Jos sulattaa pakastimen, niin riittääkö
sisällön asialliseen säilymiseen, että ulkona on pakkasta vai pitääkö olla paljon pakkasta?
Paljonko?
Kommentit (8)
Kunhan ei sula, ei se sulatus niin kauaa kestä että pienemmästä pakkasesta menisi pilalle
Kyllä muutama pakkasaste riittää. Ei siinä pakastimen sulatuksessa kauaa mene, jos laittaa kuumaa vettä astioihin ja pakastimeen.
Ensin käytät konetta yli 12 tuntia pakastusteholla. Sitten pakkaat tuotteet kylmälaukkuihin ja viet ulos pakkaseen. Jos eivät mahdu kylmälaukkuihin, laita vaikka pahvilaatikoihin tai matkalaukkuihin, joihin voit panna sanomalehteä eristeeksi. Tärkeintä on pakata tiiviisti. Näillä konstein pakasteet pysyvät hyvin jäässä sen pari tuntia, minkä sulatus ja kuivatus enintään kestää.
Pakkasessakin on vain noin -4 astetta. Että pikku pakkanen riittää.
[quote author="Vierailija" time="26.01.2015 klo 11:32"]Pakkasessakin on vain noin -4 astetta. Että pikku pakkanen riittää.
[/quote]kyllä pakastimen lämpötila pitää olla vähintään -18 ast.
[quote author="Vierailija" time="26.01.2015 klo 11:31"]
Ensin käytät konetta yli 12 tuntia pakastusteholla. Sitten pakkaat tuotteet kylmälaukkuihin ja viet ulos pakkaseen. Jos eivät mahdu kylmälaukkuihin, laita vaikka pahvilaatikoihin tai matkalaukkuihin, joihin voit panna sanomalehteä eristeeksi. Tärkeintä on pakata tiiviisti. Näillä konstein pakasteet pysyvät hyvin jäässä sen pari tuntia, minkä sulatus ja kuivatus enintään kestää.
[/quote]
Ajattelin kantaa tavarat, pakasteet ihan noissa koreissa ulos.
[quote author="Vierailija" time="26.01.2015 klo 11:43"]
[quote author="Vierailija" time="26.01.2015 klo 11:31"]
Ensin käytät konetta yli 12 tuntia pakastusteholla. Sitten pakkaat tuotteet kylmälaukkuihin ja viet ulos pakkaseen. Jos eivät mahdu kylmälaukkuihin, laita vaikka pahvilaatikoihin tai matkalaukkuihin, joihin voit panna sanomalehteä eristeeksi. Tärkeintä on pakata tiiviisti. Näillä konstein pakasteet pysyvät hyvin jäässä sen pari tuntia, minkä sulatus ja kuivatus enintään kestää.
[/quote]
Ajattelin kantaa tavarat, pakasteet ihan noissa koreissa ulos.
[/quote]
No sitten ne korit kannattaa latoa kylki kylkeen ja peittää jollakin pressulla tms. Ja tärkeää - vaikka alapeukkuja saikin - on tosiaan ennen sulatusta kylmettää tuotteet n. -25 asteeseen. Siinä on varaa hiukan lämmetäkin ja silti pysyä -18:ssa.
Täällä mitään tiedetä...