Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Minua pitkään vaivannut kysymys, ruuan säilyvyydestä

Vierailija
12.02.2015 |

Miksi esimerkiksi maidosta/kermasta/voista tehdyt leivonnaiset voidaan säilyttää lämpimässä, mutta maito, kerma ja voi eivät sellaisenaan säily?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No en mä kovin kermaisia säilytä. 

Vierailija
2/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivonnaisissa oleva sokeri = säilöntäaine

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.02.2015 klo 21:29"]Leivonnaisissa oleva sokeri = säilöntäaine
[/quote]

No niinpä tietysti! Kuka väittää ettei tästä palstasta ole hyötyä. Ap.

Vierailija
4/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sekoittaa maitoon sokeria, säilyykö se paremmin huoneenlämmössä?

Vierailija
5/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muakin kiinnostaa, vaikuttaako se jotain että leivonnaiset paistuvat n. 200 asteessa n. 15 min. Pilkkoutuuko niistä jotakin oleellista?

Aloittaja tuskin tarkoitti jotakin kermavaahdon säilymistä lämpimässä.

Vaikka vanhat ihmisethän säilyttää täytekakkuja josskin puolilämpimässä kellarissa monta päivää.

Vierailija
6/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.02.2015 klo 21:34"]

Jos sekoittaa maitoon sokeria, säilyykö se paremmin huoneenlämmössä?

[/quote]

no ei, kyllä se alkaa aika railakkaasti käymään.

Leivonnaisissa paistaminen tuhoaa mikrobit ja entsyymit hetkeksi. Kyllä se lopulta alkaa pilaantua kuitenkin. Homeet iskee kimppuun, jos ei se tuote ei pääse kuivumaan. Ja rasva härskiintyy pian huoneenlämmössä, joten ei niitä kovin kauan kannata huoneenlämmössä pitää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mua on ihmetyttänyt se että johonkin levonnaisiin kuten hannatäteihin käytetään hapannutta kermaa. Eikö happamaksi mennyt kerma ole pilaantunutta?

Vierailija
8/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuumentamaton maitoruoka ei säily!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.02.2015 klo 21:40"]

Mua on ihmetyttänyt se että johonkin levonnaisiin kuten hannatäteihin käytetään hapannutta kermaa. Eikö happamaksi mennyt kerma ole pilaantunutta?

[/quote]

Ei ole välttämättä. Mietipä esim. Smetanaa, se on hapatettua. Samoin creme fraiche, jogurtti, viili

Vierailija
10/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli juju onkin kuumennus, eikä sokeri?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No en minä ainakaan reilusti maitoa sisältäviä säilytä. Mutta pullahan on kuivaa, säilyyhän se maitojauhekin.

Vierailija
12/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.02.2015 klo 21:42"]

[quote author="Vierailija" time="12.02.2015 klo 21:40"]

Mua on ihmetyttänyt se että johonkin levonnaisiin kuten hannatäteihin käytetään hapannutta kermaa. Eikö happamaksi mennyt kerma ole pilaantunutta?

[/quote]

Ei ole välttämättä. Mietipä esim. Smetanaa, se on hapatettua. Samoin creme fraiche, jogurtti, viili

[/quote]

Niin, ja viiliä voi tehdä laittamalla lusikallisen viiliä maitoon, ja jättämällä päiväksi lämpimään.

Oletan että noissa maitotuotteissa ne maitohappobakteerit ottavat vallan, eivätkä muut terveydelle haitalliset niinkään lisäänny tms. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.02.2015 klo 21:43"]

Eli juju onkin kuumennus, eikä sokeri?

[/quote]

Juuri näin. Sokeria pitää olla vähintään 20%, että sillä on säilönnällisiä vaikutuksia.

Vierailija
14/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.02.2015 klo 21:47"]

[quote author="Vierailija" time="12.02.2015 klo 21:42"]

[quote author="Vierailija" time="12.02.2015 klo 21:40"]

Mua on ihmetyttänyt se että johonkin levonnaisiin kuten hannatäteihin käytetään hapannutta kermaa. Eikö happamaksi mennyt kerma ole pilaantunutta?

[/quote]

Ei ole välttämättä. Mietipä esim. Smetanaa, se on hapatettua. Samoin creme fraiche, jogurtti, viili

[/quote]

Niin, ja viiliä voi tehdä laittamalla lusikallisen viiliä maitoon, ja jättämällä päiväksi lämpimään.

Oletan että noissa maitotuotteissa ne maitohappobakteerit ottavat vallan, eivätkä muut terveydelle haitalliset niinkään lisäänny tms. 

[/quote]

 

Oikein meni!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä kuin muistutitte, sillä meinasin unohtaa päärynäpiirakkani keittön pöydälle. Oli siellä jäähtymässä.

Vierailija
16/16 |
12.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuotteet ovat kypsiä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme seitsemän