Ideoita isänpäiväbrunssiin?
Mitä hyvää voisimme lasten kanssa valmistaa isänpäiväbrunssille? Jakakaa hyvät ideanne! :)
Kommentit (19)
Itse puristettua tuoremehua, hyvä munakas, croisantteja ja väliin leikkeleitä, hyvää juustoa, kasviksia. Hedelmiä valmiiksi viipaloituna. Sit mä tekisin sellaisia jenkkityylisiä pieniä pannareita ja niiden päälle mustikoita ja vaahdotettua vaniljakastiketta.
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 13:49"]
Itse puristettua tuoremehua, hyvä munakas, croisantteja ja väliin leikkeleitä, hyvää juustoa, kasviksia. Hedelmiä valmiiksi viipaloituna. Sit mä tekisin sellaisia jenkkityylisiä pieniä pannareita ja niiden päälle mustikoita ja vaahdotettua vaniljakastiketta.
[/quote]
Siis tarkoittiko ap aamupalaa vai brunssia? Ravintoloissa brunssi on yleensä ihan kunnon ruoka, tyyliin alkupalapöytä, lämmin pääateria ja jälkiruoka.
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 13:50"]
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 13:49"]
Itse puristettua tuoremehua, hyvä munakas, croisantteja ja väliin leikkeleitä, hyvää juustoa, kasviksia. Hedelmiä valmiiksi viipaloituna. Sit mä tekisin sellaisia jenkkityylisiä pieniä pannareita ja niiden päälle mustikoita ja vaahdotettua vaniljakastiketta.
[/quote]
Siis tarkoittiko ap aamupalaa vai brunssia? Ravintoloissa brunssi on yleensä ihan kunnon ruoka, tyyliin alkupalapöytä, lämmin pääateria ja jälkiruoka.
[/quote]
Se on aamiaisen ja lounaan risteytys.
Mä meinasin tehdä ja tein juurikin ostoslistan joten voin kertoa oman menuuni, lisäksi kutsumme miehen vanhemmat syömään.
Munakas, pikku bratwursteja, lihapullia, pekonia.
Croissanttia, patonkia, karjalanpiirakkaa (pakkasesta niin ovat lämpimät ja uunituoreet) marmeladia, hedelmiä (melonia, viinirypäleitä)
Kinkkua, meewurstia, juustoa, tomaattia ja kurkkua.
Appelsiinimehua, kahvia.
Teen omalle isälle illaksi suklaakakun joten
teen vähän isomman satsin ja laitan osan massasta laseihin brunsille.
Lisäksi mysliä ja jugurttia.
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 13:50"]
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 13:49"]
Itse puristettua tuoremehua, hyvä munakas, croisantteja ja väliin leikkeleitä, hyvää juustoa, kasviksia. Hedelmiä valmiiksi viipaloituna. Sit mä tekisin sellaisia jenkkityylisiä pieniä pannareita ja niiden päälle mustikoita ja vaahdotettua vaniljakastiketta.
[/quote]
Siis tarkoittiko ap aamupalaa vai brunssia? Ravintoloissa brunssi on yleensä ihan kunnon ruoka, tyyliin alkupalapöytä, lämmin pääateria ja jälkiruoka.
[/quote]
Brunssi on aamupäivällä syötävästä runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmästä tai välimuodosta käytetty nimitys (engl. brunch = breakfast + lunch). Brunssi nautitaan myöhemmin kuin aamiainen, mutta aikaisemmin kuin lounas.
Brunssi aloitetaan yleensä kello 11–12, ja se voi kestää aina kello 15 asti. Brunssin juomiin kuuluvat tavallisesti kahvi ja tee, erilaiset mehut sekä erikoisuutena myös samppanja tai kuohuviini. Brunssissa ruoat ovat aseteltu noutopöytään, josta kukin valitsee mitä haluaa. Brunssi on peräisin Oxfordin yliopistokaupungistalähde?, mutta on tullut tunnetuimmaksi amerikkalaisena pyhäaamiaisena. Amerikkalaiseen brunssiin kuului alun perin munakokkelia, munakkaita, hyydytettyjä munia ja pekonia sekä aamiaismakkaroita. Brunssin luonteeseen kuuluu vapaamuotoisuus ja mutkattomuus, joten ruokapöydän ympärillä liikkuminen, vapaa seurustelu ja paikkojen vaihtaminen kuuluvat asiaan
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 13:54"]Mä meinasin tehdä ja tein juurikin ostoslistan joten voin kertoa oman menuuni, lisäksi kutsumme miehen vanhemmat syömään.
Munakas, pikku bratwursteja, lihapullia, pekonia.
Croissanttia, patonkia, karjalanpiirakkaa (pakkasesta niin ovat lämpimät ja uunituoreet) marmeladia, hedelmiä (melonia, viinirypäleitä)
Kinkkua, meewurstia, juustoa, tomaattia ja kurkkua.
Appelsiinimehua, kahvia.
Teen omalle isälle illaksi suklaakakun joten
teen vähän isomman satsin ja laitan osan massasta laseihin brunsille.
