Syödäänkö Aasiassa täysjyväriisiä- tai pastaa?
Olen matkaillut Aasiassa mutta en ole ajatellut asiaa. Suomessa kuitenkin todella monet syö (itsekin).
Kommentit (2)
Japanissa täysjyväriisi on vähän sellaista terveysruokaa, lisäksi ehkä joihinkin tiettyihin ruokalajeihin sitä käytetään. Oli kyllä aikanaan hyvinkin yleistä, mutta nykyään jäänyt unholaan. Nuudeleita on monenlaisia ja Japanissa tattarista tehdyt sobanuudelit ovat yleinen herkku. Täysjyvävehnästä en osaa sanoa. Pasta toki kuuluu moderniin ruokavalioon myös, veikkaisin että se on useimmiten vaaleaa.
Jotenkin kuvittelisin, että vähemmän kehittyneissä Aasian maissa täysjyväriisin käyttö voisi olla yleisempää, ajatuksella että kun ravinnon laatu on yleisesti heikompi niin käytettäisiin sitten ravintorikkaampaa hiilihydraatinlähdettä, mutta tämä on vain spekulaatiota.
Ihan valkosta riisiä ainakin monessa paikassa syödään, Japanissa etenkin. Ei ole täysjyvää nähnytkään.
Pastasta en tiedä, syökö ne sitä paljon ylipäätään? Eiku niin, onhan nuudelitkin pastaa. Mutta ainakana Italiassa ei paljon millään täysjyväpastoilla pelleillä.