Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kukaan allerginen raa'alle omenalle?

Vierailija
06.02.2015 |

Voitko juoda kuitenkin omenasiideriä? Onko siis samaan tapaan kuin esimerkiksi omenahillo vaaraton?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
07.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en voi enää kunnolla hengittää, jos syön raa'an omenan. Kypsennettynä ei mitään ongelmaa!

Vierailija
2/11 |
07.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

11 - sulla voi olla kyse kans ristiinreagoinnista, sillä kotimaisia omenoita ei ole saatavilla keväällä kun koivu kukkii.

 

Vai etkö pysty syömään ulkomaisia omenoita syksylläkään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
07.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mites omenatuoremehu? Voiko sitä juoda näin siitepölyaikana omenalle allerginen?

Vierailija
4/11 |
07.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä oon kanssa tavallisimmin ompulle allerginen, kotipuusta voin kyllä syödä ja kaupastakin kotimaista jonkin verran, mikähän siinäkin on.

Vierailija
5/11 |
06.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voin. Kaikki, missä on kypsennettyä omenaa käy. Mutta mä en oo mitenkään sikaallerginen. Saatan syödä kotimaisen omenan syksyllä ja oireena on kutinaa, muttei mitään sietämätöntä. Keväällä saan oireita, jos olen samassa huoneessa, missä kuoritaan omenaa. Liittyy siis siitepölyyn, jolle olen myöskin allerginen. 

Vierailija
6/11 |
06.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiesittekö että omenan ytimessä on syanidia, joku saattaa olla herkkä jo sille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
06.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.02.2015 klo 22:41"]Tiesittekö että omenan ytimessä on syanidia, joku saattaa olla herkkä jo sille.
[/quote]Eli omena saattaa aiheuttaa yliherkälle astmaattisiaoireita ja tukehtumisen tunnetta

Vierailija
8/11 |
06.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mies ei voi syödä omenaa kypsentämättömänä. Siis sellaisenaan (eihän se raakaa ole oikeastaan siinä vaiheessa kun putoaa puusta). Omenasiideriä voi juoda, voi syödä vaikka omenapiirakkaa tai omenahilloa. Usein hedelmien ja marjojen allergisoivuus vähenee kypsennettäessä, säilöttäessä tai pakastettaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
06.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika monet koivuallergiaiset saavat oireita raa'asta omenasta, mutta kypsennettynä, siiderissä jne omppu on ok. Sama juttu on monien muidenkin ruoka-aineiden kanssa (esim kirsikka, persikka, luumu, päärynä, nektariini, kiivi, ananas, mango, tomaatti, paprika, raaka porkkana, pähkinät, mantelit ja siemenet).

Vierailija
10/11 |
06.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En pysty juomaan myöskään ns. aitoja siidereitä eli siis lähinnä jotain Brittipanimoiden. Noi suomalaiset esanssilitkut ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
06.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen allerginen vain joillekin omenille. Yleensä ottaen makeammille enemmän, kirpeille lajikkeille en yleensä ollenkaan. Kyseessä on koivuallegian ristiallergia, joka on pahimmillaan keväällä ja kesällä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan neljä