Miten teen oikeaoppisen äyriäis-parsarisoton?
Onko kukaan jolla on kokemusta?
Äyriäiset ovat siis simpukoita.
Kommentit (5)
Ota pakastetut simpukat sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen simpukka-parsarisoton valmistamista.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Kääntele joukkoon silputtu sipuli ja valkosipulinkynsi. Mittaa joukkoon 3,5 dl riisiä ja sekoittele, kunnes sipuli on kuullottunut.
Kaada joukkoon 1,5 desiä kuivaa valkoviiniä ja anna porista miedolla lämmöllä edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää 1,5 desiä kuumaa kanalientä. Lisää lientä ja viiniä vähän kerrallaan tarvittaessa. Maistele ja tarkista ettei riisi pääse ylikypsymään.
Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja lisää kerma. Sekoita hyvin.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohuelti noin puolet kuoresta.
Purista sitruunasta mehu ja lisää sitä risottoon yhdessä kuoriraasteen ja parmesaanijuuston kanssa. Sekoita joukkoon voi. Risotto on valmis, kun riisi on al dente ali napsahtaa hampaissa. Koostumuksen tulee olla valuvan löysä.
Leikkaa parsoista sentti, pari pois tyvipäästä. Viipaloi ja keitä hetki suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai mikrossa. Valuta parsat ja lisää loppuvaiheessa risoton joukkoon. Tarkista maku.
Kuivaa simpukat talouspaperiin ja paista nopeasti seesamiöljyssä kuumalla pannulla tai parilalla. Pari minuuttia per puoli riittää, jolloin simpukat jäävät meheviksi. Mausta paistunut pinta. Nosta simpukat parsarisottoannosten päälle.
Tarjoa juhlava simpukka-parsarisotto heti.
Voiko noita simpukoita sulattaa jotenkin nopeammin?
[quote author="Vierailija" time="26.04.2015 klo 10:56"]
Voiko noita simpukoita sulattaa jotenkin nopeammin?
[/quote]Vaikka vesihauteessa?
Olisiko tarkempia määriä noille aineksille?
Sinisimpukoita? Tuoreita?
Vai pakastettuja?