Onko täällä leipojaneroja paikalla?
Teen kurpitsaleipää, mutta mun vuoka on isompi kuin mitä ohjeessa käsketään ja teen vain yhden isomman leivän kolmen pienemmän sijaan. Ajattelin puolittaa tuon reseptin aineet, mutta miten vaikuttaa leipomisaikaan ja lämpötilaan kun teen vain yhden isomman leivän kolmen pienemmän sijaan? Tässä siis vielä resepti:
https://www.allrecipes.com/recipe/6820/downeast-maine-pumpkin-bread/
Kommentit (7)
En oo varma ymmärsinkö mutta lämpöä tuskin tarvii laskea, ei sulla varmaan niin iso vuoka oo. Ja kokeilet vaikka tikulla koska on valmis.
Muutenkin uunit ovat erilaisia niin vaikea sanoa paistoaikaa.
Vierailija kirjoitti:
En oo varma ymmärsinkö mutta lämpöä tuskin tarvii laskea, ei sulla varmaan niin iso vuoka oo. Ja kokeilet vaikka tikulla koska on valmis.
Muutenkin uunit ovat erilaisia niin vaikea sanoa paistoaikaa.
Kiitos, kaippa sitten vain tikulla tarpeeksi usein tuikkailen ja tarkastelen ja pidän lämmön samassa kuin ohjeessa.
Olen leiponut vastaavaa monta kertaa. Pidä sama lämpötila. Vuoan mallikin vaikuttaa. Jos vuoka on tai syvempi ja taikina isompi niin leipomisaika on vähän pidempi. Tarkkaile kakkua paistamisen aikana j kokeile kypsyyttä tikulla.
Onko vuoka kuitenkin saman mallinen? Tuo on kiva tehdä pitkulaiseen vuokaan niin on helpoo leikata viipaleita. Tulee myös mukavan kostea kun on vähän korkeampi leipä tai oikeastaan kakku. Toinen vaihtoehto on käyttää esim muffinssivuokaa. Silloin paistoaika on selvästi lyhyempi.
En ole ap, mutta mulla oli tuossa yli 10kg kurpitsa. Siitä riittää soseeksikin, kun on kaikki pikkelsit ja relissit ja hillot ja marmeladit tehty. Taitaa riittää ruokiinkin 😂
Yleensä teen soseen niin, että keitän kurpitsanpaloja pienessä vesitilkassa ja soseutan sitten. Joskus olen kokeillut uunissa kypsentämistä, mut se oli vähän häsläämistä. Mun tekemänä...
Nostetaan nyt vielä jos joku tietäis...