Millainen ihminen ei säilytä leipää pakastimessa?
Joku väitti täällä, että leipä menee vanhaksi. Ei varmasti mene!
Kommentit (25)
Kuka nyt vanhaa leipää ostaa? Tuore leipä, viipaleiksi jos ei jo ole, ja pakastimeen. Sieltä sitten lämmityksen kautta voikäsittelyyn ja suuhun. Nam.
Kannattaako pakastinta pitää päällä ensinkään näillä sähkönsiirtohinnoilla? Leipäähän saa melko halvallakin.
Itse ostan vain pieniä leipäpusseja. Niiden sulattaminen turhauttaa.
Ap, tietenkin leipä menee vanhaksi.
Ja leipä jossa ei ole mitään säilytysainetta, kuten tuore leivät, vanhenevat nopeasti, jo kahdessa, kolmessa päivässä.
Riippuu myös siitä, onko kyseessä vaaleat leivät, vaiko tummat leivät. Vaaleat leivät homehtuvat nopeasti, jos säilöntäaineita leivissä ei ole.
Osassa tuoreena ostetuisa täysruisleivistä maku vain paranee parin päivän säilytyksessä.
Tärkeää on sekin, miten leipää säilytetään, yleensä paperipussi säilyttää leivan paremmin, kuin jokin muovipussi.
Viimeisenä käyttöpäivänä ostetun leivän säilytysaika ei lisäännyt sillä, että se pakastetaan.
Mutta tietty sen voi pakastaa.
Minä en väitä, vaan totean. Opi sen ero.
Syön sen verran vähän leipää, että ostan pieniä pusseja. Eipähän tarvitse pakastaa ja sulatella, eikä ole koskaan menneet vanhaksi.
Aina suoraan pakkaseen. Sieltä sitten käyttöön tarpeen mukaan.
Tämmöinen ihminen joka tekee itse leivän ja syö sen kahden päivän aikana.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaako pakastinta pitää päällä ensinkään näillä sähkönsiirtohinnoilla? Leipäähän saa melko halvallakin.
Kuinka?
Kai siellä pakastimessa säilytetään muutakin limppuja ja patonkeja ja sämpylöitä ja muuta leipää.
Kai kaikilla on pakastimessaan pieni määrä vararuokaa, kuten uunijuureksia. vihanneksia, jotain valmiiksi tehtyä ruokaa. Itse leivottua pullaa tai muuta. Ja esimerkiksi pakasteena ostetut karjalanpiirakat ovat erittäin hyvä vararuoka.
Mitäs jos kommentoija sairastuu yhtä-äkkiä, eikä pääsekään vaikka viikkoon kauppaan?
Jos pakastimessa on ruokaa niin sillä pärjää muiden säilykeruokien kanssa tosi pitkään.
Ja leipä on aina ollut kaikkien kansojen perusruoka-aine, leivällä ja vedellä ja suolalla pärjää huonoissakin olosuhteissa pari päivää. Siitäkin huolimatta että tälläkin palstalla monet matamit halveksii koko leivän syömistä. Ruisleipä pitää verensokerin tasaisena, joten jotain ruisleipää kannattaa aina olla muutama siivu tai pieni limppu aina pakastimessa.
Vierailija kirjoitti:
Tämmöinen ihminen joka tekee itse leivän ja syö sen kahden päivän aikana.
Juu, mutta entäs kun sairastut, etkä jaksa etkä pysty leipomaan.
Kyllä pakasteessa pitäisin olla aina olla vararuokaa muutamiksi päiviksi.
Tosin onhan kuivaleipä kuten näkkileivät toinen vaihtoehto.
Jotain tr ansuh om o mus taa reissumiestäkö pitäisi pakastimeen laittaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämmöinen ihminen joka tekee itse leivän ja syö sen kahden päivän aikana.
Juu, mutta entäs kun sairastut, etkä jaksa etkä pysty leipomaan.
Kyllä pakasteessa pitäisin olla aina olla vararuokaa muutamiksi päiviksi.
Tosin onhan kuivaleipä kuten näkkileivät toinen vaihtoehto.
