Mille kilju maistuu
Kommentit (40)
Kai se hiiva häviää, niinku kotiviinissäkin.
Aivan täysin nappiin onnistuessaan, siis kokeneiden tekijöiden valmistamana, se on pahaa. Muutoin eli lähes aina se on kauhean pahaa. Suosittelen "nauttimaan" kiljua vasta siinä vaiheessa, kun on otettu tukevat pohjat tiukasta viinasta. Sitten se menee, ja hyvin usein tulee vielä samaa tietä takaisinkin.
Eikö se ole vain vettä ja alkoholia ja sokeria. Ei kai se nyt kovin pahalle voi maistua. Hiivan pitää antaa laskeutua.
Kilju maistuu, näyttää ja haisee oksennukselta. Jos haluat itse omia juomia tehdä, niin tee mielummin olutta tai viiniä, hankit vain hyvät välineet ja ohjeet.
Hiiva siinä maistuu yhtä voimakkaana kuin vauva.fin moderaattoreitten kusenpolttamissa värkeissä.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2015 klo 15:02"]Eikö se ole vain vettä ja alkoholia ja sokeria. Ei kai se nyt kovin pahalle voi maistua. Hiivan pitää antaa laskeutua.
[/quote]
Usko pois, se on todellakin jotain aivan hirveätä. Aivan sama vaikka olisi todella hyvä ja kokenut kiljun tekemisessä, se on aina paskaa.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2015 klo 14:59"]Kai se hiiva häviää, niinku kotiviinissäkin.
[/quote]
Viini tislataan useaan otteeseen, kiljua ei.
Höpö höpö, ei kilju niin hirveältä maistu. Olen aikoinani juonut todella paljon kiljua ja voi sanoa, että kaikissa on sama perusmaku...tuttu perusmaku...kuiva valkoviini. Jos tykkää kuivasta valkoviinistä, niin kilju muistuttaa maultaan aika paljon sitä. Kilju tosin pierettää aika tavalla ja maha saattaa mennä löysälle.
Viimeksi kun maistoin, eipä maku juuri eronnut kivennäisvedestä. Väri oli kirkas ja litku suhteellisen hajutonta. Vatsakaan ei mennyt sekaisin.
Teininä kun maistoin, maku oli järkyttävä. Silloinen poikaystävä lisäsi appelsiinimehuun (vai tiivisteeseen?) sokeria ja hiivaa ja viikon päästä kuulemma oli juomakelpoista. Litku oli hiivaisen sameaa, maistui sokeroidulta hiivalta ja puolikas lasillinenkin sai vatsan sekaisin.
Jos kiljun tekeminen oikeasti kiinnostaa, niin satsaa sen verran että ostat kunnon saavit jollain ilmalukolla (?), panimosokeria ja -hiivaa, kirkasteet (?) ja tutustut netissä ohjeisiin. Oliskohan tuon vissyä muistuttavan kiljun tekemiseen mennyt 2 tai 4 viikkoa, joten ihan viikossa et taida juotavaksi kelpaavaa kiljua saada. Vaikka ostelisit tarpeelliset vehkeet lasipottuja myöten, tulee se silti kaljan juomista halvemmaksi ja hyvällä tuurilla saat litkua vielä myytyäkin jollekin viikonloppualkoholistille.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2015 klo 15:15"]Höpö höpö, ei kilju niin hirveältä maistu. Olen aikoinani juonut todella paljon kiljua ja voi sanoa, että kaikissa on sama perusmaku...tuttu perusmaku...kuiva valkoviini. Jos tykkää kuivasta valkoviinistä, niin kilju muistuttaa maultaan aika paljon sitä. Kilju tosin pierettää aika tavalla ja maha saattaa mennä löysälle.
[/quote]
No ei helvetti varmasti maistu kuivalta valkoviiniltä! Kiljuun ei edes tule rypäleitä. Vaihda viini merkkiä. :D
[quote author="Vierailija" time="14.03.2015 klo 15:13"]Viini tislataan?
[/quote]
Kyllä
Meidän isseellä oli sellainen monenkymmenen litran saavi, jossa se valmisti kiljua :D Oli kuulemma halpaa....
Kiljun ensimaku on huonon valkkarin tyyppinen, mutta sitten hiivan maku kimpoaa kitalakeen avokaadotyyliin aiheuttaen lähes pakonomaise oksennusrefleksin.... vaatii totuttelua. About 15 vuotta viime huikasta ja vieläkin muistan elävästi.
Hiivanen kilju on jumalten juoma pikkusen rapulassa
hiivaton kilju on kuin vettä jois. mutta menee päähän. eli toimii. ja ei maksa mitään.
Pahalta, niin pahalta. Oksennuksen aperitiivi.
Laimentakaa vaikkapa kossu n. 10% vahvuuteen niin tiedätte. Siis taiten tehty kunnon kilju. Joku teinien puoliksikäynyt hiivavelli on sitten erikseen.
Vaatii paljon sokeria että sitä pystyy juomaan, huh huh miten hiivaista se olikaan :)