Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä kaikkea ruokaa olette tehneet kikherneistä ?

Vierailija
12.09.2021 |

Ymmärtääkseni kikherhnelientä voi myös käyttää esim. leipomisessa kananmunan korvikkeena ?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kikettejä eli kikhernenugetteja.

Vierailija
2/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kikhernecurry, vaikka hyvä ohje onkin vielä hakusessa. Hummus itse keitetyistä kikherneistä on tosi hyvää ja kuohkeaa. Uunipellillä roastatut ja cajun-mausteella maustetut kikherneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö se ole se lima jota kananmunan korvikkeena käytetään? Itse olen tehnyt vain meksikonpataa. Kikherne ei tunnu sopivan vatsalleni. Snacksejä siitä kai myös tehdään?

Vierailija
4/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasviskiusaukseen lihan sijaan

Uncle ben's tikka masala- kastikkeeseen kanan sijaan

Tai voi sen soossin itsekin keitellä jos osaa tai haluaa vegaanisen

Liemestä + tomusokerista oon pari kertaa koettanut marenkia, oli se vähän vaikeaa niin en sen koommin. Tokalla kertaa lässähti uunissa, en tiiä mikä meni vikaan.

Vierailija
5/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kikhernepurkin liemi on tosiaan se, josta voi tehdä marenkia. Ällöttävän hajuista, mutta kyllä siitä Pavlova syntyi, eikä valmiissa tuotteessa enää se haju tuntunut.

Herneistä itsestään voi tehdä hummusta, tai paahtaa ne uunissa rapeiksi esim. salaattiin.

Vierailija
6/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kikhernepurkin liemi on tosiaan se, josta voi tehdä marenkia. Ällöttävän hajuista, mutta kyllä siitä Pavlova syntyi, eikä valmiissa tuotteessa enää se haju tuntunut.

Herneistä itsestään voi tehdä hummusta, tai paahtaa ne uunissa rapeiksi esim. salaattiin.

kiitos. Onnistuukohan tuo paahtaminen ihan perusuunissa ? Sellaisessa vanhassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoittaako kik potkaisua? 

Vierailija
8/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän täysjyvämakaronia ja laitan sekaan valmista pestokastiketta ja kikherneitä ja kaikkea, mitä jääkaapista löytyy. Feta, tomaatti, oliivi, salaatti jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Papupihvejä, burritotäytteen ja paahdettuina iltanaposteluun.

Vierailija
10/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pavlovaa ja marenkia voi tehdä säilykekikherneiden liemestä. Näin reseptin Elsas's Wholesomelife videolla, on ilmeisesti kans jossain sen omassa kokkikirjassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samalla lailla niitä voi käyttää kuin herneitä ja papuja.

Vierailija
12/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kikhernepurkin liemi on tosiaan se, josta voi tehdä marenkia. Ällöttävän hajuista, mutta kyllä siitä Pavlova syntyi, eikä valmiissa tuotteessa enää se haju tuntunut.

Herneistä itsestään voi tehdä hummusta, tai paahtaa ne uunissa rapeiksi esim. salaattiin.

kiitos. Onnistuukohan tuo paahtaminen ihan perusuunissa ? Sellaisessa vanhassa.

Onnistuu, ohjeita on vaikka kuinka. Itse teen hummusta tai paahdan naposteltavaksi. Kikherneet pääsevät minusta nimenomaan paahdettuna oikeuksiinsa. Niitä voi ripotella mihin tahansa salaattiin, mutta lemppareitani on kukkakaali tai bataatti kikherneiden kanssa paahdettuna. Esimerkiksi:

https://www.meillakotona.fi/reseptit/lammin-bataatti-fetasalaatti . Versioin tätä usein, mutta toisin kuin alkuperäisessä ohjeessa laitan aina kikherneet paahtumaan bataatin kanssa.

https://www.soppa365.fi/reseptit/hanna-jensen/kasvisruuat/gwyneth-paltr…

https://bistro.ruokavinkki.fi/halloumi-kikhernekulho/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kikhernepurkin liemi on tosiaan se, josta voi tehdä marenkia. Ällöttävän hajuista, mutta kyllä siitä Pavlova syntyi, eikä valmiissa tuotteessa enää se haju tuntunut.

Herneistä itsestään voi tehdä hummusta, tai paahtaa ne uunissa rapeiksi esim. salaattiin.

kiitos. Onnistuukohan tuo paahtaminen ihan perusuunissa ? Sellaisessa vanhassa.

Olen eri mutta onnistuu. Eli uunipellille yhteen kerrokseen kikherneitä, jos purkista huuhdottuja ja sitten paahdetaan, lämpötilaa en muista ulkoa, varmaan löytyy jostain nettiohjeesta. Kolmesta vartista tuntiin rapeudesta riippuen, pari kertaa kannattaa käännellä. Itse kierittelen kikherneet ennen uuniin laittamista öljyssä ja maustan reippaasti cajun-mausteella. Suolaus maun mukaan.

Vierailija
14/14 |
12.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen usein salaattia kikherneistä, tomaatista, punasipulista ja tonnikalasta, sekaan oliivilöjyä, punaviinietikkaa ja suola & pippuri

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä kuusi