Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Sämpylätaikina veteen vai maitoon
Kommentit (5)
Yleensä teemme veteen, joskus vähän 'vissyäkin' lorautellaan joukkoon. Maitoa emme raaski sämpylöihin tuhlata, sitä kun muutenkin kuluu meillä tolkuttomat määrät :D.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nä teen yleensä veteen tai juustonheraan. Teen juuren, johon vesi, hiiva, suola, öljy ja siirappi (käytän leivontasiirappia) ja jauhoja. Juuri saa olla löysän puuron paksuista. Juuri saa käydä tuntejakin ja sitten alustan taikinan ja nostatan ja leivon sämpylöiksi ja taas nostatan ja paistan. Tästä tulee hyviä.
Veteen tulee mielestäni parempia, niinkuin pullastakin. Taikina veteen ja nopea paisto kuumassa vähän ylikypsäksi, niin hyviä tulee.
Alue: Aihe vapaa
Riippuu tilanteesta. Jos sul on hapanta maitoo, niin teet siihen. Jos sul on vettä, niin teet siihen. Opit sitte kun kokeilet. Tätä äiditkin aina sanoi.