Kasvisruoka on oikein hyvää
Miksi ihmeessä vegaanit haluavat syödä ruokaa, joka maistuu lihalle?
Käyttävät kaikenlaisia korvikkeita saadakseen kasvikset maistumaan lihalle.
Kommentit (15)
Niitä tuotteita tehdään lihansyöjille, jotka eivät osaa kuvitella ruokavaliota ilman lihaa mutta jotka haluavat syödä edes vähän terveellisemmin.
Jos osaat laittaa vegaaniruokaa niin et noilla tuotteilla tee mitään.
Tykkään lihan mausta ja koostumuksesta mutta en tahdo syödä lihaa. Tämä on joillekin jotenkin ihan mahdotonta käsittää. Juon alkoholitonta oluttakin koska tykkään oluen mausta mutta en tahdo juoda alkoholia.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään lihan mausta ja koostumuksesta mutta en tahdo syödä lihaa. Tämä on joillekin jotenkin ihan mahdotonta käsittää. Juon alkoholitonta oluttakin koska tykkään oluen mausta mutta en tahdo juoda alkoholia.
Korviketta aidon sijaan. Mitä järkeä??
Vierailija kirjoitti:
Tykkään lihan mausta ja koostumuksesta mutta en tahdo syödä lihaa. Tämä on joillekin jotenkin ihan mahdotonta käsittää. Juon alkoholitonta oluttakin koska tykkään oluen mausta mutta en tahdo juoda alkoholia.
Myönnän, minusta tuo on aivan käsittämätöntä. Liha lihana ja kasvikset kasviksina.
Kasvissyöjänä olen huomannut, että söit sitten vain pelkkiä porkkanoita ja papuja, tai myös kasvispihvejä silloin tällöin, jollain sekasyöjällä on aina jokin mielipide asiasta. :D
Vastauksena aloitukseen: pidän lihan mausta ja tekstuurista, mutta en halua syödä lihaa tai mitään muutakaan eläinperäistä. Kasvis makkarat ja pihvit tuovat kivaa vaihtelua ruokavalioon, mutta usein en niitä syö suolan takia.
Kasvisruoka on hyvää kun siihen lisätään lihaa. 🤗
Vierailija kirjoitti:
Kasvissyöjänä olen huomannut, että söit sitten vain pelkkiä porkkanoita ja papuja, tai myös kasvispihvejä silloin tällöin, jollain sekasyöjällä on aina jokin mielipide asiasta. :D
Vastauksena aloitukseen: pidän lihan mausta ja tekstuurista, mutta en halua syödä lihaa tai mitään muutakaan eläinperäistä. Kasvis makkarat ja pihvit tuovat kivaa vaihtelua ruokavalioon, mutta usein en niitä syö suolan takia.
Mä taas en erityisesti pidä lihasta, en sen maista, enkä sen rakenteesta tai suutuntumasta. En pidä näistä nyhtökaurahärkiksistäkään, en niiden mausta, rakenteesta tau suutuntumasta - mutta mitään samaa kuin lihassahan näissä ei ole. Molemmat pahoja, eri syistä.
Herneet on hyviä. Kikherneet on ok. Linssit on hyviä. Pavut on hyviä, paitsi soijapavut, joita näköjaan saa vain kovina ja mauttomiksi keitettyinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvissyöjänä olen huomannut, että söit sitten vain pelkkiä porkkanoita ja papuja, tai myös kasvispihvejä silloin tällöin, jollain sekasyöjällä on aina jokin mielipide asiasta. :D
Vastauksena aloitukseen: pidän lihan mausta ja tekstuurista, mutta en halua syödä lihaa tai mitään muutakaan eläinperäistä. Kasvis makkarat ja pihvit tuovat kivaa vaihtelua ruokavalioon, mutta usein en niitä syö suolan takia.
Kyllä on onnettomat tiedot ravinnosta, jos vain suola huolettaa.
Tosin näin vegaaneilla onkin, tiedot vähissä =)
Aika kovat johtopäätökset vedit yhdestä viestistäni. Alappas saman tien tilastotieteilijäksi. xD
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvissyöjänä olen huomannut, että söit sitten vain pelkkiä porkkanoita ja papuja, tai myös kasvispihvejä silloin tällöin, jollain sekasyöjällä on aina jokin mielipide asiasta. :D
Vastauksena aloitukseen: pidän lihan mausta ja tekstuurista, mutta en halua syödä lihaa tai mitään muutakaan eläinperäistä. Kasvis makkarat ja pihvit tuovat kivaa vaihtelua ruokavalioon, mutta usein en niitä syö suolan takia.