Lisäksi mysliä ja jugurttia.
[/quote]
oiiii vitsi että kuulostaa hyvälle!
Pikkumakkaroita (ei prinssinakkeja) etsin tänään 3 tuntia tämän kaupungin kaupoista. Lidlissäkin oli vain tulisia :( meidän brunssille tulee bostonin papuja, grillitomaattia, salaattia, säilyketölkki croissantteja, munia siten miten sankari toivoo, juuri paistettuja sämpylöitä, tuoremehua, hedelmiä, espressoa vasta jauhetuista pavuista, pancakes, (banaanilla tai tuoreilla mustikoilla) vaahterasiirappia. Yritän huomenna saada naapurikaupungista ne makkarat ja pccolon kuoharia.
Pekonimunia suosittelin jo toisessakin ketjussa :) Eli pekoniviipaleet uuniin hetkeksi niin että hiukan kypsyvät mutta eivät rapeudu. Silikoniseen muffinssivuokaan pohjalle pekonipala ja vuoka "vuorataan" yhdellä pekoniviipaleella. Keskelle rikotaan muna ja vuuat uuniin. Paistoaika riippuu siitä kuinka kypsän munan haluaa. Me tykätään kovasti:) Ja jos on isompi muffinssivuoka, pohjalle voi laittaa vaikka leipäviipaleen.
Hah, meillä on yleensä aina sunnuntaisin (joskus myös lauantaisin) brunssityylinen aamupala kaikkine herkkuineen ja täällä sitä mainostetaan isänpäivän juhla-aamiaisena :DD
t. ulkosuomalainen
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:13"]
Hah, meillä on yleensä aina sunnuntaisin (joskus myös lauantaisin) brunssityylinen aamupala kaikkine herkkuineen ja täällä sitä mainostetaan isänpäivän juhla-aamiaisena :DD
t. ulkosuomalainen
[/quote]
Sanottiinko jossain että Suomessa ei olisi tapana pitää brunsseja kotona viikonloppuisin? Jospa haetaankin vaihtelua siihen tavanomaiseen brunssiin?
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:13"]
Hah, meillä on yleensä aina sunnuntaisin (joskus myös lauantaisin) brunssityylinen aamupala kaikkine herkkuineen ja täällä sitä mainostetaan isänpäivän juhla-aamiaisena :DD
t. ulkosuomalainen
[/quote]
Niinpä. Mutta perus av-mamma tarjoaa normaaleina viikonloppuina perheelleen puuroa, raejuustoa ja ruisleivän känttyä, ja ehkä skyr-rahkaa. Pitää nääs olla terveellistä!
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:13"]
Hah, meillä on yleensä aina sunnuntaisin (joskus myös lauantaisin) brunssityylinen aamupala kaikkine herkkuineen ja täällä sitä mainostetaan isänpäivän juhla-aamiaisena :DD
t. ulkosuomalainen
[/quote]
Niin, entä sitten? Koitko tällä kommentillasi tuovasi suurenkin panoksen tähän keskusteluun jossa pyydettiin ideoita? t: Pekonimunia suositellut
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:18"]
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:13"]
Hah, meillä on yleensä aina sunnuntaisin (joskus myös lauantaisin) brunssityylinen aamupala kaikkine herkkuineen ja täällä sitä mainostetaan isänpäivän juhla-aamiaisena :DD
t. ulkosuomalainen
[/quote]
Niinpä. Mutta perus av-mamma tarjoaa normaaleina viikonloppuina perheelleen puuroa, raejuustoa ja ruisleivän känttyä, ja ehkä skyr-rahkaa. Pitää nääs olla terveellistä!
[/quote]
Ei kun syön itse puuroa ja raeuustoa, voisin syödä sitä älyttömästi. Muu perhe syö sämpylöitä, jugurttia ja mysliä, munakkaita ja joskus jotain puuroakin. Juhlapäivinä vedän minäkin pekonit ja muut härpäkkeet.
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:10"]
Pekonimunia suosittelin jo toisessakin ketjussa :) Eli pekoniviipaleet uuniin hetkeksi niin että hiukan kypsyvät mutta eivät rapeudu. Silikoniseen muffinssivuokaan pohjalle pekonipala ja vuoka "vuorataan" yhdellä pekoniviipaleella. Keskelle rikotaan muna ja vuuat uuniin. Paistoaika riippuu siitä kuinka kypsän munan haluaa. Me tykätään kovasti:) Ja jos on isompi muffinssivuoka, pohjalle voi laittaa vaikka leipäviipaleen.
[/quote]
Taitaa olla ihan omassa päässäsi kehitelty resepti, sen verran kammottavalta kuulostaa. Huh huh.
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:26"]
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:10"]
Pekonimunia suosittelin jo toisessakin ketjussa :) Eli pekoniviipaleet uuniin hetkeksi niin että hiukan kypsyvät mutta eivät rapeudu. Silikoniseen muffinssivuokaan pohjalle pekonipala ja vuoka "vuorataan" yhdellä pekoniviipaleella. Keskelle rikotaan muna ja vuuat uuniin. Paistoaika riippuu siitä kuinka kypsän munan haluaa. Me tykätään kovasti:) Ja jos on isompi muffinssivuoka, pohjalle voi laittaa vaikka leipäviipaleen.
