalajia, esim. keitettyjä kananmunia.
Kohta pitäis alkaa väsätä soijarouhekiusausta. Noita kananmunia pitääkin kokeilla.
Varmaan helpoin ruoka ikinä.
Perunat vaan suikaleiksi, sipuli kannattaa kuullottaa pannulla. Pala savukinkkua palasiksi. Kaikki vuokaan sekaisin, mausteeksi suolaa ja mustapippuria, päälle purkki kuohukermaa. Uuniin n. 200 astetta ja n.tunti.
Tuostahan saa vaikka millaisen version lisäämällä/vaihtamalla juustoa, kasviksia, herkkusieniä, ym.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuori perunat, huuhtele, leikkaa suikaleiksi, munamaitoon suolaa ja pippuria. Sekoita kinkkusuikaleet, perunat ja munamaito voideltuun vuokaan. Sitten vaan aamulla lämmitettyyn leivinuuniin muhimaan. Muut mausteet voi jättää kaappiin. Ja eikun syömää.
Tarvitaanko tähän sakseja?
Ehkä sun ei kannata alkaa tekemään kinkkukiusausta tai muuta yhtä vaativaa ruokalajia, esim. keitettyjä kananmunia.
Kinkkukiusaus on kyllä hyvin helppo tehdä. Ei vaadi mitään taitoja
Kinkkukiusaus on helpointa ja parasta, kun ottaa kaupan pakastealtaasta valmista peruna-sipulisekoitusta, sitten kinkkusuikaletta ja maitokaapista vaikkapa pippurikermaa, tai maun mukaan jotain muuta maustettua kermaa. Ne vaan vuokaan ja uuniin, ja taatusti hyvää tulee ilman kikkailuja. Ei voi onnistua epä, jos ei läärää liikaa suolaa (ei ehkä tarvi lisätä lainkaan, jos tykkää vähemmän suolaisesta9 tai ei unohda uuniin tuntikausiksi. Paranee vain lämmitettäessä. Kinkkukiusaus on juuri niitä ruokia, joitten kanssa ei tarvita kikkailuja.
Oikeaa kinkkua eikä mitään kinkun kaltaista suikaletta, perunat ja sipulit tuoreina itse suikaloituna eikä mitään pakastesotkua. Kuohukerma. Sitten teet ohjeen mukaan.