Kyllä on onnettomat tiedot ravinnosta, jos vain suola huolettaa.
Tosin näin vegaaneilla onkin, tiedot vähissä =)
Ihan väkisin on saatava vegaaneja haukkua jostain.
Jos noin kauheasti kadehdituttaa, kokeilepa itse ruveta vegaaniksi. Ei se niin vaikeaa ole. Ainakin jos osaa tehdä ruokaa, silloin voi tosiaan nyhtikset ja härkikset jättää rauhassa kaupan hyllylle.
Vierailija kirjoitti:
Kasvisruoka on hyvää kun siihen lisätään lihaa. 🤗
Perunat, paprikat, maissit, herneet ja sipulit sopivat hyvin liharuokien lisukkeiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvissyöjänä olen huomannut, että söit sitten vain pelkkiä porkkanoita ja papuja, tai myös kasvispihvejä silloin tällöin, jollain sekasyöjällä on aina jokin mielipide asiasta. :D
Vastauksena aloitukseen: pidän lihan mausta ja tekstuurista, mutta en halua syödä lihaa tai mitään muutakaan eläinperäistä. Kasvis makkarat ja pihvit tuovat kivaa vaihtelua ruokavalioon, mutta usein en niitä syö suolan takia.
Mä taas en erityisesti pidä lihasta, en sen maista, enkä sen rakenteesta tai suutuntumasta. En pidä näistä nyhtökaurahärkiksistäkään, en niiden mausta, rakenteesta tau suutuntumasta - mutta mitään samaa kuin lihassahan näissä ei ole. Molemmat pahoja, eri syistä.
Herneet on hyviä. Kikherneet on ok. Linssit on hyviä. Pavut on hyviä, paitsi soijapavut, joita näköjaan saa vain kovina ja mauttomiksi keitettyinä.
Hae pakastealtaasta edamame-papuja. Niitä ei tarvitse kuin keittää muutama minuutti.
Kasvissyöjät syövät linssejä, papuja, soijaa, tofua, pähkinöitä, kikherneitä jne eikä mitenkään lihankorvikkeita. Niille on eri kohderyhmät. Kasvisruokaa voi olla todella todella hyvää.
En ole syönyt lihaa neljännesvuosisataan, en ole koskaan kaivannut lihan makua. Sitä en lakkaa ihmettelemästä, miksi jotkut ihmiset näkevät vaivaa kaltaisieni ruokavaliosta.
Aika paljon kaupoissa on vegaanisia ruokatuotteita, jotka kuvastavat tätä päivää: on juomia, valmisruokia ja suolaisia ja makeita herkkuja ja välipaloja.
Osa vegaanisista ruoista on korvikkeita ei-vegaanisille ruokatuotteille, mutta ongelma on siinä, että niiden ravintoarvot eivät ole samat ja niissä on paljon rasvaa ja lisäaineita. Esim. vegaaniset juustot ovat kalliita ja pahanmakuisia, kaikissa ei edes ole lisätty kalsiumia ja proteiinia on vähemmän kuin maidosta tehdystä juustossa.
Jos yrittää syödä terveellisesti ja edullisesti, se ei ihan helposti onnistu koska heviosastolla taas on usein huonolaatuista ja/tai kallista tavaraa. Etenkin talvisin.
Luulen että monien vegaanien on helpompi käyttää lihankorvikkeita, koska sellaiset ovat muodossa, josta on tottunut valmistamaan lihaa ja kun suuri osa resepteistä on ei-vegaanisia, niitä on näppärämpi sitten soveltaa kun on lihan tai makkaran tai kalan tilalla joku vastaavanoloinen tuote. Ehkä vasta vegaaniksi ruvenneille on tutumpaa syödä soijamakkaraa kuin vaikkapa valmistaa tofua kiinalaisittain tms.
Itse neuvoisin enemmänkin kokeilemaan erimaalaisia ruokia, jotka ovat jo alkujaan vegaanisia. Suomalaisessa keittössähän sellaisia ei hirveästi ole, mutta muualla kyllä. Ja jos on tottunut syömään enimmäkseen lihaa ja maitotuotteita, niin voi olla ettei ole tottunut käyttämään kasviksia ja hedelmiä monipuolisesti. Kannattaa siis kokeilla uusiakin vihanneksia ja etsiä niiden valmistamiseen reseptejä.
Ihan samaa mieltä, mitä järkeä syödä niin prosessoitua sekasikiöruokaa