mistä resepti jossa mustikkapiirakka kakkutaikinan seassa
Kommentit (6)
Minulla tällainen, mehevän piimäpiirakan resepti. Tulee pellillinen. 2 dl piimään sekoitetaan 2 kananmunaa. Lisätään 1,5 dl sulatettua marg tai voita, 2 dl sokeria ja 4 dl vehnäjauhoja, joihin sekoitettu1 tl soodaa. Päälle marjoja tai esim omenalohkoja 5-6 dl/maun mukaan. Päälle muruseos 1 dl sulatettua marg tai voita, 2 dl kaurahiutaleita ja 1 dl (fariini)sokeria sekoitetaan keskenään. 200 astetta, 30-40 min.
4 juomalasillista vehnäjauhoja
2 juomalasillista sokeria
250g voita tai margariinia
Sulata rasva, yhdistä vehnäjauhot +sokeri
ja ota yksi juomalasillinen murotaikinaa
sivuun.
1juomalasillinen maitoa tai piimää
1kananmuna
1tl sooda
1tl leivinjauhe
1tl vanilliinisokeria
Sekoita noi kaikki käsivispilällä ja yhdistä taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle pellille
ja ripottele mustikoita tai muita marjoja päälle.
Ripottele lopuksi muroseos. Paista180 c noin 20-40 min. Kun reunat ovat vaaleen ruskeet piirakka alkaa olla valmista.
Itse tykkään tästä piiraasta nopea ja helppo tehdä. Lisukkeena käy oikein hyvin esim. vaniljakastike tai vaniljakermajäätelö.
:p
Tässä just sellainen! Ohje on raparperille, mutta tätä voi tehdä myös omenasta ja mustikasta. Tulee just sellainen ihanan mehevä ja kuohkea, päällä taikinanmuruja. Onnistuu aina!
http://www.ruokaohjeita.fi/makeat-leivonnaiset/varnalaskan-raparperipiirakka/
Pliiiis