Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mille kilju maistuu

Vierailija
14.03.2015 |

Vois alkaa tekee. Onko se hyvää?

Kommentit (40)

Vierailija
1/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaatii paljon sokeria että sitä pystyy juomaan, huh huh miten hiivaista se olikaan :)

Vierailija
2/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai se hiiva häviää, niinku kotiviinissäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivan täysin nappiin onnistuessaan, siis kokeneiden tekijöiden valmistamana, se on pahaa. Muutoin eli lähes aina se on kauhean pahaa. Suosittelen "nauttimaan" kiljua vasta siinä vaiheessa, kun on otettu tukevat pohjat tiukasta viinasta. Sitten se menee, ja hyvin usein tulee vielä samaa tietä takaisinkin.

Vierailija
4/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö se ole vain vettä ja alkoholia ja sokeria. Ei kai se nyt kovin pahalle voi maistua. Hiivan pitää antaa laskeutua.

Vierailija
5/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kilju maistuu, näyttää ja haisee oksennukselta. Jos haluat itse omia juomia tehdä, niin tee mielummin olutta tai viiniä, hankit vain hyvät välineet ja ohjeet.

Vierailija
6/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiva siinä maistuu yhtä voimakkaana kuin vauva.fin moderaattoreitten kusenpolttamissa värkeissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.03.2015 klo 15:02"]Eikö se ole vain vettä ja alkoholia ja sokeria. Ei kai se nyt kovin pahalle voi maistua. Hiivan pitää antaa laskeutua.
[/quote]
Usko pois, se on todellakin jotain aivan hirveätä. Aivan sama vaikka olisi todella hyvä ja kokenut kiljun tekemisessä, se on aina paskaa.

Vierailija
8/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.03.2015 klo 14:59"]Kai se hiiva häviää, niinku kotiviinissäkin.
[/quote]
Viini tislataan useaan otteeseen, kiljua ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viini tislataan?

Vierailija
10/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höpö höpö, ei kilju niin hirveältä maistu. Olen aikoinani juonut todella paljon kiljua ja voi sanoa, että kaikissa on sama perusmaku...tuttu perusmaku...kuiva valkoviini. Jos tykkää kuivasta valkoviinistä, niin kilju muistuttaa maultaan aika paljon sitä. Kilju tosin pierettää aika tavalla ja maha saattaa mennä löysälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeksi kun maistoin, eipä maku juuri eronnut kivennäisvedestä. Väri oli kirkas ja litku suhteellisen hajutonta. Vatsakaan ei mennyt sekaisin.

Teininä kun maistoin, maku oli järkyttävä. Silloinen poikaystävä lisäsi appelsiinimehuun (vai tiivisteeseen?) sokeria ja hiivaa ja viikon päästä kuulemma oli juomakelpoista. Litku oli hiivaisen sameaa, maistui sokeroidulta hiivalta ja puolikas lasillinenkin sai vatsan sekaisin.

Jos kiljun tekeminen oikeasti kiinnostaa, niin satsaa sen verran että ostat kunnon saavit jollain ilmalukolla (?), panimosokeria ja -hiivaa, kirkasteet (?) ja tutustut netissä ohjeisiin. Oliskohan tuon vissyä muistuttavan kiljun tekemiseen mennyt 2 tai 4 viikkoa, joten ihan viikossa et taida juotavaksi kelpaavaa kiljua saada. Vaikka ostelisit tarpeelliset vehkeet lasipottuja myöten, tulee se silti kaljan juomista halvemmaksi ja hyvällä tuurilla saat litkua vielä myytyäkin jollekin viikonloppualkoholistille.

Vierailija
12/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kilju on jumalten juoma!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.03.2015 klo 15:15"]Höpö höpö, ei kilju niin hirveältä maistu. Olen aikoinani juonut todella paljon kiljua ja voi sanoa, että kaikissa on sama perusmaku...tuttu perusmaku...kuiva valkoviini. Jos tykkää kuivasta valkoviinistä, niin kilju muistuttaa maultaan aika paljon sitä. Kilju tosin pierettää aika tavalla ja maha saattaa mennä löysälle.
[/quote]

No ei helvetti varmasti maistu kuivalta valkoviiniltä! Kiljuun ei edes tule rypäleitä. Vaihda viini merkkiä. :D

Vierailija
14/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.03.2015 klo 15:13"]Viini tislataan?
[/quote]
Kyllä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän isseellä oli sellainen monenkymmenen litran saavi, jossa se valmisti kiljua :D Oli kuulemma halpaa....

Vierailija
16/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiljun ensimaku on huonon valkkarin tyyppinen, mutta sitten hiivan maku kimpoaa kitalakeen avokaadotyyliin aiheuttaen lähes pakonomaise oksennusrefleksin.... vaatii totuttelua. About 15 vuotta viime huikasta ja vieläkin muistan elävästi.

Vierailija
17/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiivanen kilju on jumalten juoma pikkusen rapulassa

Vierailija
18/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

hiivaton kilju on kuin vettä jois. mutta menee päähän. eli toimii. ja ei maksa mitään.

Vierailija
19/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pahalta, niin pahalta. Oksennuksen aperitiivi.

Vierailija
20/40 |
14.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laimentakaa vaikkapa kossu n. 10% vahvuuteen niin tiedätte. Siis taiten tehty kunnon kilju. Joku teinien puoliksikäynyt hiivavelli on sitten erikseen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi seitsemän kahdeksan