[/quote]
Taitaa olla ihan omassa päässäsi kehitelty resepti, sen verran kammottavalta kuulostaa. Huh huh.
[/quote]
Pekonit ja muna on aika tyypillinen yhdistelmä aamiaisella/brunssilla :) Tätä sinunkaan kommenttiasi en varsinaisesti ymmärrä. Kaikkien ei ole pakko tykätä kaikesta mutta onko kaikki ilkeydet pakko suoltaa näppikseltä ulos ilman mitään järkevää mikä liittyisi aiheeseen?
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:29"]
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:26"]
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:10"]
Pekonimunia suosittelin jo toisessakin ketjussa :) Eli pekoniviipaleet uuniin hetkeksi niin että hiukan kypsyvät mutta eivät rapeudu. Silikoniseen muffinssivuokaan pohjalle pekonipala ja vuoka "vuorataan" yhdellä pekoniviipaleella. Keskelle rikotaan muna ja vuuat uuniin. Paistoaika riippuu siitä kuinka kypsän munan haluaa. Me tykätään kovasti:) Ja jos on isompi muffinssivuoka, pohjalle voi laittaa vaikka leipäviipaleen.
[/quote]
Taitaa olla ihan omassa päässäsi kehitelty resepti, sen verran kammottavalta kuulostaa. Huh huh.
[/quote]
Pekonit ja muna on aika tyypillinen yhdistelmä aamiaisella/brunssilla :) Tätä sinunkaan kommenttiasi en varsinaisesti ymmärrä. Kaikkien ei ole pakko tykätä kaikesta mutta onko kaikki ilkeydet pakko suoltaa näppikseltä ulos ilman mitään järkevää mikä liittyisi aiheeseen?
[/quote]
Niin on tyypillinen yhdistelmä mutta mitä helvettiä ne siellä muffinsivuoassa ja uunissa tekevät?
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:31"]
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:29"]
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:26"]
[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 14:10"]
Pekonimunia suosittelin jo toisessakin ketjussa :) Eli pekoniviipaleet uuniin hetkeksi niin että hiukan kypsyvät mutta eivät rapeudu. Silikoniseen muffinssivuokaan pohjalle pekonipala ja vuoka "vuorataan" yhdellä pekoniviipaleella. Keskelle rikotaan muna ja vuuat uuniin. Paistoaika riippuu siitä kuinka kypsän munan haluaa. Me tykätään kovasti:) Ja jos on isompi muffinssivuoka, pohjalle voi laittaa vaikka leipäviipaleen.
[/quote]
Taitaa olla ihan omassa päässäsi kehitelty resepti, sen verran kammottavalta kuulostaa. Huh huh.
[/quote]
Pekonit ja muna on aika tyypillinen yhdistelmä aamiaisella/brunssilla :) Tätä sinunkaan kommenttiasi en varsinaisesti ymmärrä. Kaikkien ei ole pakko tykätä kaikesta mutta onko kaikki ilkeydet pakko suoltaa näppikseltä ulos ilman mitään järkevää mikä liittyisi aiheeseen?
[/quote]
Niin on tyypillinen yhdistelmä mutta mitä helvettiä ne siellä muffinsivuoassa ja uunissa tekevät?
[/quote]
Sinähän vallan edistyksellinen olet. Mitään uutta ei voi kokeilla?
Meillä on brunssilla esim
- perunatortillaa jossa aurinkokuivattua tomaattia lisämakua antamassa ja jotain tuoremakkaraa (chorizo, merquez tms) lisänä
- tai perunasalaatti (öljykastike, ei majoneesi) jossa kaprista, aurinkokuivattua tomaattia, parmankinkkua tai em makkaroita yms
- valkoista sipulipizzaa http://www.gloria.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/sipulipiirakka pieninä paloina tai vaikka punajuuri-vuohenjuustopizzaa
- croissanteja, juustoja ja hilloja
- marjasmoothie jugurtin sijaan (gefiluspiimää, marjoja+marjakeittoa/ hedelmiä ja tilkka tuoremehua )
- vastapuristettua appelsiinimehua
- itsetehtyä leipää, sämpylöitä tai oliivileipätikkuja
- mariannecrunch keksejä
Vaihtelee paljon... toisella kertaa on bruschettoja eri päällisillä (tapenade, tomaatti-sipuli-basilika hässäkkä, villisikapate, tonnikalatahna jne), juustoja, salaatti missä on vain salaatinlehtiä, granaattiomenan siemeniä ja vuohenjuustoa, jälkkäriksi marjapiirasta vaikka.
Hei joo! Tähän ketjuun ruokaehdotuksia! Omalla mietintälistalla ovat.
- anerikkalaiset pannukakut
-makeat skonssit
- köyhät ritarit ( vaalealla leivällä)
- katkarapu/majoneesi/munaleipä