Meillä osaa leipoa leipää myös kummatkin tyttäret ja mies, eli ei tarvitse pakastella vaikka olen kipeänä.
Maistuu pahalle, jäätyneet viipaleet vaikea irrottaa toisistaan, säilyy vain lyhyen aikaa pakastimessa hyvänä. Siksi en pakasta leipää.
"Älä koskaan tee näin! Pakastusvirhe voi pilata leipäsi
Leipätiedotus muistuttaa, että mikäli pakastaa suuremman leipäerän, pitää pakastin säätää pakastusteholle. Pussillisen pakastaminen pienessä pakastimessa vaatii siis pakastustehon päälle laittamisen.
– Liian hitaasti jäätynyt leipä kuivuu ja tulee vanhan makuiseksi.
Kuinka kauan leipä säilyy pakastimessa?
Leipätiedotuksen mukaan jäädyttäminen pysäyttää lähes täysin leivän vanhenemisen. Sen rakenne, ravintoarvo ja ulkonäkö pysyvät lähes muuttumattomina. Pakastimessa leipä säilyy enimmillään kaksi-kolme kuukautta."
Vierailija kirjoitti:
Jos pakastaa osan täysin tuoreesta leivästä, ei se tietenkään vanhene pakastimessa.
Mutta tarjouksesta ostetuissa leivissä on jo se vanhenemispäivä niin lähellä, että pakastaminen ei ainakaan paranna leivän makua.
Mutta kyllähän kauppojen hyllyissä olevat kaikki leivät sisältävät säilytys-ja lisäaineita, että kyllä nuuka ihminen voi pakastaa vaikka viimeisen myyntipäivän leipää.
Vain kaupassa omassa paistetut leivät ovat tuoreita, samoin leipomossa myytävät leivät.
Paahdettuna ja uunissa lämmitetyt leivät, esim. juustolla kuorrutettuna ovat tosi hyviä vanhempinakin.
Kaikkkein tärkein juttu on se, että leivässä ole yhtään hometta.
Vanhenee tuorekin leipä pakastimessa parissa kuukaudessa.
Kannattaa lukea sen leipähyllystä ostamansa leivän tuoteseloste ja mitä se sisältää.
Niissä lukeen mitä leivässä on. Niissä on aina mm. säilytystä lisäävä aine, jauhojen jotain leipovuutta lisäävä aine, ja paljon muutakin aineita, eikä sitä kauraa tai vehnää millä nimellä se myydään.
Joissakin leivissä on myös juuri ne tietyt koodit, jotka tarkoittavat sitä, että leipään on lisätty sen säilyvyyttä lisääviä aineosia.
Vai miten luulette, että jotain patonkenja, sämpylöitä, Ransaknaleipää sun muita voidaan myydä jopa viikko leipomis päivän jälkeen.
Itse leivottuina huoneenlämmössä säilytettetyä, ilman mitään säilöntäaineita, nuo alkavat muodostaa hometta jo kolmessa päiväsässä.
Kokeilkaa, niin näette.
Vierailija kirjoitti:
Itse ostan vain pieniä leipäpusseja. Niiden sulattaminen turhauttaa.
No otan sen kannikan kerrallaan sieltä pussista, pakkoko se koko pussia on sulattaa?
Leipä maistuu aina tuoreelta kun on pakastettu tai ainakin jääkaapissa säilytetty.
Jos pakastaa osan täysin tuoreesta leivästä, ei se tietenkään vanhene pakastimessa.
Mutta tarjouksesta ostetuissa leivissä on jo se vanhenemispäivä niin lähellä, että pakastaminen ei ainakaan paranna leivän makua.
Mutta kyllähän kauppojen hyllyissä olevat kaikki leivät sisältävät säilytys-ja lisäaineita, että kyllä nuuka ihminen voi pakastaa vaikka viimeisen myyntipäivän leipää.
Vain kaupassa omassa paistetut leivät ovat tuoreita, samoin leipomossa myytävät leivät.
Paahdettuna ja uunissa lämmitetyt leivät, esim. juustolla kuorrutettuna ovat tosi hyviä vanhempinakin.
Kaikkkein tärkein juttu on se, että leivässä ole yhtään hometta.