Voi hemmetti, oon säilyttänyt liköörin väärin!
Mulla on ollut kaksi vähän kalliimpaa kermalikööriä baarikaapissa, toinen 2 kk ja toinen 4 kk. Ovat avattuja. Tänään alkossa tuli puheeksi myyjän kanssa kermaliköörin säilytys, sanoi että säilyvät _kylmässä_ avattuina muutamia viikkoja! En oo huomannut maussa tai koostumuksessa mitään eroa, pitääkö noi nyt kaataa pois? Molemmissa alkoholia 22 %. En oo ennenkään tajunnut tota kylmässä säilyvyyttä, ja vieraillekin oon tarjonnut avattuna huoneenlämmössä säilytettyä Baileysia...
Kommentit (7)
Kyl sä huomaat jos kerma on "leikannut". Varmaan vielä ok, ellet huomanut koostumuksessa mitään.
Ite olen ainakin naukkaillut just kermalikööriä ihan varmaan puolen vuoden sisällä aina välillä, ei ole maistunut oudolta tai tullut mitään! Kuivakaapissa olen säilyttänyt, en itsekään ole pahemmin miettinyt, mutta nyt tajuankin että sitä varmaan jääkaapissa kannattaisi pitää... Ei kumminkaan mene noin nopeasti pilalle :o
[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 17:26"]
Miten muistelisin et Baileys säilyisi vuodenkin avattuna.
[/quote]Avaamattomana vuosi, avattuna muutama viikko, säilytetään avattuna kylmässä.
Huh, ehkä mä nyt ainakin itse uskallan juoda noita :) Alkon myyjäkin sanoi, että sen kyllä huomaa, jos likööri on pilalla, yleensä koostumuksesta. No nyt ne pullot on kylmässä, hyvinkin saattavat tyhjetä uuden vuoden juhlissa loppuillasta ;)
ap
Miten muistelisin et Baileys säilyisi vuodenkin avattuna.