Tuoko pakastaminen säästöä?
Meillä on ollut vaan jenkkikaappi, eli pieni pakastin.
Nyt joulun ajattelin sitä isompaa pakastinta. Mitä kaikkea voisi pakastaa? Tehdä makarooni-,kaalilaatikoita isot annokset. Mitä muuta?
Kertokaa, mitä teillä siellä pakastimessa on.
Kommentit (42)
Itsetehtyjä ruokia annosrasioissa, karjalanpiirakoita, marjoja, jäätelöä ja vaikka mitä. Kyllä on kätevä.
Kaiken sinne voi tunkea mitä ei jaksa syödä...
Ruoka-annoksia, leipää, marjoja, pakastekasviksia, hiivaa, eineksiä, lihaa, kalaa, jäätelöä...
Osta punalappusia tarjousjuttuja pakastin täyteen
Säästöä tulee siitä, että pakastat muuten hävikiksi päätyvän ruuan. Voit ostaa viimeisen päivän tuotteita. Voit tehdä ison annoksen ruokaa ja pakata eväsrasioihin, missä taatusti säästät valmisruuan hintoihin verrattuna.
Kasvatan kesällä lehtikaalia ja pakastan sitä koko talveksi, ettei tarvitse maksaa kaupassa 40€/kg. Oman pihan marjat ovat ilmaisia, kaupassa 10-20€/kg. Kuha nousee järvestä ilmaiseksi, kaupassa 30€/kg. Mulle tulee tuosta talven aikana noin tonnin säästö.
Säästää paljon jos haluaa nähdä vaivaa. Käytännössä kaikki leivät ja lihat voisi ostaa punalaputettuina. Suoraan pakkaseen ja sieltä käyttöön.
Keittoja, laatikoita, marjoja, leipää, lihaa, kalaa. Jos jauhelihaa on kaupassa -30%, niin muutama rasia pakkaseen ja on kastike/keittovärkkiä muutamaksi viikoksi. Ja voi leipoa litran pullataikinan, torttuja ym.
Marjoja, syksyllä esikypsytettyjä juureksia, leipää, keittämistä, leivonnaisia, ylijääneet ruoat joita voi sieltä lämmittää jne. Ei tarvi kaupassa joka välissä kulkea. Kätevää.
Rahassa tulee ehkä säästöä, mutta sen menettää maussa. Pakastaminen ei paranna yhdenkään ruoka-aineen ominaisuuksia eivätkä ruoat edes säily pakastettunakaan kovin kauaa, jauhelihakin max. 3 kk. Ja varsinkin, kun pakastetaan niitä punalappuisia jo vanhaksi meneviä..
Vierailija kirjoitti:
Säästää paljon jos haluaa nähdä vaivaa. Käytännössä kaikki leivät ja lihat voisi ostaa punalaputettuina. Suoraan pakkaseen ja sieltä käyttöön.
En maksaisi kuivettuneesta leivästä senttiäkään.
Pakastin maksaa muutaman satasen ja siihen vielä sähkönkulutus päälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Säästää paljon jos haluaa nähdä vaivaa. Käytännössä kaikki leivät ja lihat voisi ostaa punalaputettuina. Suoraan pakkaseen ja sieltä käyttöön.
En maksaisi kuivettuneesta leivästä senttiäkään.
Jotkut leivät on tosi hyviä myös kuivuneina. Ainakin ruispalat ohuen ohut. Ja voi paahtaa leivänpaahtimessa.
Vierailija kirjoitti:
Pakastin maksaa muutaman satasen ja siihen vielä sähkönkulutus päälle.
Tämä. Aika paljon saa pakastaa, että maksaa itsensä takaisin. Tiedän ihmisiä, joilla on useampia isoja arkkupakastimia, parhaimmillaan 5 kpl kahden eläkeläisen taloudessa..
Vierailija kirjoitti:
Osta punalappusia tarjousjuttuja pakastin täyteen
Siellä ne raikastuvat aivan kuin matot ulkona.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Säästää paljon jos haluaa nähdä vaivaa. Käytännössä kaikki leivät ja lihat voisi ostaa punalaputettuina. Suoraan pakkaseen ja sieltä käyttöön.
En maksaisi kuivettuneesta leivästä senttiäkään.
Jotkut leivät on tosi hyviä myös kuivuneina. Ainakin ruispalat ohuen ohut. Ja voi paahtaa leivänpaahtimessa.
Paahtaminen maksaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pakastin maksaa muutaman satasen ja siihen vielä sähkönkulutus päälle.
Tämä. Aika paljon saa pakastaa, että maksaa itsensä takaisin. Tiedän ihmisiä, joilla on useampia isoja arkkupakastimia, parhaimmillaan 5 kpl kahden eläkeläisen taloudessa..
Vanhat pakastimet kuluttavat hirveesti sähköä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Säästää paljon jos haluaa nähdä vaivaa. Käytännössä kaikki leivät ja lihat voisi ostaa punalaputettuina. Suoraan pakkaseen ja sieltä käyttöön.
En maksaisi kuivettuneesta leivästä senttiäkään.
Ostatko paistopisteestä vuodenkin vanhasta taikinasta paistettua tuotetta?
Pakastin säästää ainakin vaivaa, kun voi tehdä isompia määriä ja sitten pakastaa osan. Rahallinen säästö tulee tosiaan siitä, että voi "pelastaa" muuten hukkaan menevää ruokaa. Ja joskus tämä tilanne on tietoinen, jos ostetaan yli tarpeen esim. tarjouksesta.
En ole kyllä laskenut, kuinka iso nettosäästö on, laitteen kuolettamisen ja sähkökulujen jälkeen. Itselle se kätevyys on tärkeintä.
Vanha pakastin sähkö maksaa 90-100 euroa ja uuden 30 euroa vuodessa.
Itsekerätyt sienet ja marjat
Varsin ampumaa hirveä
Puolikas poro